توافق بر سر همه یا هیچ چیز / اعتیاد واشنگتن به ضرب الاجل های ساختگی
این در حالی است که ایران دستور کار خود را در وین تعیین کرده و تصمیمات سیاسی خود را اتخاذ کرده است و اکنون زمان آن فرا رسیده است که برای دستیابی به توافق نهایی تصمیمات سیاسی بگیرند.
این در حالی است که مقامات آمریکایی در دور اخیر مذاکرات همچنان در تلاش هستند تا با مذاکره کنندگان کشورمان دیداری حضوری داشته باشند. ذرت گفت خطیب زاده یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه گفت: «ما با اراده و حسن نیت جدی وارد وین شدیم و اگر آمریکا برای لغو تحریمها بیاید، مطمئناً میتوانند بلیت سالن بریکس را بگیرند، در غیر این صورت همیشه بیرون خواهند بود.» کنفرانس مطبوعاتی، روی میز باقی خواهد ماند.
مذاکره کننده ارشد کشورمان در تهران با بالاترین سطوح کشور دیدار و جزئیات 100 درصدی مذاکرات را در اختیار آنها قرار داد. در این دیدارها موضع جمهوری اسلامی ایران در مورد مسائل هسته ای، تحریم ها، پادمان ها و راستی آزمایی به صراحت بیان شده است.
این مقام کاخ سفید بار دیگر با استفاده از تاکتیک ضربالاجلهای نادرست مذاکرات وین، تیم ایرانی را تحت فشار قرار داد و گفت: اگر تا چند هفته آینده به این توافق دست یابیم، پیشرفت هستهای ایران بازگشت به ایران را غیرممکن میکند. آژانس بین المللی انرژی اتمی.”
در همین راستا جین ساکی سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن گفت: “ما قطعا از تلاش ها و فرصت تعامل مستقیم با ایرانی ها حمایت می کنیم.”
علی باقری، مذاکره کننده ارشد کشورمان روز گذشته (چهارشنبه) با انریکه مورا، هماهنگ کننده کمیسیون مختلط برجام دیدار کرد.
قیمت خالص سخنگوی وزارت امور خارجه روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن گفت که “مذاکرات مستقیم به نفع تلاش های ما برای بررسی امکان بازگشت به تعهد مشترک به شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود.”
وی افزود: واقع بینی، پرهیز از اسراف و توجه به تجربه چهار سال اخیر برای رسیدن به این هدف ضروری است. زمان آن فرا رسیده است که طرف های مذاکره کننده ما تصمیم بگیرند.
پس از وقفه 10 روزه، مذاکرات در وین از روز سه شنبه گذشته با برگزاری دیدارهای دوجانبه و چندجانبه میان مذاکره کنندگان اصلی دو کشور و همچنین جلسات کارشناسان به صورت موازی از سر گرفته شده است.
پسندیدن حسین امیرعبداللهیان وی گفت: ما معتقدیم که اگر طرف آمریکایی و سه کشور اروپایی واقعا بخواهند به اجرای کامل تعهدات خود در چارچوب برجام بازگردند، در کوتاه مدت به توافق خوبی خواهیم رسید. در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک پس از دیدار با وزیر خارجه ایرلند در دسترس است.
اما در دکترین جمهوری اسلامی ایران، مذاکره و رفع تحریم ها در اولویت نیست. برعکس، به گفته مقام معظم رهبری، دکترین جمهوری اسلامی ایران بر خنثی کردن اثر تحریم ها با تکیه بر توان ملی استوار است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان افزود: با آمریکای درگیر و اروپای منفعل مذاکره ای بیش از حد انجام نخواهد شد.
در این اتصال، علی چمخانی دبیرکل شورای عالی امنیت ملی در توئیتی نوشت: آمریکا و اروپا به تعهدات خود در برجام عمل نکردند، برجام اکنون به پوسته ای خالی برای ایران در عرصه اقتصادی و رفع تحریم ها تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز، این روزها مذاکرات برای رفع تحریم ها در وین به نقطه حساسی رسیده است و علی باقری، رئیس مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکره کننده کشورش روزهای سخت و سختی را سپری می کنند. در وین
دور هشتم مذاکرات که از 6 ژانویه در وین آغاز شد، یکی از طولانی ترین دورهای مذاکرات است که شرکت کنندگان پیش نویس متن توافق را تکمیل کرده و در مورد برخی از موضوعات مورد مناقشه تصمیم گیری می کنند.
البته مذاکره کننده کشورمان به عنوان نماینده جمهوری اسلامی هر روز جزئیات دیدارهای خود را با بالاترین مقامات کشور در میان می گذارد.
این در حالی است که علیرغم اینکه دولت آمریکا به عنوان کشوری که از برجام خارج شده و تعهدات خود در برجام و قطعنامه 2231 را زیر پا گذاشته است، باید طبق توافقنامه تحریم ها را لغو کند، اما تلاش می کند ایران را تحت فشار قرار دهد و توپ را به زمین بیاندازد. ایران
جمهوری اسلامی ایران این مذاکرات را فرصتی برای حفظ منافع ملی خود می داند. رئیس تیم مذاکره کننده کشورمان نیز با اقتدار کامل در وین حضور دارد و برای تامین منافع ملی و اولویت رفع تحریم ها تلاش می کند.
علی باقری وی شامگاه چهارشنبه در توییتی درباره مذاکرات وین نوشت: «پس از هفتهها مذاکرات فشرده، ما بیش از هر زمان دیگری به توافق نزدیک شدهایم، اما تا زمانی که همه چیز به توافق نرسیده است، هیچ توافقی صورت نگرفته است».
با گذشت سه ماه و نیم از آغاز دور هفتم مذاکرات در دولت سیزدهم، علیرغم اذعان تیمهای مذاکرهکننده به آمریکا بر وضعیت کنونی برجام، غرب در تلاش برای احیای صلاحیت ایران است. آنها همچنین با افزایش فشار بر مقامات جمهوری اسلامی ایران سعی در گنجاندن سؤالات فراقانونی در متن پیش نویس ها دارند.
وی با بیان اینکه با وجود اینکه هیات ایرانی پیشنهادات و مطالبات صریح خود را بر اساس اصول و دستورالعملهای باقی مانده روی میز گذاشته و اکنون توپ در زمین طرفهای غربی است، افزود: هدف ما همیشه این است. در توافقی که به نگرانی های همه طرف ها رسیدگی می کند.”