عضو کمیسیون حقوقی و قضایی شورای اسلامی، در حال حاضر در حال بررسی لایحه قانون عفاف و حجاب، نمیتوانیم پیشنهادی از سوی نمایندگان پیدا کنیم که در بررسی طرح این قانون مورد توجه قرار نگرفته باشد. که نظرات آنها مخالف این لایحه است، نباید انتظار داشت که چون نظرات آنها را تایید نکرده ایم، ادعای آنها مبنی بر عدم توجه به پیشنهاداتشان را بپذیرند.
مهدی باقری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به بررسی لایحه عفاف و حجاب بر اساس اصل 85 قانون اساسی در کمیسیون حقوقی و قضایی شورای اسلامی، اظهار کرد: قاطعانه اعلام می کنم که روند رسیدگی لایحه عفاف و حجاب لایحه حجاب کاملاً فنی و تخصصی بوده و هرگونه تغییری که در آن اعمال میشود در متن این طرح قابل دفاع است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش تعداد مواد لایحه عفاف و حجاب از 19 ماده (لایحه 9 ماده ای از سوی قوه قضائیه به دولت تحویل و با 19 ماده به مجلس ارسال شد) به 70 ماده به مجلس شورای اسلامی رسید. شورا، چه لایحه دولت است و آیا قوه قضائیه محسوب می شود یا طرح نمایندگان شده است؟ وی گفت: در این مورد با هماهنگی قوه قضائیه و دولت و با حضور نزدیکان این دو گروه تصمیم گیری شد. عفاف و حجاب موضوعی چندبعدی است و قوه قضائیه بر اساس نیازهای قانونی خود لایحه قانونی را صادر کرده است.
وی با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص موضوع حجاب و عفاف افزود: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالی ترین نهاد تصمیم گیری و تصمیم گیری کشور در حوزه فرهنگ سازی کنید، قانون وضع کنید، اما چون از شورای نگهبان نمی گذرند، کارهایی که باید باشد، این شورا قبلاً در مورد عفاف و حجاب مصوباتی گرفته بود، اما چون راه مجلس را نرفته بودند، تبدیل به یک قانون به معنای آنچه ما قانون می نامیم نشده بود. مصوبات شورای انقلاب فرهنگی را ضمیمه لایحه عفاف و حجاب کرده ایم و چون این کار با هماهنگی دولت و قوه قضائیه انجام شد، همچنان لایحه هر دو محسوب می شود.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در ادامه از بررسی ۷ روزه لایحه عفاف و حجاب در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس یا وجود حدود ۱۵۰۰ پیشنهادی نماینده انتقاد کرد و گفت: «روندی که انجام نشد. یک هفته وقت بگذارید تا این لایحه تصویب شود.» وی تاکید کرد: اینکه اعلام شد بررسی لایحه عفاف و حجاب در کمیسیون حقوقی مجلس به پایان رسیده است، یعنی قدمی برداشته ایم؛ قدم بعدی برای قوه قضاییه است. و دولت رسیدگی کند و ببیند آیا لایحه آنها دود است یا خیر؛ پس رفت و برگشت دارد. ضمناً در صورت سؤال و شبهه از کارشناس پژوهشکده و اعضای شورای نگهبان مشورت میگیریم. در نهایت پس از رفع شبهات و اشکالات، مهلت اجرای قانون را در جلسه مجلس تعیین می کنیم و مصوبه کمیسیون حقوقی برای رسیدگی به شورای نگهبان ارسال می شود.
باقری تاکید کرد: مجلس حرفه ای ترین نهاد حقوقی کشور است و ابزار قانونگذاری لازم را دارد. ضمناً کمیته قضایی یک کمیته کاملاً حرفه ای، تخصصی و چابک است و در بیش از سه سال از عمر مجلس، تقریباً اکثر طرح ها و لوایح رسیدگی شده در مجلس به کمیته قضایی مرتبط بوده است، زیرا لازمه یک محیط تخصصی این است که کار روانتر اجرا شود.
وی درباره روند رسیدگی به پیشنهادات نمایندگان در خصوص لایحه عفاف و حجاب نیز بیان کرد: زمانی که نمایندگان مجلس در مورد طرح یا لایحه ای پیشنهاد می دهند، ممکن است بسیاری از پیشنهادهای ارائه شده مشترک یا مشابه یا همپوشانی داشته باشند. ; به همین دلیل یک کارگروه فنی و تخصصی می تواند آنها را اصلاح و بررسی کند. در خصوص لایحه عفاف و حجاب، زمانی که پیشنهادات در کارگروه های کمیته بررسی شد، برخی از آنها در تضاد کامل با لایحه قضایی بود و قابل طرح نبود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: با قاطعیت می گویم که پیشنهادی از نمایندگان پیدا نمی کنیم که در بررسی لایحه مورد توجه قرار نگرفته باشد. تا آخرین روز رسیدگی به این لایحه در کمیسیون، مدام پیشنهادهای مختلفی از سوی نمایندگان و کارشناسان مختلف دریافت میکردیم که به جنبههای کلی لایحه مربوط میشد، بدون اینکه در این مورد بحث شود.
باقری در نهایت گفت: طبیعتا خیلی ها دغدغه هایی دارند و احساس می کنند به آن دغدغه ها رسیدگی نشده است. من به همه این دلواپسان می گویم که پیشنهاداتشان در کمیسیون حقوقی بررسی شد، اما باید توجه داشت که کار مجلس کار جمعی است. در این فضا ممکن است بسیاری از این نظرات پذیرفته نشود. برخی نیز نظراتی دارند که مغایر با این لایحه است. این افراد نباید از ما انتظار داشته باشند که ادعای آنها را بپذیریم که به پیشنهادات آنها توجه نشده است زیرا ما با نظرات آنها موافق نبودیم.
انتهای پیام