به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، تولید برق از نیروگاه های آبی یکی از روش های تولید برق پاک و بدون آلاینده است که یکی از کارکردها و اهداف مهم صنعت سدسازی در سطح جهان است.
در ایران با 12255 مگاوات ظرفیت اسمی نصب شده در نیروگاه های برق آبی، 13 درصد از ظرفیت اسمی تولید برق به این بخش اختصاص دارد و تولید برق از انرژی هیدرولیکی آزاد شده توسط سدها نقش موثری در خرید دارد. بار شبکه، به ویژه در ساعات اوج مصرف.
در سه سال اخیر که شبکه برق قطعی برق زیادی را در بخش خانگی تجربه نکرده است، همانطور که در سالهای 1393 و 1395، تولید برق از نیروگاههای برق آبی یکی از مواردی بوده که در اوج تابستان به حد نصاب رسیده است. کسری برق شبکه و رفع برخی از کمبودها.
امسال نیز در اوج تقاضای برق تابستانی از ظرفیت نیروگاههای برق آبی استفاده شد و حتی گزارشهایی مبنی بر برداشت بسیار زیاد و فراتر از برنامه مدیریت منابع آب برای تامین برق از سدها در زمان تغییر دولت (ابتدای سال ۲۰۱۹) منتشر شد. دولت چهاردهم). سهم تولید برق آبی از نیروگاههای آبی فراتر از طرح پیشگیری از قطع برق افزایش یافته است، اما انتشار آمار رسمی وزارت نیرو نشان میدهد برخلاف انتظار، سهم تولید برق آبی تابستان امسال نه تنها بیش از برنامه پیشبینی نشده است. ، بلکه کاهش یافته است.
از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه سال جاری، در مجموع ۱۳ هزار و ۶۴۹ گیگاوات ساعت برق آبی در ایران تولید شد که در مقایسه با تولید ۱۴ هزار و ۳۰۴ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی در پنج ماهه نخست سال جاری، ۵ درصد کاهش داشته است. سال سال گذشته
در حال حاضر 65 نیروگاه برق آبی در سراسر کشور در حال بهره برداری هستند که به طور متوسط سالانه 27971 گیگاوات ساعت برق آبی تولید می کنند.
توزیع حضور نیروگاه های برق آبی در حوزه های مختلف آبخیز کشور در جدول زیر ارائه شده است.
absnews