معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: امنیت غذایی بدون فعالیت پژوهشگران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور امکان پذیر نیست و استقلال و حمایت این سازمان ضروری است.
گزارش خبرگزاری صداوسیما، سیدمجتبی خیامنکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی امروز سه شنبه در همایش ملی پژوهشگران ارشد مروج این وزارتخانه افزود: خودکفایی در محصولات استراتژیک به لطف مجموعه فعالیت های پژوهشی و ترویجی کاملاً قابل دستیابی است. . و انتقال دانش در حوزه کشاورزی.
وی در عین حال بر بهینه سازی و به روز رسانی دانش پژوهشگران و مروجین این سازمان تاکید کرد و اعلام کرد: پژوهشگران باید روش ها، فناوری ها، هوش مصنوعی و متاوارها را در حوزه خود بشناسند و از آنها استفاده کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به افزایش تولید گندم گفت: در دولت سیزدهم تاکنون دو فصل کشاورزی داشته ایم و در این مدت توانستیم 9 میلیون تن افزایش تولید داشته باشیم. در کشور. گندم را به تنهایی بدون افزایش یک متری سطح زیر کشت برداشت کنید، یعنی ورود علم به معنای لغوی در این منطقه است.
وی ادامه داد: بیشتر مروجین ما در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند و کافی است عملکرد گندم دیم را یک تن در هکتار و 500 تا 600 کیلوگرم در هکتار افزایش دهیم تا تولید این محصول به 19 میلیون تن افزایش یابد.
خیامنکوی توسعه مزارع نوآور مولد را یکی از راهکارهای ایجاد تحول در حوزه آموزش و ترویج دانست و اذعان داشت: در سال گذشته 46 مزرعه ابتکاری در حوزه آموزش و ترویج راه اندازی شد و امسال این تعداد پیش بینی می شود. به 150 برسد.
وی افزود: مزارع نوآور و مولد می تواند یکی از نقاط ارتباطی بین محققان و کشاورزان و تولیدکنندگان باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ظرفیت سازمان تات را منحصر به فرد خواند و در عین حال گفت: چالش ها و مشکلاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی گفت: یکی از بزرگترین چالشها این است که برای نوسازی نیروها نیازمند اجرای مقرراتی از سوی وزارت علوم هستیم و حدود سه سال است که این وابستگی به تدریج قطع شده است.
خیامنکویی حمایت رئیس جمهور از سازمان تات را بیان کرد و گفت: ایستگاه های تحقیقاتی سازمان تات در سال های اخیر به بهانه های مختلف از جمله ساخت و ساز مسکن توسط برخی نهادها گرفته شده و با دستور رئیس جمهور این زمین ها پس داده شده است.
وی موضوع ساخت آسمان خراش در اطراف باغ گیاه شناسی ایران را مطرح کرد و گفت: طی 10 سال گذشته مجوز ساخت 22 برج در 37 طبقه در اطراف این باغ گیاه شناسی گرفته شده و ساخت آن آغاز شد، اما ادامه دادیم. در مقابل این ساخت و سازها.» و در نتیجه ساخت برج های 37 طبقه به 5 برج کاهش یافت.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره ایجاد شوراهای راهبردی توسط سازمان تات گفت: مدیران پژوهشگاه ها موظفند آنچه در این شوراهای راهبردی تصویب می شود، انجام دهند. بدین ترتیب در این همایش از 32 کتابچه راهنمای استانی ترویج کلزا رونمایی شد. این دستورالعمل ترویجی با هدف ارائه الگوی مدیریت ترویجی برای استان های کشور در زمینه کلزا با تلاش 500 محقق و متخصص و مشارکت کشاورزان متخصص تدوین شده و به زودی در اختیار استان ها و کشاورزان قرار خواهد گرفت. .