تولید جنین خالص شتر و اسب به روش IVF در دستور کار پژوهشکده ابن سینا/ جنبش جهانی کاهش دام است.
محققان آزمایشگاه جنین شناسی مؤسسه ابن سینا پس از تولید جنین خالص گاو و گاومیش، تولید جنین خالص شتر و اسب را به منظور اطمینان از تغذیه سالم در دستور کار قرار دادند.
مصطفی گورورعلی، کارشناس آزمایشگاه جنین شناسی پژوهشکده ابن سینا در گفت وگو با ای بی اس نیوز. هدف محققان این آزمایشگاه تولید جنین گاو نژاد ممتاز از طریق IVF است و گفت: همچنین مطالعات خود را برای تولید جنین گاومیش از طریق IVF آغاز کرده ایم.
وی ادامه می دهد: در گذشته برای اصلاح نژاد اسپرم از نژادهای مرغوب وارد و به گاوهای بومی تزریق می شد و گوساله متولد شده از این روش 50 درصد خالص بود و زمانی که هدف از تولید جنین اصلاح نژاد باشد حدود 4 نسل طول می کشد. ، یا 12 سال. تولد یک گوساله اصیل زمان می برد.
غوره علی افزود: برای رفع این چالش، در بررسی های خود، نژادهای 100 درصد خالص و اسپرم تعیین شده با جنسیت 100 درصد مرغوب را وارد کرده و فرآیند IVF را در آزمایشگاه انجام می دهیم.
وی با تاکید بر اینکه این فرآیند همانند فرآیند IVF انسان است، تاکید کرد: جنین های 7 روزه (بلاستوسیست ها) را در نیتروژن منهای 196 منجمد می کنیم و این جنین ها را به هر پرورش صنعتی و سنتی که نیاز داشته باشد عرضه می کنیم.
این کارشناس آزمایشگاه جنین شناسی پژوهشکده ابن سینا تاکید کرد: این جنین های سپرده شده به مزارع در داخل رحم گاوهای معمولی کاشته می شود.
این پژوهشگر حوزه جنین شناسی گفت: تفاوت این روش با روش های قدیمی این است که از نسل اول گوساله 100 درصد خالص متولد می شود. فرقی نمی کند گیرنده رحم مادر از چه نژادی باشد و در هر صورت گوساله صد در صد پاک و ممتاز به دنیا می آید.
وی با اشاره به گاوهای وارداتی برای این تحقیق گفت: از نژاد دو منظوره گاو سیمنتال از آلمان، نژاد جرسی برای گاوهای شیری و نژادهای لیموزین و شارولا برای گاو گوشتی وارد شده است. .
این محقق آزمایشگاه جنین شناسی پژوهشکده ابن سینا خاطرنشان کرد: اکثر کشورهای دنیا تصمیم گرفته اند با همین ظرفیت تولید گوشت و شیر قبل از کاهش دام، تعداد دام های خود را تا 20 سال آینده به نصف برسانند. این برنامه ریزی فقط با این فناوری قابل انجام است، یعنی پرورش باید مولد باشد.
او می گوید حیوانات با کارایی بالا حیواناتی هستند که حدود 20 تا 30 درصد کمتر غذا می خورند، اما 20 تا 30 درصد کارآمدتر هستند. در مقایسه با گاوهای هلشتاین و بومی، آنها کمتر غذا می خورند و شیر و گوشت آن فراوان تر و با کیفیت تر است.
غورهعلی با بیان اینکه وزن روزانه نژادهای گوشت گاو در گاوهای اصیل 20 تا 30 درصد بیشتر از گاوهای معمولی است، گفت: جنین آزمایشگاهی گاو اصیل و گاومیش در این آزمایشگاه تولید شده و توزیع آنها در کشور باید برنامه ریزی شود. . . گرفتن
وی تولید جنین خالص شتر در آینده نزدیک را از دیگر فازهای این طرح تحقیقاتی دانست و گفت: تولید جنین خالص اسب نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت. برای این منظور مطالعات اولیه و فضاسازی های اولیه انجام شد.
غوره علی خاطرنشان کرد: این رویه در اسب و شتر متفاوت است، زیرا تخم و جنین آنها کمی بزرگتر از گاو است و نیاز به پروتکل های متفاوتی دارد.
وی در خصوص میزان موفقیت روش IVF برای تولید جنین خالص گفت: میزان موفقیت و لقاح در گاوداری بین 40 تا 60 درصد است که رقم خوبی محسوب می شود و همین رقم در دنیا وجود دارد.
این محقق اهمیت توسعه این فناوری را «امنیت غذایی» دانست و افزود: اگر بتوانیم از این طریق گاو تولید کنیم و در دامداری های سراسر کشور توزیع کنیم، نیاز به واردات گوشت، کره و شیر را به حداقل می رساند و از ورود گاو جلوگیری می کند. خروج ارزهای خارجی
انتهای پیام