اخبار اقتصادی روز

توسعه سیستم عیب یابی میکروتوربین گازی

به گزارش ای بی اس نیوز، سید صالح طالبی فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و سرپرست پروژه «توسعه سیستم عیب یابی توربین های میکروگاز» گفت: افزایش جمعیت و تقاضای انرژی، محدودیت منابع غیر تجدیدپذیر، افزایش قیمت سوخت، نگرانی از گازهای گلخانه ای و … افزایش آلودگی هوا منجر به افزایش تولید انرژی پاکتر از طریق کارآمدتر و آلودگی کمتر شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اساتید برجسته این طرح، دکتر ابوالقاسم مسگرپور طوسی و دکتر علی مددی، هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و استاد مشاور ایشان، دکتر مهرداد هستند. کیایی، مهندس شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) است.

وی جداسازی عیوب را مستلزم اندازه گیری پنج متغیر توان خروجی، دور موتور، دمای خروجی موتور، دمای خروجی کمپرسور و فشار خروجی کمپرسور دانست و گفت: در این حالت حداقل درصد موفقیت در جداسازی عیوب 96 و حداکثر درصد است. خطا 3 خواهد بود. وی با اشاره به نتایج تحقیق گفت: نتایج این تحقیق می تواند در تولید موتورهای توربین گازی اعم از توربین های گاز صنعتی و موتورهای هوایی استفاده شود.

انتهای پیام

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: این ارزیابی نشان داد که برای تشخیص عیب کافی است توان خروجی موتور و سرعت موتور اندازه گیری شود و درصد موفقیت در تشخیص آسیب بیشتر از 99 و درصد خطا خواهد بود. کمتر از 0.5 خواهد بود.

طالبی خاطرنشان کرد: امروزه میکروتوربین ها به عنوان یک فناوری نسبتا جدید با ظرفیت 2 تا 500 کیلووات ساخته می شوند و اخیراً برای تولید برق پراکنده ترجیح داده شده اند.

وی با اشاره به کاربردهای این پروژه گفت: از نتایج این پروژه می توان برای طراحی و بهبود سیستم پایش وضعیت و عیب یابی انواع موتورهای توربین گازی چه در زمین و چه در هوا استفاده کرد.

به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، میکروتوربین ها به عنوان حامل انرژی های تجدیدپذیر در مدار نیز در شبکه های هوشمند تولید برق کاربرد گسترده ای یافته اند. این نوع خاص استفاده منجر به تغییرات زیادی در بار درخواست ها در طول عمر عملیاتی آنها شده است. در نتیجه چرخه عمر میکروتوربین ها سریعتر می شود و نظارت بر سلامت و عیب یابی اهمیت بیشتری پیدا می کند.

وی گفت: هدف از اجرای این طرح که در اکثریت پایان نامه دکتری انجام شد، ایجاد سیستم عیب یابی پایه عملکرد میکرو توربین گازی با قابلیت ارزیابی سلامت اجزای موتور بر اساس اندازه گیری آنلاین بود. متغیرهای مسیر گاز و صدور هشدارهای لازم.

وی گفت: در حال حاضر این نتایج در صنایع توربین سازی کشور و شرکت هایی مانند مپنا، توربوتک و مراکز توسعه موتورهای توربین قابل استفاده است. علاوه بر این، مدل پیشنهادی برای حل مشکلات عیب‌یابی را می‌توان تعمیم داد و در انواع دیگر سیستم‌های پیچیده استفاده کرد. .

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به توسعه سیستم عیب یابی میکرو توربین های گازی شدند که در مراحل ساخت و بهره برداری از آن استفاده می شود.

طالبی گفت: در این تحقیق روشی برای تشخیص میکرو توربین های گازی با دو سطح تشخیص و جداسازی ارائه شد که ویژگی رشد پیش رونده عیب برای اولین بار بر روی یک میکروتوربین گاز انجام شد.

به گفته وی، نظارت بر وضعیت و عیب یابی آنلاین بر اساس متغیرهای عملکرد، امکان تشخیص زودهنگام عیوب میکروتوربین و کاهش نیاز به بازدیدهای برنامه ریزی شده که نیازمند خاموش کردن موتور و حذف آن از مدار است را ارائه می دهد. در نتیجه عیب یابی از این طریق باعث افزایش دسترسی و قابلیت اطمینان میکروتوربین و کاهش هزینه های عملیاتی آن می شود و همچنین با کشف سریع عیوب، عمر عملیاتی آن را نیز افزایش می دهد.

این محقق با تاکید بر اینکه برای اولین بار است که روشی برای جداسازی عیوب در قطعات میکروتوربین ارائه می شود، گفت: کاهش هزینه عملیاتی موتور میکروتوربین، کاهش هزینه تعمیر و نگهداری، ارتقای قابلیت دسترسی و قابلیت اطمینان موتور، به حداقل رساندن متغیرهای اندازه گیری مورد نیاز. برای عیب یابی و مقاوم بودن یکی از مزایای این طرح این است که این روش در برابر افزایش نویز اندازه گیری مقاوم است.

وی افزود: از جمله راهکارهایی که برای افزایش راندمان تولید و توزیع برق ابداع شده است، تولید پراکنده برق با توان کمتر از 1000 کیلووات جایگزین تولید متمرکز می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *