18:53 – 08 مهر 1403
هانی تبارزاده در گفت و گو با ای بی اس نیوز با بیان اینکه روند مثبت تولید شیر خشک ادامه دارد، گفت: با توجه به بازپرداخت بدهی های ارزی شرکت های شیر خشک و روند مثبت تخصیص ارز چیزی نداریم. مشکلات در تولید شیر خشک
وی با بیان اینکه کمبود شیرخشک در برخی از استانداری ها ربطی به تولید ندارد، تصریح کرد: اگر در برخی از استانداری ها با کمبود مواجه هستیم به دلیل مشکلات ساختاری است چرا که پرداخت حمایت از تولید و عرضه باعث شد با مشکل مواجه شویم. کمبود شیر خشک قیمت این محصول بسیار پایین است که منجر به مصرف بیش از حد یا قاچاق آن از مرزها می شود.
زاده زاده: دو سال پیش که یارانه فقط به تولیدکننده پرداخت می شد، مازاد مصرف وجود نداشت، اما از سال گذشته پرداخت یارانه به بخش تولید و مصرف مشکلاتی ایجاد کرد، بنابراین این پیشنهاد را برای بخش تولید و مصرف ارائه کردیم. مدیریت بازار فقط برای آخرین چرخه مصرف پشتیبانی پرداخت خواهد کرد.
مصرف شیر خشک در دو سال گذشته 30 میلیون قوطی افزایش یافته است
رئیس انجمن تولیدکنندگان پودر بچه از افزایش مصرف شیرخشک در دو سال گذشته خبر داد و گفت: طبق آمار در دو سال گذشته سالانه 50 میلیون قوطی شیرخشک مصرف می شد اما به دلیل پرداخت های حمایتی به در بخش مصرف، میزان شیرخشک مصرفی به 80 میلیون قوطی رسید.
پیش بینی می شود تا پایان سال 80 میلیون قوطی شیر خشک برای نوزادان تولید شود
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی بیش از 6.5 میلیون قوطی شیرخشک در کشور مصرف می شود، تصریح کرد: نیاز واقعی ماهانه به شیرخشک در کشور از 5 تا 5.5 میلیون قوطی است که متأسفانه با توجه به میزان مصرف شیرخشک افزایش یافته است. کاهش قیمت ها قیمت محصول. بنابراین مشخص است که قاچاق یا مصرف بی رویه هر ماده غذایی یارانه ای وجود دارد.
زاده متوسط قیمت هر قوطی شیرخشک در کشور را بین 110 تا 150 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه حمایت 50 درصدی از بخش مصرف انجام می شود، بنابراین خانواده ها تا 10 قوطی شیرخشک را در میانگین ماهیانه 75. هزار تومان پس قیمت شیرخشک ما یک پنجم قیمت آن در عراق است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان پودر بچه ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید شیرخشک تا پایان سال به 80 میلیون قوطی می رسد.
واردات شیر خشک برای نوزادان ممنوع است
وی از ممنوعیت واردات شیرخشک خبر داد و گفت: در حال حاضر 100 درصد شیر خشک از طریق 5 کارخانه شیرخشک در داخل تولید می شود.
تدری زاده با اشاره به اینکه 85 درصد مواد اولیه از طریق واردات و 15 درصد از طریق تولید داخلی تامین می شود، افزود: در حال حاضر تولیدکنندگان به دلیل پرداخت غیرواقعی حمایتی به بخش تولید و مصرف انگیزه سرمایه گذاری در بخش تولید را دارند. ماهیت تولید به این صورت است که بیشتر مواد اولیه ای را که در خانه وجود ندارد، تهیه می کند، در حالی که با تحقق قیمت می توان نیاز را در خانه تامین کرد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان پودر بچه گفت: با توجه به افزایش هفت برابری قیمت مواد اولیه نسبت به سال گذشته، تولیدکنندگان نیازمند نقدینگی هستند و پیشبینی میشود 50 درصد اعتبار حوزه سلامت در اسرع وقت پرداخت شود. تا تولیدکنندگان بتوانند از اعتبارات تخصیص یافته برای نوسازی کارخانه های خود استفاده کنند، از سوی دیگر، تامین نقدینگی لازم برای تولید که متاسفانه هنوز خبری از تخصیص اعتبار نشده است.
خبرنگار: آزاده محبی