معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از تغییر حمایت از شتاب دهنده ها خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، روحالله دهقانی فیروزآبادی امروز 28 آذرماه در دومین روز از نشست شتابدهندههای تخصصی نوآوری که در ساختمان معاونت علمی برگزار شد، با تاکید بر اینکه وقتی جریانی وارد یک اکوسیستم میشود، روند توسعه اکوسیستم نوآوری را برجسته کرد. و فرودها در سال 92 و 93 با ورود موج اقتصاد دیجیتال که یک موج جهانی بود، ادبیات جدیدی با عنوان «شتاب دهنده ها» در معاونت شکل گرفت.
وی با بیان اینکه ادبیات بنگاه های دانش بنیان از 20 سال قبل از دهه 80 در جامعه ترویج شده بود، گفت: با تصویب قانون حمایت از بنگاه های دانش بنیان، این بنگاه ها توسعه پیدا کردند و در سال های 92 تا 94، یکی دیگر از بنگاه های دانش بنیان توسعه یافت. روند استارتآپهایی به نام استارتآپ، برگرفته از اقتصاد دیجیتال، ظهور کردند.
دهقانی فیروزآبادی افزود: این ادبیات به قدری در کشور توسعه پیدا کرده است که در حال حاضر عموم مردم استارت آپ ها را کسب و کار می دانند که نشان می دهد این دو ادبیات در همه به هم پیوند خورده است و همین نزدیکی معنا باعث شده تا عناصر دیگری مانند VC، نوآوری به وجود بیاید. و کارخانه های مربی در حال ظهور هستند.
دستیار علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بر اساس این جریان ها 400 شتاب دهنده با حمایت معاونت علمی ایجاد شده که از این تعداد 70 شتاب دهنده در حال حاضر فعال هستند.
وی تاکید کرد: اگر یک استارت آپ در آمریکا شکست بخورد، چون در مراحل دیگر توانسته سرمایه جذب کند، هیچ اتفاقی نمی افتد. اما اگر استارت آپی در ایران شکست بخورد، هویت و بخش خوبی از دارایی خود را از دست می دهد، حتی اگر جریان استارتاپی در کشور ایجاد کند و فرصت ویژه ای برای کشور باشد، اما نیاز به حمایت مالی دارد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه 10 سال از شروع روند استارت آپی در کشور می گذرد و خیلی چیزها واقعی تر شده است، گفت: اگر بخواهیم این روند را احیا کنیم، شرکت کشش را ندارد، زیرا با تمام وجود خوش بینی بدون سرمایه یا منابع.
وی تاکید کرد: برای ایجاد این موج استارتاپی باید نکات مثبت را به دست آوریم، منفی ها را حذف کنیم و نکات مثبت بیشتری را به نکات مثبت اضافه کنیم.
معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به رویکردهای جدید معاونت در اعتبارسنجی شتاب دهنده ها، گفت: در دور جدید حمایت ها بر روی پشتیبانی هدفمند تمرکز خواهیم کرد و موفق ترین شتاب دهنده ها طبق سازوکار مورد حمایت قرار خواهند گرفت. مهمترین شتاب دهنده ها آنهایی هستند که در این زمینه فعال هستند.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه دو دسته شتاب دهنده داریم، گفت: یک دسته شتاب دهنده های تخصصی فناوری هستند که تعدادی از دانشمندان دور هم جمع می شوند و با اختصاص فضا و منابع به توسعه فناوری ها می پردازند. در این نوع شتاب دهنده ها، راهنمایی فنی و دسترسی به پتنت ضروری است.
وی دسته دوم شتاب دهنده ها را کارآفرینی و اقتصاد برشمرد و گفت: این شتاب دهنده ها به دنبال توسعه فناوری نیستند بلکه با فناوری های موجود در کشور سعی در ایجاد کسب و کار در کشور دارند.
معاون علمی رئیس جمهور تاکید کرد: در رویکرد جدید حمایت های هدفمند قابل توجهی از شتاب دهنده ها تعریف شده است که بسته به نوع و فعالیت شتاب دهنده ها حمایت می شود.
دهقانی فیروزآبادی اعطای وام و تسهیلات بلاعوض را یکی از حمایت های معاونت رئیس جمهور از شتاب دهنده ها دانست و گفت: در 10 ماه امسال تقریباً دو برابر بودجه اختصاص یافته به معاونت علمی اعتبار d مالیات جذب سرمایه گذاری شده و پژوهش. و بخشهای توسعه که بالغ بر 2500 میلیارد تومان است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه معاونت علمی جزو دستگاه های اجرایی نیست، گفت: تمامی شتاب دهندگانی که از معاونت علمی گواهی صلاحیت دریافت کرده اند دانش بنیان هستند.
وی بر ایجاد انجمن شتاب دهنده ها تاکید کرد و اعلام کرد: ایجاد این انجمن به این مراکز هویت می بخشد.
انتهای پیام