رئیس کانون وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در خصوص طرح «با وکلا در مساجد» توضیحاتی ارائه کردند.
به گزارش ای بی اس نیوز، حسن عبدالیان پور در همایش تبیین دستاوردهای کانون وکلای دادگستری در قالب طرح «همراهی وکلا در مساجد» اظهار کرد: 10 مرداد ماه روز جهانی قدردانی از مساجد است. این پرونده بهانه ای شد تا کمیسیون حقوقی مرکز که در سه سال گذشته در مساجد و خدمات رسانی به مساجد سراسر کشور کار بزرگی انجام داده است، این همایش را برگزار کند.
وی می افزاید: قبل از پیروزی انقلاب، مسجد جایگاه مهمی در جامعه داشت. تشکل های مردمی در مساجد تشکیل، ایجاد و تداوم یافت. مسجد نماد هشت سال مقاومت و دفاع مقدس و مسجد جامع خرمشهر نماد مقاومت ملت ماست. اقدامات بزرگی که در مساجد انجام شده و خواهد شد، قابل کتمان نیست.
عبدالیان پور ادامه داد: مسجد از ابتدای اسلام این جایگاه را داشته است و رسول گرامی اسلام (ص) تمامی امور جامعه را در مسجد مدیریت و تنظیم می کرد. بنابراین مسجد در اسلام گنبدی است که باید دور آن چرخید.
وی گفت: زمانی که مسئولیت کانون وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده را بر عهده گرفتم، طرح «با وکلا در مساجد» شکل گرفت. قبلا طرحی به نام «هر مسجدی یک وکیل دارد» وجود داشت که خلأهایی داشت و به مشاوره ساده محدود می شد و کار دیگری نمی شد انجام داد، اما از زمان ایجاد طرح «با وکلا در مساجد» وضعیت تغییر کرد. برای اجرای این طرح با اعلام قبلی هماهنگی های لازم در سراسر کشور انجام می شود و عده ای هم با مراجعه به وکلا و کارشناسان رسمی اجازه قانع شدن و خروج مجدد را می دهند.
عبدالیان پور افزود: عده ای برای تهیه لایحه دفاعیه یا دادخواست و شکایت به دفتر مودت دعوت می شوند. اکثر مردم به وکیل نیاز دارند و احساس می کنند بدون وکیل نمی توانند از حقوق خود دفاع کنند. بنابراین یک وکیل باید این شخص را همراهی کند.
وی با تاکید بر اینکه وکلا و کارشناسان رسمی برای مشارکت در این طرح از همه چیز فراتر می روند، گفت: طی سه سال گذشته این طرح حتی در ایام تعطیل، عید و 13 بدر نیز ادامه داشته است. وکلا در ایام تعطیلات و عید نوروز در زادگاه خود در این طرح شرکت می کنند و همه ما به دنبال گره گشایی از کار همنوعان خود هستیم که به خدا وظیفه ای بالاتر از این وجود ندارد.
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: طی سه سال گذشته تعداد زیادی وکیل در اختیار کسانی قرار دادیم که به دلیل کمبود منابع مالی از حق داشتن وکیل محروم نیستند. در تهران در 185 مسجد با مددکاران و همکاران و وکلا حضور داشتیم و 2730 وکیل بودیم که به 9410 نفر مشاوره دادیم.
عبدالیان پور در نهایت گفت: در کل کشور و در سال 1382، 13 هزار و 900 وکیل به 61 هزار و 500 نفر مشاوره دادند. همچنین پنج شنبه و جمعه آخر هر ماه در بقاع متبرکه حضور داریم که کارهای قانونی-فرهنگی نیز انجام می شود.
در پایان این همایش و پس از بیان تجربیات تعدادی از افرادی که با رایزنی های حقوقی طرح «با وکلا در مساجد» زندگی آنها متحول شده است، خانواده شهید سید مهدی جلادتی در جریان این حادثه از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق و همچنین جمعی از دست اندرکاران اجرای طرح «با وکلا در مساجد» قدردانی شد.
انتهای پیام