اخبار اقتصادی روز

توقف اجرای طرح ایجاد نژاد گوسفند چند نژادی بدون دم به دلیل کمبود اعتبار

یکی از اعضای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت: همانطور که بسیاری از گزارش های منتشر شده نشان می دهد، متاسفانه سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به شدت کاهش یافته و به حدود 4 کیلوگرم در سال رسیده است، یعنی بخش قابل توجهی از جمعیت کشور عملاً گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کرده اند که از نظر مصرف خوب نیست. تامین پروتئین حیوانی نیاز به رشد و سلامت افراد جامعه بسیار نگران کننده است.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه مصرف چربی های حیوانی در رژیم غذایی انسان طبق توصیه پزشکان محدود شده است، افزود: در نتیجه ارزش اقتصادی پیه دارد. تولید شده (چربی) در مقایسه با گوشت بسیار کم است، در حالی که میزان انرژی مورد نیاز برای تولید هر گرم چربی بیش از دو برابر انرژی مورد نیاز برای هر گرم پروتئین است که منجر به تولید محصولی با مقدار زیاد می شود. هزینه بالاتر و قیمت فروش بسیار پایین تر برای کشاورز و در نهایت باعث زیان می شود.

وی خاطرنشان کرد: میزان گوشت تولید شده به ازای هر میش ایجاد شده در این طرح بیش از دو برابر میزان گوشت تولید شده در هر میش در داخل است که در نتیجه کاهش هزینه های تولید و افزایش درآمد دامداران را به دنبال دارد.

مدیر مرکز پرورش گوسفندان چند دم و بی دم کشور درباره بهترین نژاد گوسفند توضیح داد: نمی توانیم یک نژاد را به عنوان بهترین نژاد پیشنهاد کنیم. عملکرد هر نژاد گاو و گوسفند با توجه به شرایط پرورش و بازار محصول ارزیابی می شود. در ایران حدود 28 نژاد گوسفند در مناطق مختلف پرورش داده می شود که هر کدام از این نژادها منطقه و زیستگاه خاصی برای پرورش و گله داری (ایل، قبیله) دارند. بنابراین، هر نژاد برای زیستگاه خود مناسب است و ممکن است آن نژاد در منطقه یا زیستگاه دیگری عملکرد خوبی نداشته باشد. برای مثال نژادهایی که در مناطق نسبتاً سرد کشور قرار دارند برای پرورش در مناطق نسبتاً خشک کشور مناسب نیستند.

دکتر مرادی تصریح کرد: هدف اصلی از تشکیل این خوشه ایجاد یک نژاد پرمحصول برای ورود به سیستم های کشاورزی روستایی و نیمه صنعتی به منظور افزایش میزان تولید گوشت قرمز مورد نیاز در کشور و جلوگیری از واردات بی رویه آن در دوره مذکور بوده است. . دهه گذشته اما متاسفانه به دلیل کمبود بودجه و اعتبار، ادامه پروژه از مرحله انجام تحقیقات و عملیات لازم برای ایجاد و آزمایش مدل های ترکیبی پیش بینی شده فراتر نرفت و عملا متوقف شد.

این عضو دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: علاوه بر این، در سیستم های چرای ایران به دلیل محدودیت منابع خوراک و بنابراین، میش ها توانایی تولید شیر کافی را ندارند، بنابراین پرورش دهندگان دور به صفت دوقلوها توجه نکرده اند.تقریباً تمام نژادهای بومی کشور از نظر ژنتیکی تک همسری هستند.

وی بیان کرد: علاوه بر این، دم گوسفندان انتخاب دامداران در سامانه های مرتعی است تا بتوانند در مواقعی که علوفه به وفور در دسترس است، از انرژی اضافی دریافتی برای استفاده در فصول دیگر که علوفه موجود کمتر است، استفاده کنند.

وی ادامه داد: این نژادها از نظر میزان رشد، میزان تولید شیر و تولید پشم با یکدیگر متفاوت هستند و دم در نژادهای بومی گوسفند مزیت و سازگاری برای پرورش در شرایط چرا است که در زمان فراوانی علوفه و خوراک، انرژی اضافی دریافتی را به صورت چربی در دم ذخیره می کنند و در دوره ها و فصول کم علوفه از این ذخایر برای تامین انرژی مورد نیاز مخصوصاً برای تولید شیر برای بره ها و جلوگیری از چربی استفاده می کنند. پخش شدن روی لاشه

دکتر مرادی ادامه داد: در سیستم های خارج از چرا که میش ها عمدتاً با دست تغذیه می شوند، در وهله اول نیازی به ذخیره انرژی به عنوان چربی (حدود 10 تا 15 درصد لاشه) نیست زیرا غذا در تمام طول سال و در سال در دسترس است. به مقدار کافی برای گاو در دسترس است و از طرف دیگر هزینه های پرورش تحت پوشش نرخ تک نرخی بره نمی باشد.

دکتر مرادی تصریح کرد: بنابراین به منظور ایجاد ترکیب نژادی مناسب برای دام مولد با صرفه اقتصادی، دو صفت چند پود و دم زدایی (کاهش شدید) و همچنین سایر صفات اقتصادی (نرخ رشد، کیفیت لاشه، مقاومت). و غیره) بر برنامه این قطب تاکید شد.

مدیر مرکز آمیختگی و پرورش نژادهای گوسفند بی دم در کشور از پیشرفت این فعالیت اصلاح نژادی و اصلاح نژاد گوسفند در کشور گفت: تاکنون با توجه به عملکردهای ثبت شده، اطلاعات موجود در مرحله مدل سازی است و خوشبختانه تمامی اهداف کمی و کیفی پیش‌بینی‌شده در اهداف برنامه قطب محقق شده و ذخایر اصلاحی هیبریدی ایجاد شده در طول نسل‌های مورد مطالعه این عملکرد را نشان داده‌اند.

وی ادامه داد: به ویژه در سال گذشته و امسال به دلیل معدوم سازی شدید دام های مولد، ظرفیت و کمیت تولید گوشت کاهش چشمگیری داشته است که با وجود تقاضای بسیار پایین بازار و مصرف سرانه، می توان علائم آن را با افزایش قیمت گوشت

تمامی نژادهای بومی کشور از نظر ژنتیکی تک تخمکی هستند

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: در مجموع خوشه های علمی با هدف ایجاد مزیت های علمی و فناوری، گسترش مرزهای دانش و فناوری در کشور و رفع مشکلات اجرایی تشکیل شده است. و توسعه پایدار در حوزه علمی مربوطه در کشور. در ایران، گوسفندداری به عنوان یک شغل تاریخی، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی (گوشت و لبنیات)، ایجاد مشاغل مولد و مفید، تولید ارزش افزوده و ثروت دارد، اما تحقیقات انجام شده و مبانی آموزشی مطابق با وضعیت این نوع پرورش که در کشور اهمیت چندانی نداشته است.

دکتر مرادی افزود: به طور کلی می توان گفت که نژادهای بومی کشور برای نگهداری در شرایط مرتعی کشور بسیار مناسب و برتر هستند چرا که این نژادها در طول قرن ها به منظور سازگاری با این شرایط کشاورزی تکامل یافته اند.

دکتر محمد مرادی شهربابک در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی دلیل انتخاب این ویژگی ها برای پرورش گوسفند در کشور را بیان کرد: دم نژادهای گوسفند در کشور نوعی سازگاری با محیط است (تفاوت های زیادی در تامین غذا در فصول مختلف وجود دارد).

تعطیلی تدریجی دامداری در نظام دامداری عامل کاهش میزان گوشت قرمز تولیدی بخش دام سبک کشور است.

وی افزود: این در حالی است که در صورت تامین به موقع هزینه های مورد نیاز می توانستیم حداقل یک نژاد هیبریدی پرمحصول برای پرورش در واحدهای پرورشی روستایی (بالای 60 درصد جمعیت گوسفندان کشورها) و نیمه تولیدی داشته باشیم. صنعتی به شکل تجاری البته الگوی ایجاد شده به صورت تثبیت نشده در کشور ترویج و مورد استفاده قرار گرفت.

