وی بیشترین خسارت فرونشست زمین را خسارت به سفره های زیرزمینی دانست و یادآور شد: تخریب سیستم های آبیاری و خاک های حاصلخیز کشاورزی، تغییر هیدرولوژی منطقه و ایجاد سیل، خسارت به ساختمان ها، خیابان ها، پل ها، بزرگراه ها، راه آهن و زمین. سدها و تصفیه خانه ها و اختلالات در خطوط آب، گاز و فاضلاب، سایر آسیب های ناشی از رانش زمین در نظر گرفته می شود.
وی با نگاهی به سازمان نقشه برداری مسئول تهیه نقشه های پهنه بندی در کشور گفت: از دهه 70 تا 80 سطح زمین را بررسی کردیم که طی آن 44 منطقه فرونشست در کشور و در مطالعات انجام شده شناسایی شد. در سال های 83 و 84 موفق به شناسایی 130 منطقه فرونشست در کشور شدیم.
وی با بیان اینکه شروع اولین برنامه جهانی یونسکو برای مطالعه چرخه های هیدرولوژیکی در سال 1965 اجرا شد، گفت: این امر در کشورهای توسعه یافته به ویژه آمریکا و ژاپن انجام شد که نتیجه آن کنترل دقیق مصرف آب و تعیین هر نوع روشی از آب بود. مصرف.
وی با تاکید بر اینکه پدیده فرونشست با افت سطح آب های زیرزمینی مرتبط است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه دولت در طرح ملی زیستگاه منطقه فرونشست را از اداره هندسه استعلام کرده است.
امیگوپی ادامه داد: برای جلوگیری از پدیده مخرب فرونشست، پیشنهاد می شود از گسترش سطح کشاورزی بدون الگوی کشت جلوگیری شود و در برنامه ریزی شهرک های گسترش، طرح فرونشست کشور در نظر گرفته شود.
به گزارش ای بی اس نیوز در وبینار مدیریت ریسک زمین لغزش، دکتر معصومه آمی گوپی فرونشست زمین را به عنوان حرکت سطح زمین به سمت پایین در رابطه با دیاتومه ها مانند دریا به دلیل فعالیت های انسانی مانند تونل زنی، استخراج معادن، استخراج آب های زیرزمینی، نفت و گاز و… تعریف کرد. فعالیت خطا
آمی گوپی خاطرنشان کرد: در ایران به دلیل مصرف بی رویه آب در کشور و پایین آمدن سطح آب های زیرزمینی در کشور، فرونشست زمین و پیامدهای آن به پدیده ای مشکل ساز در کشور تبدیل شده است، چنان که گواه ظاهر فرونشست در ما است. در دشت های رفسنجان، سیرجان، مشهد، کرمان، شیراز، اردکان، کبودرآهنگ و فامنین در استان همدان و همچنین در جنوب غربی تهران بوده است.
آمی گوپی از تهیه بانک کامل فرونشست در سازمان نقشه برداری خبر داد و گفت: طبق بررسی های انجام شده، تمامی استان های کشور درگیر پدیده فرونشست هستند و استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان، یزد و … اصفهان بیشترین میزان فرونشست را تجربه کرد.
انتهای پیام/
رئیس اداره تداخل دقیق و تداخل راداری سازمان نقشه برداری از تهیه پایگاه جامع ساگ در این سازمان خبر داد.
رئیس اداره تنظیم دقیق و تداخل راداری سازمان نقشه برداری کاهش کیفیت آب و کاهش نفوذپذیری سطحی و متعاقب آن گسترش مناطق بیابانی و سیل زده را مانند دیگر پیامدهای فرونشست زمین برشمرد و یادآور شد: خروج قطار از ریل در که شرکت راه آهن همکاری خوبی با ما دارد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز