فراخوان ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو برای دعوت از فناوران و شرکت های دانش بنیان برای طراحی و تولید زیرساخت ها و ابزارهای تست تشخیصی بالینی منتشر شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در گذشته آزمایشهای آزمایشگاهی فقط در آزمایشگاههای تشخیصی انجام میشد که بر تشخیص سریع پزشک و شروع درمان تأثیر میگذاشت. طی دو دهه گذشته، با پیشرفت تکنولوژی، تلاشها برای آسانتر و سریعتر کردن تستها نتیجه داده و منجر به معرفی نوعی تست تشخیصی شده است که میتواند به سرعت و به راحتی و بدون نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی گرانقیمت در کنار تخت انجام شود. و یک کاربر متخصص
این نوع آزمایشات را تست های تشخیصی نقطه ای مراقبت یا POCT می نامند. این دستگاه به طور گسترده در سراسر جهان به عنوان یک دستگاه اندازه گیری قند خون مورد استفاده قرار می گیرد، با این حال شرکت های زیادی در دو دهه گذشته محصولات جدیدی را در این زمینه توسعه و معرفی کرده اند. با شروع همه گیری کووید-19، اهمیت و قابلیت های این سیستم ها اهمیت فزاینده ای پیدا کرده و شرکت های زیادی در تولید و توسعه این محصولات سرمایه گذاری کرده اند.
در ایران با وجود ساخت انواع کیت های تجهیزات تشخیصی پزشکی (IVD)، فناوری ساخت محصولات تشخیصی کنار تخت به اندازه کافی توسعه نیافته است و تاکنون تنها تست های قند خون و تشخیص سریع برای تعداد محدودی نشانگر هدف ساخته شده است. در ایران و به بازار عرضه شده است. ورود به موقع به بازار این محصولات و رفع شکاف به وجود آمده مستلزم آگاهی از روند توسعه فناوری ها و محصولات این حوزه در جهان و نیازمند سیاست های توسعه محصول عیب یابی در کشور است.
از این رو ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو در برنامه میکرو در اولین فراخوان خود رشته تست های تشخیصی بالینی را انتخاب کرد. در این فراخوان از ایده پردازان، پژوهشگران، فناوران و شرکت های مبتنی بر دانش و فناوری کشور دعوت می شود تا طرح های خود را در این زمینه از طریق سایت innoten.ir ارسال کنند.
فنآوریهای تقویت اسید نوکلئیک شامل تقویت همدما، بیوسنسورهای الکتروشیمیایی و سنجش آنزیمی از جمله بر روی بسترهای کاغذی و ابزارهای میکروسیال، تشخیص بر اساس روشهای فلورسانس و نورتابی شیمیایی از جمله برای سنجش ایمنی با حساسیت بالا، سکوهای میکروسیال گریز از مرکز و با جریان آرام بر روی سکوهای کاغذی، به ویژه در مورد نوع تست های ایمنی کروماتوگرافی و تصویربرداری و پردازش تصویر برای اهداف رنگ سنجی و شناسایی و شمارش سلول ها از محورهای این فراخوان است.
به گفته نانو HQ، طرح های ارسالی باید کاملاً واضح و مؤثر باشد، مشکل و راه حل طرح پیشنهادی و روش های ارائه شده برای شناسایی شاخص هدف بر اساس اصول علمی و فنی و قابل تأیید با استفاده از نمونه های تجاری مشابه، مقالات علمی معتبر باشد. و ثبت اختراع را صادر کرد. نتایج ارائه شده همچنین باید توانایی روش انتخاب شده برای اندازه گیری شاخص هدف و مناسب بودن روش برای کاربر به عنوان یک تست تشخیصی کنار تخت را تایید کند.
طرح های مصوب تا سقف 5 میلیارد ریال با حمایت مالی برنامه خرد ستاد توسعه نانو و میکروفناوری و از صندوق توسعه و تحقیقات نوآوری و شکوفایی (تا سقف 5 میلیارد ریال).
انتهای پیام