توسعه مواد مخدر، ناامنی و آوارگی خاطرات اشغال آمریکا در افغانستان بود.
عابدیق آباد گفت: در فوریه 2020 دیدیم که بین آمریکا و طالبان توافق صورت گرفته است. البته ما به سوالات غیر رسمی که در آن مفاد این توافقنامه محرمانه اعلام شده و طالبان یک سری امتیازاتی به آمریکایی ها داده اند، کاری نداریم، زیرا این سوالات می تواند درست یا نادرست باشد.
عابدیق آباد گفت: آمریکایی ها به جای اینکه دارایی های مردم افغانستان را در اختیار حاکمان جدید کابل قرار دهند، آن دارایی ها را بلوکه کردند و تحریم ها را وضع کردند. همه این مشکلات مشکلات اقتصادی مردم افغانستان را به ویژه در فصل سرد و زمستان های سخت در آن کشور دوچندان کرده و آوارگی و خروج از وطن را افزایش داده است.
این استاد دانشگاه گفت: البته مذاکرات در دوره اوباما شروع شده بود و طالبان را به دو گروه طالبان میانه رو و طالبان تندرو تقسیم کرده بودند. امسال با این گروه به توافق رسیدند و در سه هفته تمام سازه هایی که آمریکایی ها در طول بیش از دو دهه اشغال افغانستان در افغانستان ساخته بودند، ویران شد.
این کارشناس مسائل بین الملل یادآور شد: متأسفانه مشکل دیگری برای مردم افغانستان ایجاد شده است که پس از 20 سال جنگ در این کشور، گروه شبه نظامی طالبان وارد شده است. البته من نمی خواهم در مورد گروه طالبان قضاوت کنم، اما همان ذهنیت منفی که مردم افغانستان از دوره قبل از طالبان داشتند، یعنی از اواخر دهه 1970 و اوایل دهه 80 قبل از حمله آمریکا. ، باعث شد بسیاری از افغان ها به سمت آوارگی حرکت کنند.
این کارشناس مسائل بین الملل خاطرنشان کرد: آمریکایی ها می خواستند با زور، موشک و هواپیماهای بی 52 و کشتار دموکراسی و دموکراسی در افغانستان توسعه و پیشرفت اقتصادی ایجاد کنند، اما عملی نشد و عملی نشد و نشد و وضعیت در افغانستان نه تنها بهبود نیافت، بلکه پیچیده تر شد و مشکلات بیشتری به افغانستان اضافه شد.
وی تصریح کرد: موضوع توقیف اموال و دارایی های مردم افغانستان و مشکلات پولی که برای این کشور ایجاد کرده اند از دیگر مشکلات ایجاد شده برای این کشور است. آمریکایی ها می خواستند افغانستان ضعیف باشد. ببینید در 20 سال گذشته یک افغانستان ضعیف و وابسته به غرب درست کردند و بلافاصله بعد از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، دولت غربی افغانستان در مدت کوتاهی فروپاشید و این مشکلات ایجاد شد.
عابدیق آباد ادامه داد: اگر در سال 2001 در افغانستان با دو گروه تروریستی از دید آمریکایی ها مواجه بودیم، اکنون با بیش از 20 گروه تروریستی در این کشور مواجه هستیم که مشکلات و آوارگی افغان ها را پیچیده کرده است.
وی خاطرنشان کرد: فسادی که در ساختار اقتصادی و سیاسی افغانستان حاکم است باعث مقاومت مردم و برخی نیروهای امنیتی و نظامی این کشور شده است. البته من کاری به معاملات پشتیبان ندارم زیرا برخی می گویند معاملات پشتیبان انجام شده است، اما صرف نظر از این سوال، برخی واقعیت ها را نمی توان کتمان کرد.
وی گفت: تعداد زیادی از مردم افغانستان به پاکستان و تعداد زیادی از آنها از طریق ایران به ترکیه می روند و در آنجا مشکلاتی ایجاد کرده اند که نشان دهنده سیاست های اشتباه آمریکاست.
رضا عابدی گناباد در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز درباره خروج آمریکا از افغانستان و بلوکه شدن اموال و دارایی های مردم این کشور اظهار داشت: یک سال از خروج ایالات متحده آمریکا از افغانستان می گذرد. آمریکا، کشورهای غربی و متحدانشان در سال 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم، ایجاد رعب و وحشت، سازماندهی افغانستان به سبک جدید، ایجاد دموکراسی و توسعه سیاسی و اقتصادی به این کشور حمله کردند و با وجود تبلیغاتی که در آن سالها انجام دادند، نتوانستند نجات دهند. به جز جنگ، آوارگی، فساد، تبعیض، رشد غرب گرایی، هیچ مخالفتی با سنت مدرنیسم برای ملت افغانستان وجود نداشت.
این کارشناس مسائل بین الملل می افزاید: آمارهای منتشر شده در زمینه فساد اداری همواره افغانستان را پیشتاز می کند و در حوزه ناامنی و مواد مخدر نیز وضعیت به همین منوال است. خاطرات متجاوزان برای افغانستان چیزی جز توسعه مواد مخدر، ناامنی و گروه های تروریستی و کارتل های مواد مخدر و نهادها و دستگاه های امنیتی کشورهای غربی و اروپایی نبود که خود سیا و انگلیس در مسئله ترانزیت نقش داشتند. مواد مخدر از افغانستان، و برای دولت افغانستان، خروج چیزی جز یک جابجایی نبود، هیچ چیز دیگری وجود نداشت.
عابدیق آباد گفت: شهرهای مختلف افغانستان یکی پس از دیگری و یکی پس از دیگری سقوط کردند و ارتش و نیروهای نظامی که آمریکایی ها مدعی بودند میلیاردها دلار برای آنها هزینه کرده و تجهیزات و آموزش آنها را تامین کرده اند، نتوانستند با طالبان مقابله کنند. . گروه شبه نظامی .
وی ادامه داد: اما موضوعی که از توافق دوحه به طور رسمی منتشر و اعلام شد و در رسانه ها مطرح شد، نشان داد که آمریکایی ها به قدری عصبانی شده اند که حتی مجبور شدند از روز اول به بهانه جنگ دوباره با طالبان بجنگند. با القاعده به افغانستان بیایید تا پای میز مذاکره بنشینید.