اخبار اقتصادی روز

تولید نانوفولیک با قابلیت افزایش شاخص های رشد ماهی در کشور

یکی از شرکت های مرکز رشد دانشگاه آزاد ورامین با هدف تامین امنیت غذایی اقدام به تولید نانو مکمل خوراک ماهی کرد که نتایج تحقیقات آنها نشان داد که یک میلی گرم از این مکمل به ازای هر کیلوگرم غذای ماهی باعث افزایش رشد آنها می شود. شاخص ها.

سحر فرحناک، یکی از اساتید دانشگاه آزاد ورامین در گفت وگو با ای بی اس نیوز، وی نانوفولیک را یکی از محصولات این شرکت دانست و گفت: این محصول اسید فولیک مملو از نانوذرات کیتوزان است که اثرات آن را بر شاخص های رشد بررسی کرده ایم.

وی با بیان اینکه این محصول در حوزه صید مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: در این بررسی ها فقط بر روی ماهی قزل آلای رنگین کمان تمرکز کردیم اما این محصول در سطح وسیع تری از صید قابل استفاده است.

فرحنک با اشاره به کاربردهای محصول نانوفولیک خاطرنشان کرد: این محصول به جیره غذایی ماهی اضافه می شود که این کار را روی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام دادیم. در این مطالعات فاکتورهای متعددی مانند پارامترهای خون، فاکتورهای رشد، FCR یا ضریب تبدیل خوراک که در تغذیه آبزیان مهم هستند، در نظر گرفته شد. در آبزی پروری، ضریب تبدیل خوراک به مقدار خوراکی اطلاق می شود که برای تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی یا میگو باید به استخر وارد شود.

مجری طرح فاکتورهای بیوشیمیایی را از دیگر زمینه های مطالعاتی استفاده از نانوفولیک دانست و گفت: بررسی ها نشان داده است که اگر یک میلی گرم نانوفولیک به یک کیلوگرم غذا اضافه شود، می تواند بازده پرورش ماهی را افزایش دهد. حوضچه ها

وی افزود: میزان مصرف این ماده در خوراک ماهی بسیار ناچیز است اما این میزان می تواند اثرات مثبتی بر رشد و عوامل شیمیایی و بیوشیمیایی خون ماهی داشته باشد.

فرحناک اثرات مثبت آنتی اکسیدانی را از دیگر مزایای استفاده از این ماده در پرورش ماهی قزل آلا دانست و افزود: نتایج این تحقیق نشان داد که افزایش سطح نانوذرات کیتوزان و اسید فولیک د در جیره های فرموله شده باعث افزایش سرعت رشد و افزایش سطح رشد می شود. اثر مثبت. تاثیر بر شاخص های رشد

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *