15:15 – 30 سپتامبر 1403
محمدعلی کمالی سرستانی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: برآوردها حاکی از آن است که جوجه ریزی شهریور همانند ماه گذشته به 140 میلیون قطعه خواهد رسید.
وی از افزایش قیمت جوجه یک روزه خبر داد و گفت: قیمت فعلی هر جوجه یک روزه به بیش از 26 تا 27 هزار تومان رسیده است که مشکلاتی را برای مرغداران ایجاد کرده است.
کمالی سروستانی ادامه داد: با توجه به پایان فصل گرما و افزایش تقاضا برای جوجه ریزی در استانداری های جنوبی، قیمت جوجه های یک روزه با تلاطم مواجه شده است و امیدواریم انجمن مرغ در این خصوص موضع گیری جدی داشته باشد. کنترل بازار را در دست بگیرید تا قیمت را به صورت متعادل افزایش دهید.
مشاور اتحادیه مرغداران قیمت مرغ مصوب را بی معنی دانست و افزود: افزایش قیمت مرغ و جوجه یکروزه مربوط به تصمیمات اتخاذ شده در سال گذشته است و از طرفی دیگر نداریم. انجام این کار ما معتقد به قیمت گذاری هستیم و معتقدیم که دولت می تواند بازار را تنظیم کند زیرا تقاضا برای مرغ زیاد است و باید به واردکنندگان اجازه واردات مرغ را بدهند.
تولید ماهیانه مرغ به 260 هزار تن رسید
وی با بیان اینکه ماهانه بین 250 تا 260 هزار تن مرغ در کشور تولید می شود، گفت: در شهریور ماه جوجه هایی که وارد بازار می شوند به جوجه کشی در ماه های گرم سال مرتبط می شوند که در این مدت جوجه هایی که وارد بازار می شوند. وزن مرغ کم می شود اما با توجه به تعطیلات شهریور ماه و افزایش تقاضا به دلیل سفر، شاهد افزایش قیمت مرغ بودیم، اما با این افزایش قیمت معتقدیم قیمت مرغ به قیمت تمام شده خود نرسیده است.
مشاور اتحادیه مرغداران، قیمت فعلی هر کیلوگرم مرغ زنده را از 60 تا 63 هزار تومان اعلام کرد و افزود: هرچه به سمت استان های کرمسیر می رویم، قیمت در مناطق مرکزی و شمالی افزایش و کاهش قیمت خواهد داشت. . اما به طور کلی قیمت واقعی هر کیلو مرغ با احتساب قیمت ذرت و سویا بیش از 65 هزار تومان است.
صادرات مرغ متوقف شد
وی در خصوص آخرین تحولات صادرات مرغ افزود: اگرچه صادرات مرغ زیاد نیست اما به دلیل تنظیم بازار صادرات مرغ متوقف شده است.
کمالی سرستانی با بیان اینکه صادرات مرغ کمتر از یک درصد کل تولید است، گفت: صادرات متاثر از بازار داخلی و تصمیمات ایجاد سختی است که صادرکنندگان را متاثر می کند و امیدواریم دولت اجازه دهد مرغ آماده صادراتی شود. به خصوص به بازارهای صادراتی جدید
مشاور اتحادیه مرغداران در گشتی ادامه داد: طبق آمار اتحادیه از ابتدای سال 10 هزار و 600 تن مرغ صادر کرده است و 5 هزار و 500 تا 5 هزار و 600 تن آماده صادرات داریم. با احتساب زنجیره ها، مجموع صادرات از ابتدای سال به 18300 تن رسید. بنابراین مسئله اصلی این است که این نوسانات کوتاه مدت است و نباید کل بازار را تحت تاثیر قرار دهد، مگر نزدیک به فصل مدرسه و در مهرماه سبد مصرفی خانوار عمدتاً برای تامین نیاز دانش آموزان در نظر گرفته شده است که در نهایت به پایان می رسد. با کاهش یا تثبیت قیمت ها در مهرماه، صادرات نباید تحت تاثیر قرار گیرد و همیشه امیدواریم که صادرات روندی مستمر داشته باشد تا بازار را از دست ندهیم.
وی با بیان اینکه در بازار مرغ کمبودی نداریم، گفت: ذخیره حمایتی مملو از مرغ است و جای نگرانی نیست که در تولید با کمبود مواجه خواهیم شد اما میزان تولید فعلی مرغ 20 هزار تا است. 30 هزار. تن بیش از حد نیاز
خبرنگار: آزاده محبی