وی در خصوص کاربردهای ماهواره بر قائم گفت: خود ماهواره به طور ویژه برای حمل ماهواره طراحی شده است اما محموله آن می تواند کاربردهای مختلفی از جمله ماهواره های تجاری، دفاعی و اطلاعات نخبه داشته باشد.
انتهای پیام
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه خاطرنشان کرد: نتایج اولین آزمایش ماهوارهبر قائم 100 نشان میدهد که قابلیت قرار دادن ماهوارهای به وزن 80 کیلوگرم در مدار زمین را دارد و توسعه نسلهای بعدی ماهوارهبر قائم تا پایان سال آینده ادامه خواهد داشت. امکان قرار دادن یک 500 کیلوگرمی برای عرضه در مدار زمین.
سردار جعفرآبادی درباره ویژگی های پرتابگر قصید گفت: پرتابگر قاصد یک پرتابگر هیبریدی بود که مرحله اول آن سوخت مایع و مرحله دوم و سوم سوخت جامد بود. سوخت جامد قدرتمند تعویض شد و ماهواره بر قائم 100 نام گرفت و حامل ماهواره سوخت جامد تماما ایرانی است.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خصوص نگاه آمریکا و غرب به توسعه فضایی ایران گفت: بحث فضایی و دفاعی نیست، آمریکا نگران پیشرفت ایران است و با فشارها و تحریم های خود تلاش می کنند ایران را محدود کنند اما در سال 43 پارسال ایران مسیر رسیدن به قدرت هموار نبود.
وی نقشه راه فضایی سپاه را بسیار واضح و منظم دانست و گفت: قرار است بعد از قائم 100، قائم 105 و تا قائم 120 ادامه پیدا کند و بزرگتر می شویم و هر سال می توانیم ماهواره های بزرگتری را به مدارهای بالاتر ببریم. نقشه راه ما به دستور رهبر انقلاب قرار دادن ماهواره در مدار 36000 کیلومتری زمین که کاربردهای فراوانی دارد.
وی در گفتگو با شبکه العالم افزود: جمهوری اسلامی ایران اولین و تنها کشور اسلامی است که قابلیت پرتاب ماهواره را دارد. این قابلیت 12 سال پیش با پرتاب ماهواره امید توسط وزارت ایران آغاز شد. دفاع و دو سال پیش ادامه یافت. پاسداران با پرتاب ماهواره نور 1 توسط ماهواره بر قاصد به باشگاه فضایی جهانی پیوست.
به گزارش ای بی اس نیوز، سردار علی جعفرآبادی فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه ای در خصوص پرتاب ماهواره بر قائم ۱۰۰ گفت: پرتابی که دیروز انجام شد، پرتاب زیر مداری بود یعنی آنجا. ماهواره بر روی حامل نبود و حامل وارد مدار زمین نشد. و در بازگشت به زمین، این آزمایشها مربوط به ماهوارهبرهای جدیدی است که در مرحله تحقیق و توسعه هستند، بنابراین ابتدا باید آزمایش شوند و از داشتن شرایط لازم برای پرتاب ماهواره اطمینان حاصل کنند.
سردار جعفرآبادی تاکید کرد: امیدواریم به شرایطی برسیم که در سال های آینده علاوه بر رفع نیازهای کشور، خدمات پرتاب ماهواره را به کشورهای همسایه، مسلمان و دوست ارائه کنیم.
فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای با اشاره به پرتاب ماهواره بر قائم 100 گفت: قرار است بعد از قایم 100، قایم 105 به بالا در قائم 120 ادامه یابد.