این روزنامه نگار و شاعر در یادداشتی به ای بی اس نیوز نوشت: وقتی همه حق دارند و هیچکس مقصر نیست. تهران نامیده میشود.
با پیگیری سفارت کشورمان، پرچم کشورمان توسط شهرداری منطقه گنگنام در تاریخ 30 بهمن 1392 در خیابان تهران سئول نصب شد.
بلندترین و مهم ترین خیابان سئول در سال ۱۹۷۶ «تهران» نام گرفت و در کل سئول تنها خیابانی است که عنوان خارجی دارد.
همچنین یک تکه سنگ زیبا در پیاده رو و خیابان وجود دارد که به فارسی روی آن نوشته شده است: «خیابان تهران» و تقریباً تمام ایرانیانی که به کره سفر می کنند در کنار این سنگ عکس یادگاری می گیرند.
ماجرا از این قرار است که وقتی ویدیوی نصب پرچم ایران در سئول را با مخاطبانم به اشتراک گذاشتم، عده ای تعجب کردند که رنگ سفید اضافه شده در پایین پرچم برای چیست؟
دیگر طاقت نیاوردم و به سفیر محترم کره ایمیل زدم و پیشنهاد دادم که از دولتش بخواهد رنگ سفید اضافه شده به پایین پرچم را حذف کند تا پرچم ایران از سه رنگ اصلی خود بدرخشد. سئول
من آنقدر حساس بودم که با سازمان ملی استاندارد ایران هم تماس گرفتم و اصول استاندارد پرچم ایران را که در کتابچه های 28 صفحه ای درج شده بود دریافت کردم تا در صورت نیاز ارائه کنم.
با این حال، دبیر اول سفارت کره بلافاصله به ایمیل من پاسخ داد. وی از توجه حضار تشکر کرد و قول پیگیری داد.
تا اینکه پس از مکاتبه با شهرداری منطقه کنگنام متوجه شدند که تمامی پرچم های نصب شده سایر کشورها در خیابان تهران 90 درجه چرخیده و در زیر هر کدام از آنها رنگ سفید به عنوان بخشی از هویت بصری و ارائه تصویر اضافه شده است. پرچم ها در این خیابان در مورد پرچم ایران نیز مشخص شد که بنا به درخواست سفیر ایران به احترام کلام الله مجید، شهرداری کنگنام با نصب پرچم ایران بدون چرخش 90 درجه موافقت کرده است. بنابراین رنگ سفید پایین پرچم با توجه به الگوی طراحی پرچم کشورهای دیگر در خیابان تهران اضافه شد.
همچنین می خواهم اضافه کنم که در فرهنگ زیبایی شناسی کره، پرچم ها و پلاکاردها معمولاً به صورت عمودی نصب می شوند.
بنابراین اگر به متن در چارچوب آن یعنی موضوع پرچم از نظر زمانی، مکانی، فرهنگی و آداب و رسوم هر دو کشور نگاه کنیم، درک این رنگ سفید اضافی زیر پرچم ما در سئول پذیرفته شده است.
در هر صورت، من مردم حق داشتم از دیدن رنگ سفید اضافی غافلگیر شوم و از تصور تغییر شکل پرچم کشورم متاثر شوم.
سفارت ایران نیز به دلیل طراحی عمودی پرچم ها در کره، این حق را داشت که جایگاه کلام الله را بر روی پرچم حفظ کند.
شهرداری منطقه کانگنام سئول این حق را دارد که علاوه بر پذیرش این استثنا، رنگ سفید را مطابق با الگوی طراحی سایر پرچم ها به پرچم اضافه کند.
پس هیچ کس مقصر نیست.
با این توضیح می توان از نصب پرچم ایران در کره به نشانه احترام و دوستی دو کشور لذت برد.
با این حال، در شرایطی که کشورمان تحت فشار تحریمها قرار دارد و یکی از بهترینهای جهان است، احترام کره جنوبی به پرچم و فرهنگ ایران و پاسخ مسئولانه به سوالات مردم قابل قدردانی است.
پونه ندایی درباره نصب پرچم ایران در کره جنوبی و اضافه شدن رنگ سفید به پایین توضیح داد.
absnews