08:38 – 26 مهر 1403
محمدصادق عظیم فر معاون وزیر نفت با بیان اینکه در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 38 درصد میزان سوخت مایع تحویلی به نیروگاه ها افزایش یافته است، افزود: همچنین در این مدت مصرف بنزین نیز افزایش یافته است. هفت درصد (1.6 میلیارد لیتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته) افزایش یافت و افزود: این افزایش مصرف با استفاده از ظرفیت های موجود حمل و نقل و توزیع به صورت پایدار تامین شده است.
وی با بیان اینکه تلاش می کنیم در زمستان امسال سوخت پایدار را در نیروگاه های کشور توزیع کنیم، گفت: برای تامین پایدار سوخت مایع در فصل سرد سال باید برنامه های خوبی در حوزه تولید داشته باشیم. همچنین با افزایش خوراک پالایشگاه ها و رفع گلوگاه ها و رویه های عملیاتی، توانستیم تولید بنزین، گاز نفت و کوره نفت را برای پالایشگاه ها در مهرماه امسال افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با اشاره به بهره برداری قریب الوقوع خط لوله بندرعباس – رفسنجان 2 ادامه داد: با افزایش ظرفیت انتقال فرآورده های نفتی از نوار جنوبی به مناطق مرکزی و شمالی کشور افزایش می یابد. افزایش ظرفیت از این خط لوله استفاده کنید.
عظیمی فر بر لزوم افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها نسبت به سال گذشته تاکید کرد و افزود: در فصل سرد سال جاری باید حجم تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها با استفاده از خطوط جدید افزایش یابد. حمل فرآورده های نفتی برای افزایش نیروگاه ها و توسعه ناوگان تانکرهای جاده ای و راه آهن نسبت به سال گذشته به گونه ای که وقفه ای در تامین سوخت در کشور ایجاد نشود.
وی تاخیر در تصمیم گیری های به موقع را یکی از دلایل مهم عدم تعادل انرژی در کشور عنوان کرد و خاطرنشان کرد: باید در دستگاه های مختلف درک مشترک و صحیحی در خصوص موضوع عدم تعادل انرژی و شناخت عوامل مهم وجود داشته باشد. در صورت بروز این عدم تعادل، همه گروه ها باید نسبت به این موضوع احساس مسئولیت کنند.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه وظیفه قانون برنامه هفتم توسعه افزایش تولید بنزین به 129 میلیون لیتر در روز است که یکی از اهداف مهم شرکت ملی پالایش و پخش است، گفت: با تعیین اولویت ها و با دستیابی به حداکثر مقدار و استفاده از منابع موجود میتوان به افزایش تولید دست یافت.» از این رو تمرکز بر تولید باکیفیت با بهره برداری از ظرفیت پالایشگاه های موجود و تکمیل پروژه های اولویت دار که به پیشرفت بالاتری دست می یابد در دستور کار شرکت ملی پالایش و پخش قرار دارد. فرآورده های نفتی.
عظیمی فر با بیان اینکه افزایش تولید مستلزم افزایش بهره وری در پالایشگاه ها و تمرکز بر برنامه های مثمر ثمر با پیشرفت زیاد است، افزود: تنوع بخشی به سبد سوخت یکی از اقدامات در دستور کار است. در سال های اخیر مصرف گاز طبیعی فشرده از 24 میلیون مترمکعب در روز به 19 میلیون مترمکعب در روز رسیده است و از ظرفیت گاز طبیعی فشرده غافل شده ایم.
وی با بیان اینکه حفظ و توسعه زیرساخت های انتقال و ذخیره انرژی باید در دستور کار قرار گیرد، اظهار داشت: با زیرساخت های فعلی امکان انتقال پایدار این میزان فرآورده های نفتی وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه بیش از 50 درصد ناوگان حمل و نقل کشور فرسوده است، خاطرنشان کرد: این ناوگان فرسوده سه برابر میانگین استاندارد جهانی سوخت مصرف می کنند و گاهی ناوگان جدید فاقد سوخت هستند. آنها سوخت زیادی مصرف می کنند، با توجه به استانداردهای کافی جهانی، زیرا زیرساخت ناوگان حمل و نقل عمومی چندان توسعه نیافته است و استفاده از خودروهای شخصی اجتناب ناپذیر است.
عظیمی فر با بیان اینکه با جلوگیری از قاچاق فرآورده های نفتی و سوخت می توان میزان قابل توجهی از مصرف را کاهش داد، گفت: با اقداماتی از جمله راه اندازی طرح سوخت رسانی در جاده ها و طرح های سباتن و سیپاد می توان. شاهد کاهش قابل توجهی در عرضه سوختگیری خارج از شبکه باشیم.