به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمدرضا مدرس خیابانی در مجمع عمومی سهامداران بخش دریایی جمهوری اسلامی ایران منتهی به سال مالی 31 خرداد 1403 با یادآوری اینکه حمل و نقل دریایی گروهی جمهوری اسلامی ایران ایران توانست در سال 1398 با حمل بنزین به ونزوئلا برگ زرینی به افتخارات خود بیافزاید: انجام موفقیت آمیز و افتخارآمیز این مأموریت منجر به صدور پیام تبریک مقام معظم رهبری به ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران شد. که در تاریخ 57 ساله این شرکت سند افتخاری به شمار می رود.
وی برگزاری مجمع فوق العاده گروه دریایی در روزهای پایانی اسفند 1402 را برشمرد و افزود: خوشبختانه در این جلسه با همکاری و حمایت سهامداران، سرمایه گروه دریایی جمهوری اسلامی ایران 43 درصد افزایش یافت. ایران. از محل سود انباشته شرکت ثبت شد و بر این اساس سرمایه ثبتی این شرکت به هشت هزار و 250 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بر اساس ارزیابی سازمان مدیریت صنعتی، رتبه هجدهم در بین شرکت های بزرگ کانتینری جهان و رتبه بیست و دوم را در بین 100 شرکت بزرگ کشور دارد، ادامه داد: در حال حاضر سهم حمل و نقل کالای داخلی کشور است. 21.%. او مسئول این ناوگان است.
وی سال 2024 را سال بسیار سختی برای صنعت کشتیرانی جهانی عنوان کرد و تصریح کرد: امسال نرخ حمل کانتینری در دنیا 57 درصد کاهش داشته و اکنون نیز با کاهش بیشتر قیمت بار در بازارهای جهانی مواجه هستیم.
مدیرکل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: میانگین قیمت حمل و نقل کانتینری کالاهای وارداتی 52 درصد کاهش یافت و در حوزه کشتیرانی نیز با افت قیمت مواجه شدیم. علاوه بر این، قیمت جهانی حمل و نقل در بخش حمل و نقل فله نیز با کاهش و نوسانات مواجه است.
مدرس خبانی افزود: با این حال میزان کالاهای حمل شده از نظر وزنی در گروه دریایی جمهوری اسلامی ایران نسبت به سال 1401 حدود 7 درصد افزایش داشته و در سال گذشته به 26 میلیون و 500 هزار تن کالا رسیده است.
رشد 14 درصدی در حمل و نقل کانتینری
وی از رشد 14 درصدی حمل و نقل کانتینری بار ناوگان ملی دریایی جمهوری اسلامی ایران در سال 1402 خبر داد و گفت: در عین حال در بخش حمل و نقل فله با کاهش 8 درصدی مواجه بودیم که البته از آنجایی که برخی از کشتی ها برای کابوتاژ اجاره می شوند، تفاوتی در میزان درآمد وجود ندارد.
مدیر کل گروه دریایی در خصوص سرمایه انسانی این شرکت نیز تاکید کرد: آموزش نیروی کار یکی از اساسی ترین موضوعاتی است که در دستور کار گروه دریایی قرار دارد و به همین منظور در حالی که در سال 1397 حدود 700 ملوان خارجی در ناوگان ملی فعال بودند، امروز خوشبختانه تمامی ملوانان شاغل در ناوگان ایرانی هستند.
وی همچنین تعداد شناورهای گروه دریایی را 143 نوع کشتی کانتینری، فله، چند منظوره و باری عمومی، تانکر و … اعلام کرد. و افزود: با خرید کانتینرهای جدید، تعداد ناوگان کانتینری هم اکنون به 206 هزار دستگاه می رسد که ماموریت آنها حمل و نقل کالا است.
وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل ترکیبی هم اکنون یک هزار و 558 واگن از انواع مختلف با سفارش ساخت و خرید از سازندگان داخلی در ناوگان مشغول به فعالیت هستند، گفت: این امکان با استفاده از خودروهای تانکر که تمام سوخت را حمل می کنند، تامین شد. کالاهای مورد نیاز ناوگان تولید شده توسط پالایشگاه های داخلی به بنادر جنوبی حمل می شود و با اخذ مجوز صدور بارنامه بین المللی راه آهن، امکان انتقال کالا درب به درب تضمین شده است.
مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یکی از دستاوردهای مهم این گروه در حوزه کشتیرانی را تداوم تجارت با وجود همه تحریم ها ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر در حوزه حمل و نقل با هیچ مانعی مواجه نیستیم. كالا و امكان حمل و نقل كالا از هر نقطه جهان.» به كشور و بالعکس.
وی با بیان اینکه کشتیهای ناوگان دریایی جمهوری اسلامی ایران با قدرت و با پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران در آبراههای بینالمللی فعالیت میکنند، تصریح کرد: توسعه کریدور شمال – جنوب یکی از مهمترین مسائل اقتصادی است. اهداف به کشور نزدیک می شود و به همین منظور گروه دریایی فعالیت خود را در بندر شهیدبهشتی چابهار گسترش داده است و در همین راستا 5.5 هکتار از اراضی این بندر برای خدمات تخلیه و بارگیری در سال گذشته آماده و تجهیز می شود. حدود 66 هزار TEU کانتینر در چابهار تخلیه و بارگیری شد که امسال این رقم 100 هزار TEU کانتینر خواهد بود.
مدرس خبانی همچنین با اشاره به ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اجرای سیاست های توسعه دریامحور آن را فرصتی بی نظیر برای حوزه دریایی کشور دانست و گفت: امیدواریم با استفاده از این ابلاغ بتوانیم از فعالیت ها نهایت بهره را ببریم. گروه دریایی جمهوری اسلامی ایران.
مدرس خبانی توسعه ناوگان را یکی از مهم ترین برنامه ها و اولویت اول این مجموعه در سال های آینده دانست و گفت: اقدامات ارزنده ای در این زمینه انجام شده است به عنوان مثال یکی از کشتی هایی که باید به طور کامل اسقاط می شد و به لطف تلاش همکاران گروه از رده خارج شد. در بخش توسعه ناوگان در شرایط خاص و پیچیده تعمیر شد و سپس به عنوان یک کشتی جدید به ناوگان بازگشت و شروع به فعالیت کرد.
وی استفاده حداکثری از ظرفیت داخلی برای تعمیرات دوره ای، همکاری با شرکت های دانش بنیان برای تولید عناصر ضروری ناوگان، سامانه های هوشمند و کنترل مصرف سوخت را از دیگر اقدامات گروه دریایی در راستای توسعه ناوگان دانست.
مدرس خیابانی همچنین انعقاد قرارداد ساخت 12 فروند کشتی با شرکت های داخلی را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: تمرکز گروه دریایی بر تامین حداکثری نیاز خود از تولیدات داخلی است که برای این منظور بیش از 83 درصد از مایحتاج ناوگان خریداری و انجام شد. تامین شده از داخل، ضمن به روز رسانی تجهیزات مورد نیاز ناوگان، تامین کانتینر و کانتینرهای یخچالی از داخل و خرید کشتی سازی از آروندان، همگی با حمایت از صنایع داخلی همراه بوده است.
به گفته مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، افزایش ظرفیت و نوسازی ناوگان کشتیرانی دریای خزر با ورود 8 فروند کشتی و افزایش ظرفیت حمل 95 به 123 هزار تن و همچنین سفارش ساخت چندین کشتی جدید یکی از اقدامات انجام شده در این بخش بود.
وی با بیان اینکه با حمایت سهامداران توانستیم مجوز دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای توسعه ناوگان را بگیریم، افزود: امیدواریم بتوانیم از این فرصت با کمک بانک های بهره برداری به نحو چشمگیری استفاده کنیم. کاهش عمر ناوگان و گسترش ناوگان.
مدرس خبانی تاکید کرد: به دنبال کاهش طول عمر ناوگان هستیم، برای این منظور تلاش می کنیم تا از طریق شرکت های داخلی و خارجی کشتی های جدید را به ناوگان اضافه کنیم و میانگین سنی ناوگان را به زیر ده سال برسانیم، زیرا عمر کشتیرانی است. ناوگان در حال حاضر 19 سال است. اما این امر مستلزم تامین به موقع منابع مالی و حمایت همه ذینفعان است.
absnews