ای بی اس نیوز/گیلان مدیرکل فعالیت احیای ذخایر سازمان شیلات ایران، احیای ذخایر ماهیان خاویاری و استخوانی در دریای خزر، آب های داخلی و دریای جنوب را تکلیف قانونی دانسته و افزود: 350 تا 450 میلیون آبزی را پرورش و رهاسازی می کنیم. هر سال.
ناصر کرمی راد امروز در جشنواره رهاسازی ماهیان استخوانی و ماهیان خاویاری دریای خزر که در ساحل چمخاله شهرستان لنگرود برگزار شد، احیای ذخایر ژنتیکی آبزیان را یک فعالیت ملی و حاکمیتی دانست و گفت: منبع مرمت در ایران قدمتی طولانی دارد و ریشه آن در گیلان است. .
وی با بیان اینکه اولین پرورش ماهی سفید در گیلان از سال 1377 آغاز شد، گفت: تا سال 97 حدود 250 میلیون لارو ماهی سفید تولید و به رودخانه های گیلان رهاسازی شد.
مدیرکل دفتر احیا و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران، گیلان را زادگاه احیای ذخایر ماهیان خاویاری و ماهیان استخوانی دانست و افزود: احیاء از گیلان آغاز و سپس در مازندران و گلستان توسعه یافت.
کرمی راد با اشاره به تشکیل مرکز شهید بهشتی در سال 95 و شروع به تولید انبوه، گفت: مرکز شهید رجایی نیز از سال 1377 و مرکز شهید انصاری از سال 1378 شروع به کار کردند و در حال حاضر هشت مرکز در قسمت جنوبی دریای خزر مشغول فعالیت هستند. در ترمیم ماهیان خاویاری و ماهیان استخوانی.
وی تکثیر و رهاسازی ماهیان خاویاری و بچه ماهیان استخوانی در گیلان را دو برابر مازندران و گلستان دانست و گفت: سال گذشته بیش از 150 میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی در گیلان رهاسازی شد.
مدیرکل احیای ذخایر سازمان شیلات ایران فعالیت در زمینه احیای ذخایر ماهیان خاویاری و استخوانی در دریای خزر، آبهای داخلی و دریای جنوب را یک تکلیف قانونی دانست و افزود: 350 تا 450 عدد را پرورش و رهاسازی می کنیم. میلیون قطعه آبزی در هر سال؛ البته ما وابسته به دریا هستیم و اگر پرورش دهنده خوبی بگیریم رهاسازی ها بیشتر می شود و این نشان دهنده پایداری بهره برداری است.
وی توسعه مراکز احیای انبار را جزو دستور کار دولت دانست و گفت: برای ایجاد 5 مرکز در خلیج فارس و دریای عرب از دولت مجوز گرفته ایم و توسعه مکران را دنبال می کنیم. سواحل از این رو با تجربه سازمان شیلات حوضه خزر ایران و بازارهای داخلی شاهد رونق و توسعه احیای ذخایر خلیج فارس و دریای عرب خواهیم بود.
کرمی راد هدف از احیای ذخایر را حمایت از جامعه صیادی و برداشت و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان برشمرد و خاطرنشان کرد: بر اساس قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی، احیای ذخایر یکی از ماموریت های اصلی است. سازمان شیلات ایران و نمونه ای از حفاظت از انفال می باشد
انتهای پیام