14:16 – 04 نوامبر 1403
ارسلان قاسمی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به تفاوت آمار مصرف سرانه مرکز آمار و وزارت جهاد، مجهولات زیادی در خصوص برنج وجود دارد، اما آنچه مهم است تولید برنج در سال جاری از جمله واردات است. در ابتدای سال، در معرض عدم قطعیت است، کمبود مصنوعی پاسخی برای بازار محلی است.
به گفته وی، اگر شرکت بازرگانی دولتی قیمت را در بازار افزایش ندهد تا تنظیم روانی بازار داشته باشیم، به نظر می رسد نیازی به واردات بیش از رقم فعلی نداشته باشیم.
وی بر ترخیص باقیمانده برنج در گمرک تاکید کرد و قاسمی افزود: اکنون مقداری برنج در گمرک مانده و نباید اجازه داد به دلیل صرف منابع برای واردات آن از بین برود و باید اقدامات لازم برای ترخیص آن انجام شود. او – او. اما یک بار برای همیشه باید به این موضوع پایان داد.
به گفته وی، مجوز واردات برنج به دلیل مدیریت ضعیف باید از هم اکنون صادر شود و این موضوع باید همواره مورد توجه برنامه ریزان و دست اندرکاران قرار گیرد. اما پس از ترخیص واردات مجاز نمی باشد.
رئیس سازمان کشاورزی اتاق تعاون ادامه داد: قانون واگذاری یکی از موضوعاتی است که در این سال ها داشتیم چرا که بر اساس این قانون تمام تولید و تجارت در اختیار وزارت جهاد است، ضمن اینکه اعمال قانون واگذاری در این سال ها نشان داد که وزارت جهاد قادر به انجام آن نیست و همین امر باعث می شود هر ساله در تنظیم بازار مواد اساسی با مشکل مواجه شویم.
قاسمی با تاکید بر اینکه تا پایان سال نیازی به واردات برنج نداریم، افزود: در حال حاضر باید مجوز ترخیص باقی مانده برنج در گمرکات داده شود تا نیاز بازار یا ذخیره راهبردی تامین شود چرا که امسال تولید برنج رضایت بخش است.
رئیس کمیته کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه قیمت فعلی ارقام پرمحصول در استان مازندران مشابه قیمت برنج وارداتی است، تصریح کرد: دولت باید مابه التفاوت ارز وارداتی را به منظور حمایت از تولیدکنندگان اختصاص دهد. که کمبود برنج خارجی منجر به نوسانات قیمت برنج ایرانی نمی شود.
وی بیان کرد: از سازمان های نظارتی انتظار می رود از بازی کمبود برنج مصنوعی جلوگیری کرده و به طور دائم با این پدیده برخورد کنند چرا که با اعداد اعلام شده و مقدار موجود در گمرک باید جلوی بازرگان گرفته شود.
خبرنگار: آزاده محبی