توسعه 300 هزار هکتاری گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی یکی از اهداف تعیین شده در برنامه هفتم است.
گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیرکل دفتر مرتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اضافه کرد: توسعه گیاهان دارویی در حوزه منابع طبیعی در برنامه ششم در سطح 250 هزار هکتار هدف گذاری شده بود، اما موفق به گسترش آن شده ایم. توسعه این گیاهان به بیش از 491 هزار هکتار می رسد.
ترحم بهزاد از همکاری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با گمرک در زمینه آموزش شناسایی گونه های گیاهی دارویی ممنوعه برای جلوگیری از قاچاق خبر داد.
وی افزود: هرگونه بهره برداری، حمل و صادرات گیاهان دارویی بدون مجوز از مراجع ذی صلاح نیز خلاف مقررات کشور است و در برنامه هفتم به این مهم اشاره شده است.
بهزاد گفت: توسعه رویشگاه های گیاهان دارویی در قالب طرح های مرتع چند منظوره با استفاده از روش های بیولوژیکی و بیومکانیکی و پرهیز از هرگونه کشت و تغییر کاربری مراتع در برنامه هفتم پیش بینی شده است.
وی در عین حال گفت: صدور گواهی حمل و نقل و صادرات گیاهان دارویی بر اساس برنامه هفتم توسعه باید از طریق سامانه سمتا انجام شود و در این زمینه پیگیری های لازم را انجام داده ایم.
مدیرکل دفتر منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از صادرات 961 تن گیاهان دارویی در سال گذشته از عرصه های منابع طبیعی خبر داد و گفت: بیش از 1500 تن گیاهان دارویی از منابع طبیعی برداشت شد. مناطق در سال گذشته
وی رعایت حقوق جوامع محلی و استفاده کنندگان عرفی، فراهم کردن امکانات برای برداشت و جمع آوری گیاهان دارویی، ایجاد زمینه برای مشارکت بهره برداران و بهره برداران منابع طبیعی با مواد دارویی، صنعتی و خوراکی را از اولویت های برنامه هفتم توسعه برشمرد.
بهزاد خاطرنشان کرد: در مراتع کشور بیش از 20 نوع گیاه دارویی از جمله آنغوزه، باریجه، کتیرا، وشا، کنگر، ریواس، پونه کوهی، آویشن، کاپاریس، شیرین بیان، گل گاو زبان، برگ، پانرک، دنبلان، وجود دارد. روناس، گردو، ماستاکی، گلرنگ و غیره. برداشت می شوند.