18:56 – 07 اوت 1403
آقای صدرالدین عظیمی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ گفت: طبق آمار در تیرماه حدود 150 میلیون جوجه در حالی که در خرداد ماه 152 میلیون قطعه جوجه ریزی شده است.
به گفته وی، طبق آمار از کل جوجه ریزی 250 تا 260 هزار تن گوشت مرغ تولید می شود که حداقل 15 درصد بیشتر از نیاز کشور است.
عظیمی ادامه داد: پشتیبانی امور دام در ماه محرم الحرام اقدام به فروش مرغ تاریخ مصرف گذشته در بازار کرد که باعث عدم تعادل قیمت مرغ گرم در بازار شد. لازم به ذکر است با وجود اینکه قیمت مرغ کیلویی 60 هزار تومان است اما در بازار 50 هزار تومان به فروش می رسد.
صادرات 13 هزار تن مرغ به بازارهای هدف
نایب رئیس اتحادیه مرغداران با بیان اینکه میزان صادرات مرغ چشمگیر نیست، تصریح کرد: در شرایط فعلی روند صادرات مرغ به گونه ای نیست که منجر به صادرات حجم زیادی مرغ مازاد به هدف شود. به همین دلیل امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک مرغ را به عمان صادر کنیم و به روسیه نیز صادر کنیم.
وی در خصوص آخرین شرایط صادرات مرغ افزود: طبق آمار از ابتدای سال تاکنون 13 هزار تن مرغ به بازارهای هدف صادر شده است و این در حالی است که ماهانه باید 10 هزار تن مرغ به بازارهای هدف صادر شود.
حمایت از خرید تاثیر موقتی بر بازار مرغ دارد
عظیمی با بیان اینکه حمایت از خرید چندان چشمگیر نیست، افزود: حمایت از خرید مرغ راه حلی برای کاهش مازاد تولید نیست زیرا پس از پایان مهلت تعیین شده در بازار به فروش می رسد و جز در صورت لزوم راه حل مناسبی نیست. حمایت از امور دام به منظور صادرات که جمع آوری و خرید مازاد تولید از مرغداران است و اقدامات لازم انجام شود.
به گفته وی، خرید یارانه ای مرغ تاثیر موقتی بر بازار خواهد داشت، اما اگر بتوانند روزانه حداقل 500 تن مرغ با هدف تامین صادرات با نرخ کمتر از 58 هزار تومان خریداری کنند، این موضوع می تواند به کاهش تلفات مرغداران کمک کند.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران به راهکار اساسی برای ساماندهی بازار طیور اشاره کرد و افزود: راه حل ایده آل برای ساماندهی بازار مدیریت تولید است و از طرفی باید بستر لازم برای صادرات فراهم شود تا این امر زمینه ساز نیاز کشور به میزان 10 درصد افزایش ذخایر استراتژیک است و پیش بینی می شود که میزان جوجه ریزی در هر ماه مدیریت شود.
وی حداکثر نیاز کشور به جوجه کشی را 130 میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: طبق آمار در ماه های اخیر تعداد جوجه ریزی ها بالغ بر 20 میلیون قطعه بیشتر از نیاز کشور است.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران به تاثیر افزایش عوارض بر واردات نهاده های دامی اشاره کرد و گفت: با توجه به واردات نهاده های دامی، ذرت 124 تومان در هر کیلو افزایش یافت و برای بازرگانان محاسبه می شود. ابتدای سال که منجر به افزایش 1000 تومانی قیمت ذرت شد که بر قیمت نهایی تاثیر می گذارد. بنابراین ما خواستار ثبات در بازار هستیم تا مرغداران از شرایط بازار و جوجه کشی مطمئن باشند.
خبرنگار: آزاده محبی