
سالم: یک جلسه تخصصی در مورد “وضعیت دسترسی به محصولات تنفسی” در دانشکده دانشگاه شهید بهشی با مشارکت کارشناسان بهداشت و متخصصان بهداشت برگزار شد.
طبق گزارش سالم ؛ به گفته فرزاد پیرویان ، مدیر وزارت اقتصاد و مدیریت داروسازی و رئیس سازمان غذا و داروی ، با وجود این واقعیت که داروهای تنفسی در لیست دارویی کشور در جایگاه چهارم قرار دارند ، توجه کافی به این زمینه استراتژی در توسعه سیاست های کلان وجود ندارد.
در طی این جلسه علمی تخصصی ، نیاز به پیش بینی نیازهای آینده و استفاده از نوآوری های فناوری برای از بین بردن موانع داروهای تنفسی. تعداد فزاینده ای از افراد مبتلا به بیماری های مزمن تنفسی مانند آسم مزمن و انسداد ریوی (MPOC) نیاز به برنامه ریزی کامل را برای اطمینان از تأمین پایدار این گروه از داروها برجسته کرد.
در طول این جلسه ، مصطفی قانی ، رئیس انجمن تخصصی ریه ایران ، تأکید کرد که با اشاره به افزایش شیوع MPOC در ایران و جهان ، نیاز به استفاده از روش هایی را برای افزایش حمایت از بیمار برای درمان این بیماری تأکید کرد. وی گفت: یکی از مهمترین مشکلات در مدیریت MPOC ، چسبندگی کم به رژیم غذایی بیمار است. به گفته وی ، استفاده از یک داروی ترکیبی جدید ، مانند پاشش حاوی چندین ماده فعال ، می تواند سهولت مصرف و بهبود بیماران را افزایش دهد.
در بخش دیگری از این جلسه ، دکتر تاوانا ، متخصص بیماریهای ریوی ، تأثیرات نقص مواد مخدر را بر دولتهای غیر منطقی و تشدید بیماریهای تنفسی تأکید کرد. وی همچنین بر لزوم مدیریت مناسب بیماریهای مزمن ریوی برای کاهش حملات جدی MPOC و ایجاد آسیب غیر قابل برگشت به بیماران تأکید کرد.
یازدهمین علت مرگ
مهدی نجمی ، رئیس گروه بیماری مزمن تنفسی وزارت بهداشت ، گزارشی از وضعیت این بیماری ها و اقدامات وزارت بهداشت در یک جلسه تخصصی دسترسی به داروهای تنفسی ارائه داد. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی ، حدود 1.5 میلیارد نفر در سراسر جهان بیماری های مزمن تنفسی دارند و بیش از 5 میلیون نفر در سال می میرند. بیماری های تنفسی چهارمین علت مرگ در جهان است. براساس مطالعات ، شیوع MPOC در سراسر جهان 11 ٪ و در ایران شیوع این بیماری در تهران حدود 2 ٪ و 2 ٪ در اصفهان و سال 5 ، یازدهمین علت مرگ در کشور بود.
در مورد آسم ، میانگین شیوع آسم در کودکان و نوجوانان در بزرگسالان حدود 14 ٪ و 8 و 6 ٪ است. یک مطالعه در سال 2015 نشان داده است که شیوع آسم در بزرگسالان حدود 9 ٪ و در کودکان و نوجوانان حدود 11 ٪ بوده است.
آلودگی جوی ، مصرف دخانیات و استفاده از سوخت های فسیلی در خانه ها مهمترین عوامل خطر است. آمار نشان می دهد که در تهران ، تعداد روزهای خود فقط دو روز از سال کاهش یافته است ، در حالی که روزهای هوای ناسالم به 7 روز رسیده است.
استاندارد سازی خدمات تشخیصی ، درمان و مراقبت در آسم و MPOC
NAJMI برنامه ای را برای تشخیص ، درمان و مراقبت در آسم که در شبکه مراقبت های اولیه PCC (PHC) طراحی شده بود ، تأکید کرد و به عنوان خلبان در هفت شهر کشور اجرا شد و نتایج ارزیابی شد.
در جمعیتی تقریباً یک میلیون نفر ، 5 ٪ از جمعیت توسط مراقبت های بهداشتی یا مراقبان مورد ارزیابی قرار گرفتند و کسانی که نسبت به آسم احتیاط داشتند ، به سطح بالاتری ارجاع داده شدند. در میان این موارد ، 62 ٪ به پزشک خانواده ارجاع شده بودند – 5 ٪ از آنها به سطح تخصصی ارجاع شده بودند – 26 ٪ ارجاع شده به بخش خصوصی و 12 ٪ از آنها پیروی نمی کردند. میزان مظنونین 56 ٪ بود که از این تعداد حدود سه چهارم در مراقبت از سیستم مراقبت های بهداشتی وزارت بهداشت انجام شده است. پس از این جلسه ، نجمی تأکید کرد که مشابه برنامه برای MPOC طراحی شده است.
تحولات فن آوری در سازمان های بیمه گر
Keyvan Taj Bakhsh ، مدیر کل نظارت بیمه درمانی در طی یک جلسه تخصصی داروهای تنفسی ، بر تحولات اخیر در زمینه بیمه درمانی و تجزیه و تحلیل داده ها در مورد مدیریت دارو تأکید کرد. وی گفت: در سالهای اخیر ، تحولات فن آوری خوب در سازمان بیمه درمانی و داده های سازمان ؛ الکترونیکی شد
وی توضیح داد که سیستم نظارت بر مدیریت دارو توسط متخصصان برای داروهای تنفسی منطقی تجویز می کند.
تاج این بخش حاکی از آن است که دستورالعمل های پزشکان عمومی و پزشکان خانواده انجام می شود. این کار قبلاً در دیابت انجام شده است و نتایج موثری برای منطقی سازی تجویز دارو به همراه داشته است.
نقش پیشگیری در مدیریت بیماریهای تنفسی
دکتر نازیلا یوسف ، مدیر دفتر نظارت و نظارت بر محصولات بهداشتی سازمان غذا و داروی ، بر اهمیت نگاه پیشگیرانه در مدیریت بیماریهای تنفسی تأکید کرد. وی گفت: شیوه زندگی سالم ، سیگار کشیدن و جلوگیری از عوامل خطر محیطی از مهمترین راهکارها برای کاهش بیماری های ریوی است. سایر سؤالات مطرح شده توسط وی ، تبدیل دستورالعمل های بالینی به سادگی به مقام اجرایی و سرپرست توسط وزارت درمان و سازمان های بیمه ، حداقل در بخش های قرارداد بود.
وی همچنین بر اهمیت مطالعه وضعیت واقعی این بیماران در قالب پروژه های تحقیقاتی و انجام مطالعات مطالعه در پروژه های مشترک بین ریاست جمهوری ، دانشگاه ها و وزارت بهداشت تأکید کرد. به گفته YouSefi ، داده های این مطالعات می تواند شواهد گرانبهایی برای توسعه سیاست ها ارائه دهد.
برای پیوند دادن راهنماهای بالینی نیاز به همکاری سایر سازمانها
دکتر Tabatabai همچنین چالش های اجرای دستورالعمل های بالینی در سیستم بهداشتی را در پیش گرفته است. وی در پاسخ به این سؤال که آیا راهنماهای بالینی در حال حاضر به سادگی یا محدود کننده هستند ، وی نقش بیمه گذاران را در اجرای این راهنماها برجسته کرد.
به گفته دکتر تاباتابای ، با توجه به استقرار نسخه های الکترونیکی و نظارت سازمان های بیمه بر روی نسخه ها ، می توان این راهنماها را پیاده سازی کرد. وی با تأکید بر اینکه گرانترین داروها دارای یک راهنمای تجویز هستند و همه از طریق https://hetas.behdasht.gov.ir/ در دسترس هستند ، وی افزود که بیمه گذاران نیز بر روی این راهنماها عمل می کنند. وی گفت: مرحله بعدی حاکم بر این راهنماها در سیستم های کپی الکترونیکی است.
در پایان برنامه ، دکتر پیرویان ، خلاصه مطالب ارائه شده ، پیشنهاد شده است تا یک کارگروه تخصصی را تشکیل دهد تا از پیشنهادات و راهکارهای ارائه شده در جلسه داروهای تخصصی تنفسی پیروی کند.