18:55 – 4 سپتامبر 1403 ق
حمیدرضا نامی در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: طبق آمار پس از گذشت 5 ماه از سال 600 میلیارد تومان تسهیلات به حوزه مکانیزاسیون اختصاص یافت که نسبت به سال های گذشته بسیار کمتر است.
به گفته وی، از آنجایی که بودجه وزارت جهاد به حوزه مکانیزاسیون اختصاص نمی یابد، منابع محدود بانک کشاورزی به این امر اختصاص می یابد.
نامی ادامه داد: رئیس جمهور شهید سال گذشته قول تخصیص 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات در مرحله اول و 5 هزار میلیارد تومان در مرحله دوم را داده بود، اما حداکثر 2200 میلیارد تومان اعطا شد، زیرا طبق دستورالعمل سال قبل. ، 9 بانک غیر از بانک کشاورزی باید شرکت کنند.
نیاز به پرداخت به موقع برای محصولات ضروری
رئیس انجمن سازندگان ماشینآلات کشاورزی افزود: در بهترین حالت اگر دولت 5 تن برای تسهیلات تخصیص دهد، با توجه به اینکه تولید ماشینآلات بیش از 60 تن است، طبیعتا اعدادی که به اداره مکانیزاسیون داده میشود تعیینکننده و موثر نیست. خودش را باخته است، دولت و ساختارها باید تسهیلات بانکی را برای این موضوع افزایش دهند.
به گفته وی، اگر کشاورز محصول اصلی را کشت کند و پول اختصاص داده شده برای محصول را به موقع و به مقدار دریافت کند، این فشار بر شبکه مکانیزاسیون کاهش می یابد. لازم به ذکر است که خسارت وارده به بخش کشاورزی در حال حاضر ناشی از عدم پرداخت به موقع محصولات به ویژه گندم است که زندگی روزمره کشاورز را مختل کرده است. لذا پیشنهاد می شود منابع هر ساله هزینه خرید این اقلام را به موقع پرداخت کنند.
به روز رسانی ناوگان مکانیزاسیون ضروری است
وی با بیان اینکه ناوگان فرسوده فقط مختص تراکتور نیست، افزود: برای هر تراکتور 5 تراکتور و فقط تراکتور فرسوده وجود دارد، زیرا عمر مفید برخی از ماشین آلات کمتر از عمر تراکتورهایی است که نیاز به نوسازی دارند برنامه ای ندارند اما اگر به کشاورز مشوق و یارانه داده شود تا ماشین آلات مستعمل را از محل صرفه جویی در مصرف سوخت خارج کند، وضعیت کاملا اقتصادی است.
رئیس انجمن صنفی سازندگان ماشین آلات کشاورزی ادامه داد: تراکتورسازی تبریز طی سه تا چهار سال گذشته به عنوان یک شاخص برای تراکتور سنجیده شده است که خوشبختانه هر سال رکورد تولید سال قبل را می شکند. به عنوان مثال سال گذشته 33 هزار تراکتور تولید کرد و امسال برنامه تولید 40 هزار تراکتور است، در حالی که اگر شرایط را برای تجهیز مزارع جدید به ماشین آلات جدید و جایگزینی ماشین آلات فرسوده ایده آل در نظر بگیریم، به 50 هزار دستگاه نیاز داریم. اما اکنون هیچ توجیهی برای کشاورز برای خرید یا تعویض تراکتور جدید و مکانیزه کردن کشاورزی وجود ندارد.
نامی بیان کرد: در زمینه مکانیزاسیون مزارع وضعیت نسبت به قبل خوب است، اما مشخص است که مبانی محاسبه درجه مکانیزاسیون شاخص ها کلی است، اما در مجموع وضعیت از نظر اعداد و ارقام خوب است و فقط در از نظر کیفیت و فناوری، جای بحث وجود دارد.
خبرنگار: آزاده محبی