ارسلان قاسمی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: وضعیت تولید مرغ از بهمن ماه گذشته به روال یکنواخت و باثبات رسیده و در نتیجه تولید از مصرف پیشی گرفته است و بنابراین باید تولید بیش از نیاز داخلی باشد. با تمرکز بر صادرات
به گفته وی، وزارت جهاد چند سالی است که سیاست تنظیم بازار از محل تولید داخلی را دنبال می کند.
قاسمی ادامه داد: عراق نزدیک ترین بازار صادراتی است اما متاسفانه عملکرد نامناسب دولت عراق را بر آن داشت تا با افزایش تعرفه های گمرکی محدودیت هایی را اعمال کند که با رایزنی، دیپلماسی اقتصادی و مشکلاتی باید فکر کرد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت صادرات بین 300 تا 500 هزار تن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد، افزود: صادرات مرغ نیازمند برنامه ریزی و واحد مدیریت و کنترل است. اکنون تنها بازار صادراتی ما عراق است، اما با کشورهای همسایه پاکستان و افغانستان مذاکراتی داشته ایم و با عمان نیز مذاکرات مقدماتی داشته ایم، زیرا کشورهای اطراف به این محصول نیاز دارند و امیدواریم با تبدیل مرغ به محصول آنها، بتواند این کار را انجام دهد. بتوانیم به کشورهای دور دست و همچنین کشورهای همسایه دسترسی داشته باشیم بیایید با هم صادرات داشته باشیم.
رئیس کمیته کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه هر کیلوگرم مرغ صادراتی به طور متوسط 2 دلار برای کشور تولید می کند، گفت: برآوردها حاکی از آن است که صادرات مرغ تا پایان سال به 300 هزار تن می رسد و در مجموع … هر بازاری شرایط خاص خود را دارد به طوری که در برخی بازارها شما مرغ بزرگ سفارش می دهید و برخی بازارها مرغ بزرگ و مرغ خرد شده را سفارش می دهند.
خبرنگار: آزاده محبی