چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

تهران نیاز فوری به پروژه های آب دارد

مدیرکل جدید آبفای استان تهران گفت: پروژه های خوبی مانند رینگ تهران در آبفای استان تهران در حال اجراست و با کمک فناوری های امروزی می توان اقدامات موثرتری انجام داد. کاهش مصرف، به همین دلیل است که ما نیاز به قانون گذاری در این زمینه داریم.

3 درصد مشترکان پایتخت ضایع کننده و 8 درصد آب شرب خانگی این کلانشهر مصرف می شود، 40 درصد مشترکان تهران مصرف کننده خوب هستند و بر اساس برآورد 9 ماهه شرکت آب و فاضلاب استان تهران 27 درصد از حجم آب شرب خانگی پایتخت به این دسته از مشترکان اختصاص دارد. مشترکینی که 14 مترمکعب یا کمتر در ماه آب مصرف می کنند «کارآمد» هستند. دو میلیون و 3755 مصرف کننده آب سنگین در تهران وجود دارد که 57 درصد آنها مصرف کنندگان سنگین هستند که 65 درصد حجم آب شرب خانگی را مصرف می کنند. بر اساس قانون، مشترکانی که تا دو برابر الگوی مصرف یعنی 14 تا 28 مترمکعب در ماه آب مصرف کنند، مشترک «پرمصرف» محسوب می شوند.

اردکانی با تاکید بر توجه به حوزه فاضلاب گفت: ارائه بازارهای جدید برای فاضلاب که حاصل مصرف سالانه 1.5 میلیارد مترمکعب آب است می تواند منبع مالی خوبی برای پیگیری پروژه های توسعه و جمع آوری شبکه فاضلاب باشد.

مشکل کمبود پروژه های جایگزین و دفاعی در تهران است

وی با اشاره به اقدامات سریع سازمان آبفای استان تهران برای تامین آب این استان در تابستان و پاییز امسال، گفت: مشکل تامین آب تهران با راهکارهای کوتاه مدت حل نمی شود و نیازمند طرح های اضطراری جایگزین هستیم. . برای این کلان شهر.”

به گزارش ای بی اس نیوز، 133000682 خانوار تهران بیش از دو برابر مدل و حد آب مصرف می کنند، مدل مصرف آب در تهران 14 مترمکعب برای هر خانوار در ماه است، مشترکانی که دو برابر الگوی مصرف در ماه مصرف می کنند یعنی بیش از 28 آب مصرف می کنند. متر مکعب آب، آنها “غیر ضروری” در نظر گرفته می شوند. گروه «متجاوزان» در 9 ماهه امسال معادل 42 میلیون و 492 هزار و 806 مترمکعب آب مصرف کردند.

با وجود بارش برف در تهران، مشکل آب تهران همچنان بزرگ است و همانطور که مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اعلام کرد، برای این کلانشهر به پروژه های فوری نیاز داریم.

به گفته وی، تنها 2 درصد از منابع آبی کشور در استان تهران است در حالی که 20 درصد جمعیت کشور در آن ساکن هستند. از سوی دیگر، تغییر اقلیم و خشکسالی، عدم تعادل بین منابع آب و جمعیت را افزایش داده است. بنابراین چاره ای جز تغییر رویکرد نداریم. سه مؤلفه درگیر در حوزه آب تأمین، توزیع و مصرف آب است. تامین 1.5 میلیارد مترمکعب آب در سال برای استان تهران کار بسیار دشواری است.

برنامه مدیر جدید مشکلات آب تهران

اخیراً تغییرات و تحولاتی در صنعت آب تهران به وجود آمده است. محسن اردکانی، مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب استان تهران در نظر دارد بر شرایط فعلی شهر تهران فائق آید. وی معتقد است با وجود کاهش بارندگی و خشکسالی های مستمر، بدون تغییر رویکرد در حوزه آب، کمبود آب تنش و تنش را به دنبال خواهد داشت. تبدیل به بحران می شود، زیرا استان تهران 13.5 میلیون نفر ساکن ثابت و 2.5 میلیون نفر ساکن شناور دارد. بنابراین تامین آب بیش از 16 میلیون نفر نیازمند تدابیر ویژه است که البته تامین این شرایط نیازمند توجه جامعه مدیریت منابع آب ایران و جامعه مهندسی آبفای کشور به رویکرد فرامنطقه ای آب است.

اتابک جعفری مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران اخیرا گفت: اگرچه تاکنون اقداماتی برای برخورد با مشترکان پرمصرف انجام شده است، اما وضعیت منابع آب همچنان مساعد نیست. در استان به بیش از 10 تریلیون در سال نیاز دارد.

انتهای پیام

بدون شک حل معضل آب شهر تهران نیازمند عزم جدی همه دستگاه های مرتبط و تدوین برنامه های مدیریتی صحیح است. اگرچه طی چند سال گذشته اقداماتی در این زمینه انجام شده است، اما برای عبور از شرایط موجود نیازمند اقدامات بیشتری هستیم تا پایتخت با مشکلات جدی مواجه نشود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *