14:44 – 22 نوامبر 1403
اباذر براری دبیرکل اتاق مشترک ایران و کویت در گفت و گو با «رادیو گفت و گو» در خصوص ظرفیت های توسعه سواحل مکران کشور اظهار داشت: امروز یکی از بحث های اصلی توسعه کشور توجه به دریا محوری است. اقتصاد و در برنامه هفتم نیز به درستی اشاره شده بود که اگر همه جوانب و جوانب موضوع تبیین و ترسیم شود میتواند به درستی اتفاق بیفتد.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و کویت گفت: رئیس جمهور بر اقتصاد بومی و منطقه ای و تامین زیرساخت های انرژی های تجدیدپذیر تاکید کرد و متأسفانه تاکنون نسبت به این موضوع در حوزه دریایی غفلت کرده ایم و کریدورهای حمل و نقل باید ایجاد شود. با همکاری شرکای بین المللی تکمیل شد. زیرا وقتی بحث کریدورهای بین المللی مطرح می شود، اگر از کریدورها استفاده و بهره برداری نشود، عملاً بی اثر و بی فایده خواهد بود. بنابراین در منطقه ساحلی جنوب به ویژه در چابهار و مکران، صحبت در مورد استفاده از توانمندی های چین، هند و روسیه می تواند بسیار جدی و مهم باشد.
اباذر براری با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری خارجی امری ضروری است، بیان کرد: امروزه یکی از راه های برون رفت از شرایط اقتصادی فعلی حضور سرمایه گذاران خارجی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد و می دانیم که اقتصادهای عادت به اقتصادهای نوظهور نیز این موضوع را تایید می کنند. مسیرهای جدیدی را دنبال کنید که باز هستند و… بهترین جاده شرق، غرب، شمال و جنوب ایران است و سواحل مکران می توانند در این زمینه نقش اساسی داشته باشند.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و کویت تصریح کرد: نکته دیگری هم از سوی آقای رئیس جمهور ذکر شده که باید مورد تاکید قرار گیرد و آن اینکه اگرچه در برخی زمینه ها به حضور مشاوران بین المللی توجه زیادی داریم و از مربیان ورزشی در این زمینه استفاده می کنیم. اتاق در حوزه ورزش متاسفانه در حوزه های اقتصادی کمتر به این موضوع توجه می کنیم در حالی که در اطراف خود یعنی در خلیج عربی سواحلی را توسعه داده ایم که توانسته اند مشاوران بین المللی را به کار گیرند. با فعال سازی بسیاری از توانمندی ها در منطقه مکران و چابهار، باید از این توانمندی ها و توانمندی های مشاوران بین المللی استفاده کنیم تا این پروژه یک پروژه عمرانی موفق در جنوب کشور باشد.
براری درباره مولفه های زیرساختی توسعه سواحل مکران ادامه داد: مکران و چابهار به دلیل حضور در دریای عمان و دسترسی به اقیانوس ها ظرفیت و پتانسیل بالایی دارند و حضور کشتی های اقیانوس پیما فضا را برای آنها فراهم می کند. اما متأسفانه طی سالهای اخیر و در چند دهه گذشته هیچ توسعهای در زیرساختهای آن صورت نگرفته است و استفاده و دید ما از سواحل امن بوده است، در حالی که به نظر میرسد سیاستگذاران ما باید به آن نگاه کنند. از حوزه امنیتی به حوزه توسعه ای و اقتصادی تبدیل شود و با این تغییر رویکردها و نگرش ها، توسعه رخ می دهد.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و کویت افزود: اگر نگاه توسعه محور داشته باشیم سواحل ما به سواحلی تبدیل می شود که می تواند ارزش افزوده ای برای کشور به ارمغان بیاورد و ایجاد کند. این بدان معنا نیست که ما باید فقط از نظر هزینه های امنیتی به آن نگاه کنیم. در نتیجه باید سرمایه گذاران داخلی و خارجی را تشویق و تشویق کنیم که حضور داشته باشند و حتی پروژه ها را شناسایی کنیم تا سرمایه گذاران خارجی بتوانند از این ظرفیت و پتانسیل استفاده کنند که اگر این اتفاق بیفتد حتی نگاه امنیتی هم ندارند.