برزیل، چین و روسیه آماده حضور در صنعت پتروشیمی ایران هستند
در بحث گسترش دیپلماسی انرژی، دعوت از سرمایه گذاران کشورهای همسایه یکی از سیاست های صنعت پتروشیمی است. همانطور که معاون وزیر نفت اعلام کرد، فعالانی از برزیل، چین، روسیه و برخی کشورهای اروپایی در حال انجام کارهای مقدماتی برای مشارکت مستقیم در پروژه های پتروشیمی ایران هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، دیپلماسی فعال اقتصادی می تواند نقش موثری در توسعه بازارهای صادراتی و تسهیل عرضه فناوری های صنعت پتروشیمی ایفا کند. در شرایط کنونی، با وجود 110 سال اکتشاف نفت و گاز و منابع گرانبهای هیدروکربوری کشور، صنعت پتروشیمی و نرخ رشد آن نتوانسته به جایگاه واقعی خود برسد.
ایران علاوه بر منابع عظیم الهی، تنها 2.5 درصد از حجم صنعت پتروشیمی جهان و تنها چهار دهم این صنعت را از نظر ریالی به خود اختصاص داده است که با توجه به اینکه صنعت پتروشیمی بیشترین ارزش افزوده را ایجاد می کند، تضمین می کند. که همه ارکان پشتیبان این صنعت هستند و از آن به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور استفاده می کنند.
در صنعت پتروشیمی عربستان 45 درصد پتروشیمی های خاورمیانه را در اختیار دارد در حالی که سهم ایران در خاورمیانه تنها 22 درصد است و در خاورمیانه رتبه دوم را داریم و در صنعت پی وی سی بعد از عربستان خاور می کنیم.
در صنعت پتروشیمی نیازمند حمایت سفرا، مشاوران و دفاتر اقتصادی در حوزه تامین فناوری، جذب سرمایه گذار، تامین قطعات، مواد شیمیایی و نقش آفرینی بیشتر در بازار خارجی برای کاهش تاثیر تحریم ها و برجسته سازی نقش صنعت پتروشیمی در رونق اقتصادی متاسفانه در بازار برخی از کشورهای همسایه نتوانسته ایم نقش خود را به خوبی ایفا کنیم. حتی در اقلیم کردستان عراق، افغانستان، اوراسیا و آسیای مرکزی ما به دیپلماسی اقتصادی فعال نیاز داریم.
سیاست صنعت پتروشیمی توسعه دیپلماسی و افزایش جذب سرمایه است چرا که مرتضی شهمیرزایی معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از حضور فعالانی از برزیل، چین، روسیه و برخی کشورهای اروپایی در چهاردهمین همایش بین المللی پتروشیمی ایران خبر داد. صنعت در 11 و 12 می. اما به دلیل احتمال تحریم امکان سخنرانی و اطلاع رسانی برای آنها وجود ندارد.
به گفته وی، بستههای سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی آماده است و سرمایهگذاران خارجی برای مشارکت در طرحهای پتروشیمی قطب مکران و جاسک اعلام آمادگی کردهاند، اما به دلیل تحریمها امکان اعلام آن وجود ندارد. وی با بیان اینکه همچنان به 25 درصد صنعت پتروشیمی اعم از کالا، تجهیزات و مواد شیمیایی وابسته هستیم، گفت: این بخش شامل کالاها و تجهیزات گران قیمت و فناوری برتر (هایت تک) است که با کمک فناوران داخلی به دنبال کاهش این وابستگی هستیم. .
انتهای پیام