09:23 – 24 سپتامبر 1403
هانی تبارزاده در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز : سازمان غذا و دارو طی چند هفته گذشته لیست ارزی را ارائه کرده و بانک مرکزی همواره ارز تخصیص داده است.
وی با بیان اینکه در ماه گذشته 7.5 میلیون قوطی شیرخشک در کشور تولید شد، تصریح کرد: بر اساس آمار، تقاضای ماهیانه 6 میلیون قوطی است، بنابراین از نظر تولید و عرضه شرایط خوبی داریم و با تداوم تخصیص به تولیدکنندگان از نظر تولید مشکلی نخواهیم داشت.
تولید شیر خشک برای نوزادان بالغ بر 1.5 میلیون قوطی است که بیش از نیاز کشور است
زاده ادامه داد: طبق آمار ماه گذشته یک میلیون و 500 هزار قوطی مازاد بر نیاز کشور تولید کردیم و در صورت تخصیص ارز ثابت به محصول، مشکلی از نظر تامین نیاز بازار نخواهیم داشت.
رئیس انجمن تولیدکنندگان پودر شیر خشک با بیان اینکه پتانسیل تولید سالانه 125 میلیون قوطی شیرخشک در کشور را داریم، تصریح کرد: طبق آمار، کل تقاضای بازار 70 میلیون قوطی است و مابقی را تکمیل می کنیم. می تواند صادر کند. اگرچه در شرایط فعلی بازار صادرات را از دست داده ایم، اما می توانیم دوباره به چرخه صادرات برگردیم.
وی به مشکلات شیرخشک در کشور اشاره کرد و گفت: مشکل شیرخشک بیمه سلامت است زیرا تا چند سال گذشته فقط از محصول حمایت می شد و سال گذشته علاوه بر تخصیص ارز ترجیحی به محصول این محصول و بیمه سلامت نیمی از هزینه شیرخشک را می پردازد که همین امر باعث کاهش قیمت شیرخشک نسبت به کشورهای همسایه و در نهایت مصرف غیرعادی و قاچاق کودکان شده است. فرمول به بازارهای اطراف. بنابراین توصیه ما این است که در اسرع وقت بیمه سلامت را لغو و به صورت مستقیم از خانواده حمایت شود.
لازم نیست نگران تامین شیر کودک خود باشید
به گفته زاده، بر اساس آمار، قیمت فعلی شیرخشک در کشور ما معادل یک پنجم کشورهای همسایه است، از سوی دیگر، قیمت شیرخشک نوزاد کمتر از قیمت شیرخشک مصنوعی است افزایش آن در مصرف. اگرچه تولیدکنندگان اصراری بر تخصیص ارز ترجیحی ندارند، اما اگر دولت تخصیص ارز انجام دهد، بخش عرضه بیمه سلامت را شامل نمی شود که نارضایتی در سطح داروخانه ها را به همراه خواهد داشت.
رئیس انجمن صنعتی تولیدکنندگان شیرخشک، مصرف شیرخشک در کشور را در شرایط عادی بین 50 تا 55 میلیون قوطی اعلام کرد و افزود: با توجه به تخصیص ارز یارانه ای، مصرف به شدت افزایش یافته است تأخیر بیمه سلامت در پرداخت معوقات داروخانه ها باعث عدم تمایل داروخانه ها شده است بنابراین باید هرچه سریعتر شیرخشک از زنجیره تامین حذف و مزایای نقدی مستقیماً به خانوار پرداخت شود تا قدرت خرید نداشته باشد. کاهش یابد.
وی با بیان اینکه 5 کارخانه شیرخشک در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: در حال حاضر کارخانه ها با حداکثر ظرفیت خود در حال فعالیت هستند و بدون شک قیمت هر محصولی کاهش یافته است موضوع قاچاق است و مختص شیرخشک نیست.
این مسئول گفت: با توجه به شرایط مساعد برای تخصیص ارز، دغدغه تامین شیرخشک نوزاد نداریم و کمبود آن برطرف می شود. اکنون امیدواریم ارز را به شکل ثابتی تخصیص دهند تا بتوانیم تولید شیرخشک پایداری داشته باشیم.
خبرنگار: آزاده محبی