14:38 – 31 اوت 1403
در حال حاضر توسعه افقی شهرها و سکونتگاه ها یکی از نیازهای اصلی در توسعه شهرهای کشور است. در دولت سیزدهم برای اولین بار گام بلندی در راستای توسعه افقی شهرها و سکونتگاه ها برداشته شد و در این زمینه با توسعه و افزایش تراکم در شهرها اقدامات بزرگی انجام شد.
در حال حاضر اقداماتی در زمینه شهرک سازی و توسعه افقی شهرها در شهرهای مختلف انجام شده است، به طوری که در شهرهایی مانند تپاس، یزد و ایوانکی استان تهران پروژه های سکونتگاهی زیادی در قالب طرح های نهضت ملی مسکن اجرا شده است، اما متاسفانه در چند ماه گذشته این موضوع باید دوباره در دستور کار قرار گیرد.
لطفی، کارشناس سیاست گذاری مسکن در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز، توضیح داد: نتیجه تحقیقات انجام شده در دولت سیزدهم این است که در هر هکتار 60 نفر می توانند زندگی کنند. وی گفت: به این ترتیب در هر هکتار 20 واحد مسکونی ساخته می شود. حرکت دولت به سمت افقی شدن و ساخت ویلاهای یک طبقه باعث کاهش هزینه های ساخت می شود.
وی با اشاره به اینکه بافت معماری ایرانی اسلامی نیز بازگشته است که با فرهنگ ایرانی سازگاری بیشتری دارد و می تواند مفهوم شهرسازی ایرانی را تغییر دهد، گفت: توسعه افقی شهرها موضوعی است که سال هاست فراموش شده و در حال حاضر به جز برای ساختمان های بلند و سازه های دیگر در شهرهای بزرگ ساخته نمی شود.
این کارشناس سیاست های مسکن، رویکرد دولت چهاردهم به افقی و خانه های ویلایی را یک معامله دو طرفه دانست و گفت: اولین سودی که از چنین رویکردی حاصل می شود، کاهش هزینه های ساخت و ساز است. پروژه ویلاسازی در صورتی که در یک شهر موفق باشد می تواند تاثیر مثبتی در ساخت مسکن ویلایی در تمامی شهرهای ایران داشته باشد و سرعت ساخت را افزایش دهد.
وی تصریح کرد: واگذاری زمین و کاهش هزینه های ساخت و ساز یکی از اقداماتی است که منجر به رونق بازار مسکن شد و از سوی دیگر بسیاری از سازندگان و متقاضیان حاضرند از این فرصت استفاده کرده و بتوانند واحد مسکونی بسازند. با شرایط ساختمانی خود به خود و این می تواند تولید مسکن را در آینده افزایش دهد.
خبرنگار: کبری عزیزم