18:27 – 29 اوت 1403
سیاوش سلیمی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به افزایش شدید دما، تولید شیر خام در فصل تابستان کاهش چشمگیری داشت که این امر منجر به کاهش 30 درصدی تولید شیرخشک شد.
وی از کاهش قیمت شیرخشک در بازارهای داخلی و خارجی خبر داد و گفت: کاهش تولید شیرخشک منجر به افزایش قیمت روغن کره شد که البته این افزایش موقتی است و با ورود بازار به تعادل می رسد. فصل سرد و افزایش ظرفیت.
السلیمی با بیان اینکه تولید شیرخشک به 18 هزار تن رسیده است، تصریح کرد: قطعی برق از دیگر دلایل کاهش تولید و افزایش ضایعات شیر به دلیل باقی ماندن آن در خطوط تولید است. در حال حاضر آمار دقیقی از زباله نداریم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی ادامه داد: طبق آمار ماهانه بین 7 تا 8 هزار تن شیرخشک در کشور مصرف می شود که در کنار تولید داخلی 10 هزار تن بیش از نیازی است که باید صادر شود. . به بازارهای هدف، اما متاسفانه صادرات شیرخشک به دلیل عدم تعدیل قیمت ها و کندی عوارض گمرکی تعدیل نمی شود.
وی در خصوص آخرین شرایط صادرات شیرخشک صنعتی افزود: طبق آمار در سه ماهه نخست سال صادرات شیرخشک نسبت به مدت مشابه سال گذشته 7 درصد کاهش داشته است.
به گفته السلیمی، با توجه به مازاد تولید شیرخشک بیش از نیاز کشور و به منظور کاهش ذخایر، ماهانه کمتر از 15 هزار تن شیرخشک باید صادر شود، در حالی که میزان صادرات ماهیانه حدود 9 هزار تن است. تن
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی میزان شیرخشک کارخانه ها را بیش از 100 هزار تن اعلام کرد و گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم شیرخشک 1.8 دلار صادر می شود و صادرکنندگان باید 2.6 دلار به النما برگردانند. این در نهایت به این معنی است که اگر عرضه 80 سنت کمتر از قیمت بازار باشد، به راحتی زیر بار صادرات نمی روند.
خبرنگار: آزاده محبی