علی الوری در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: 50 درصد تولید ماهی گرم آبی مربوط به ماهی آزاد و آزاد سرغنده مصرفی در کشور است و 50 درصد دیگر شامل ماهی سفید پرورشی، کپور و تیلاپیا است.
وی با تاکید بر صادرات نیمی از تولید ماهی آبی گرم، افزود: برآوردها حاکی از آن است که عراق در سال جاری استقبال چندانی نخواهد داشت، زیرا سالانه به 55 هزار تن ماهی آبی گرم نیاز دارد که 40 هزار تن آن توسط خود تامین می شود. و 15 هزار تن از ماست یا به کشورهای دیگر صادر می کنیم یا در تولید دقت کنیم تا به دست تولیدکنندگان نرسد.
الفیری ادامه داد: بر اساس آمار سال گذشته 200 هزار تن ماهی آبی گرم در کشور تولید شد و امسال تولید 200 هزار تن برنامه ریزی شده است. اما در صورت عرضه بازار امکان افزایش 2 برابری تولید وجود دارد.
به گفته وی، در تمامی محصولات کشور از جمله ماهی آبی گرم صادرات رسمی و غیرقانونی داریم اما باید با فرآوری محصول میزان صادرات را افزایش دهیم.
مدیرعامل اتحادیه ماهی گرم آبی قیمت فعلی ماهی قزل آلا و سرمزاری را 65 هزار تومان، ماهی کپور و کپور 140 تا 160 هزار تومان و ماهی تیلاپیا را 105 تا 120 هزار تومان اعلام کرد و گفت: در 6 ماهه دوم که فصل تولید است و قیمت ماهی تیلاپیا به 80 تا 90 هزار تومان می رسد.
خبرنگار: آزاده محبی