قطب مدیر نژاد گوسفندان چند دم کشور افزود: طبیعی است که اگر قرار باشد سرانه مصرف گوشت قرمز به حدود 10 سال قبل برگردد، میزان آن کمبود و در نتیجه افزایش قیمت بسیار قابل پیش بینی است. مستلزم آزادسازی مبالغ بسیار زیادی است. وی ادامه داد: برای تامین گوشت کشور به ارز نیاز داریم، اما در دهه 90 بیش از 5.5 میلیارد دلار برای واردات گوشت قرمز از کشور داشتیم که اگر حداکثر 10 درصد از این هزینه صرف برنامه های اصلاح نژاد و اصلاح نژاد می شد، امروز می توانستیم. تعداد گاوهای مولد بسیار کمتر است و باید گوشت گوسفند قرمز با کیفیت مورد نیاز کشور تولید کنیم تا بازار و تقاضای کشورهای منطقه را تامین کنیم و از طرفی توسعه و اشتغال را حفظ کنیم. در روستاهایی که بیش از 50 درصد به دامداری سبک و مولد وابسته هستند و ثروت ملی را افزایش می دهند.

مدیر خوشه ایجاد نژاد گوسفند چند سینه و بی دم در کشور هدف اصلی از تشکیل این خوشه را ایجاد ترکیبی از نژادهای پرمحصول برای ورود به سیستم ها دانست. – مزارع صنعتی به منظور افزایش میزان تولید گوشت قرمز مورد نیاز کشور و جلوگیری از واردات بی رویه آن در یک دهه گذشته. وی افزود: اما متأسفانه به دلیل کمبود اعتبارات و اعتبارات، ادامه طرح از مرحله انجام تحقیقات و عملیات لازم برای ایجاد و آزمایش مدل های ترکیبی پیش بینی شده فراتر نرفت و عملاً به پایان رسید.

هر دو صفت چندگانه دوقلو را در نظر بگیرید و دم را بردارید تا یک ترکیب نژادی اقتصادی مناسب ایجاد کنید

تاکید بر تحقیقات در زمینه های دامپروری و اصلاح نژاد برای رفع نیازهای سیستم های جدید

وی هدف اصلی طرح قطب را ایجاد یک نژاد گوسفند چند نژادی و بی دم در کشور، ایجاد یک ترکیب نژادی پایدار (نژاد جدید) با قابلیت تولید میانگین دو بره در هر تولد، گفت. زایش در دو سال (متوسط ​​زایش 1.5 بره در سال) به ازای هر میش، حذف (کاهش شدید) چربی دم و لاشه، افزایش سرعت رشد و کاهش ضریب تبدیل خوراک، مقاوم و با کیفیت لاشه بالا به منظور افزایش تقریبی لاشه دو برابر میزان لاشه تولید شده با کیفیت به ازای هر راس میش مولد می گوید: متاسفانه به دلیل عدم اعتبار، تحقیقات متوقف شده است.

دکتر مرادی تاکید کرد: با توجه به تغییر تدریجی روش‌های دامداری از چرای به سیستم‌های غیر چرای (روستا، نیمه صنعتی و صنعتی)، انجام مطالعات و تحقیقات در زمینه‌های دام و دام به منظور تولید محصولات به روز دانش و فن آوری های مورد نیاز برای رفع نیازهای سیستم های جدید مورد نیاز بود. از این رو این قطب علمی با اهداف کلی پیش بینی شده برای سایر قطب های علمی و با تمرکز ویژه بر مسائل اصلاح نژادی به منظور ایجاد مدل اصلاح نژادی و ارائه دام های مولد اصلاح شده و اقتصادی لازم شکل گرفت.

دکتر مرادی با بیان اینکه دام سبک (گوسفند و بز) همواره یکی از منابع عمده گوشت قرمز در ایران بوده است، خاطرنشان کرد: در دهه های اخیر به دلیل تغییر مراتع و استفاده از آنها، شروع خشکسالی، توجه کمبود تمرکز تصمیم گیران و مدیران بر دام سبک و به تبع آن عدم تدوین مناسب و به موقع و اجرای برنامه جامع بهبود عملکرد و افزایش بهره وری و تعطیلی تدریجی سیستم مرتع داری، میزان گوشت قرمز تولیدی را افزایش می دهد. توسط بخش دام سبک کشور روند نزولی داشته است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *