به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، داود مددی رئیس هیئت مدیره انجمن انرژی های تجدیدپذیر با بیان اینکه بر اساس برنامه هفتم توسعه پیش بینی می شود ظرفیت تولید برق نیروگاه های تجدیدپذیر به 12 هزار مگاوات برسد، گفت: هدف گذاری شده است. نیاز به ایجاد 2400 مگاوات برق تجدیدپذیر در سال دارد و این. این در حالی است که در دو برنامه پنج ساله اخیر ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر به 1200 مگاوات رسیده است.
وی افزود: طی سه سال گذشته قراردادهای ساخت 8500 مگاوات نیروگاه خورشیدی، 1300 مگاوات نیروگاه بادی، 1000 مگاوات ظرفیت ذخیره سازی و 1000 مگاوات برای صنعت با سرمایه گذاران ماده 12 منعقد شده است تمهیدات و مشکلات تامین ارز و زمین از موانع اصلی توسعه این نیروگاه ها بوده است.
* ارز و تامین زمین از موانع اصلی توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر است
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژی های تجدیدپذیر گفت: طبق مصوبه دولت، زمین باید با تایید سازمان محیط زیست به سرمایه گذاران واگذار شود و پس از آن مراحل نقشه برداری زمین نیزه می شود. به عبارت دیگر زمین به صورت موقت به سرمایه گذار واگذار می شود. سرمایه گذارانی که مایل به سرمایه گذاری در زمین هستند موقتی نیستند، بنابراین موضوع زمین باید به طور دائم حل شود.
مددی ادامه داد: از سوی دیگر تامین منابع ارزی و مالی بسیار حائز اهمیت است، زیرا هر سرمایهگذاری که بخواهد در این حوزه فعالیت کند بخشی از سرمایه را به خود اختصاص میدهد که عمده آن توسط تامینکنندگان مالی از جمله بانکها یا منابع سرمایه تامین میشود. مانند کشورهای دیگر باید در اختیار سرمایه گذار قرار گیرد، اما همچنان مشکلات در حوزه تامین مالی و جذب سرمایه گذار وجود دارد، چرا که بانک ها به دلیل تجربیات گذشته خود در پرداخت به موقع صندوق خرید برق تمایلی به سرمایه گذاری در این حوزه ندارند.
* صادرات 1200 مگاوات برق از نیروگاه های تجدیدپذیر مشکلی برای شبکه ایجاد نمی کند.
وی با تاکید بر موانع صادرات برق تولیدی نیروگاه های تجدیدپذیر، گفت: در خارج از ساعات اوج مصرف برق، امکان صادرات برق به کشورهای همسایه مانند ترکیه، پاکستان، افغانستان و عراق فراهم است. مجموع تولید نیروگاه های تجدیدپذیر به 1200 مگاوات می رسد و صادرات این میزان برق مشکلی برای شبکه ایجاد نمی کند. علاوه بر این، شبکه موجود ظرفیت صادرات این میزان برق تولیدی از نیروگاه های تجدیدپذیر را دارد. در این زمینه فقط به انگیزه و حمایت وزارت نیرو نیاز داریم. به همین دلیل از وزارت نیرو می خواهیم که اقدامات لازم را برای توسعه ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر و رفع موانع موجود در این زمینه انجام دهد.
*عدم جمع آوری تقریباً یک همات جرایم قراردادی مربوط به انرژی های تجدیدپذیر از سال 1376 تا کنون
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر گفت: با تلاش و نظارت مجلس و انجمن انرژیهای تجدیدپذیر، توانستیم در مجموع 8.5 هزار میلیارد تومان از مطالبات گذشته و پرداخت نشده خود در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر را بازیابی کنیم. انرژی های تجدیدپذیر تا به امروز به طور کامل حل شده است. این در حالی است که از سال 97 تا به امروز موفق به جمع آوری یک همت تخلفات پیش بینی شده در قراردادها نشده ایم. امیدواریم این روند به همین منوال ادامه یابد و هر ساله از محل صرفه جویی در مصرف سوخت برای انرژی های تجدیدپذیر، بودجه مناسبی در قانون وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه دیده شود.
absnews