تولید برنج بدون سم در زمینی به مساحت 5 هزار هکتار انجام شد
16:12 – 22 جولای 1403
سهراب سهرابی در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز ، اظهار کرد: بر اساس آمار سطح زیرکشت برنج در کشور از مرز 600 هزار هکتار گذشته است و عملیات کشت برنج همچنان در مناطق جنوبی کشور ادامه دارد.
به گفته وی، طبق برنامه ریزی های انجام شده، بذر اصلاح شده و نهاده های کشاورزی از جمله کودهای شیمیایی را در اختیار کشاورزان سه استان گیلان، مازندران و گلستان قرار داده ایم و کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز همچنان ادامه دارد.
سهرابی ادامه داد: چند سالی است که کشت مستقیم برنج را در کشور آغاز کرده ایم و به روش سنتی کشاورزان نهال برنج را نیز در مزارع تولید می کنند به طور مستقیم با ماشین خطی برداشت می شود، همانطور که در مزرعه گندم اتفاق می افتد، از یک طرف با استفاده از سیستم های آبیاری مدرن در مزارع، هزینه های تولید کاهش می یابد، به این معنی که مصرف آب در مزرعه کاهش می یابد. 30 درصد و کشاورزان می توانند راحت تر برنج بکارند.
مدیر طرح برنج با بیان اینکه سطح زیر کشت برنج مانند سال گذشته به 770 هزار هکتار رسیده است، تصریح کرد: برای ارتقای بهره وری آب در شالیزارها چندین موضوع را مدیریت می کنیم و بر این اساس استفاده از ارقام پرمحصول است. به جای مصرف محلی، مدیریت تغذیه، مدیریت آفات و بیماری ها و علف های هرز را دنبال می کنیم تا بتوانیم ضمن جلوگیری از آلودگی محیط زیست، محصول سالم تری به دست آوریم.
این مسئول سرانه مصرف برنج را بر اساس گزارش مرکز آمار 35 کیلوگرم اعلام کرد و گفت: با توجه به جمعیت 85 میلیون نفری سالانه 3 میلیون تن و در سال گذشته 2.5 میلیون تن برنج مورد نیاز است. از برنج برنج به صورت محلی تولید می شد.
مدیر طرح برنج درباره آخرین تحولات تولید برنج بدون استفاده از سموم گفت: برای تولید برنج بدون استفاده از سموم از مدیریت تلفیقی شامل روش های کشاورزی، سموم و کودهای بیولوژیک استفاده می کنیم، بنابراین در سال جاری برنج تولید می کنیم. 5 هزار هکتار بدون استفاده از سموم در سه استانداری شمالی و هم اکنون مدیریت می شود که به همین دلیل محصول آن با برچسب بهداشتی سازمان تحقیقات به بازار عرضه می شود.
خبرنگار: آزاده محبی