وی افزود: با وجود اینکه موسسه پشتیبانی ستاد دیه به عنوان ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به مشمولان نیازمند به ثبت رسیده و از رمضان سال 90 فعالیت خود را آغاز کرده است، بیش از 98 درصد از مددجویان و مشتریان آن را بدهکاران مالی تشکیل می دهند. ” می دهند.
انتهای پیام/
جولایی نقش مجازات های جایگزین حبس را در کاهش جمعیت کیفری زندانیان برشمرد و خاطرنشان کرد: در ماه های اخیر و پس از اصلاح برخی قوانین پولی و بانکی، اگرچه ورود افراد به زندان برای محکومان جرایم غیرعمد کاهش یافته است، اما در شرایط فعلی این امر کاهش یافته است. به 4000 رسیده است.» ضمانت یا ارائه اوراق بهادار بانکی (بدون پشتوانه) مسدود است.
به گزارش ای بی اس نیوز، روابط عمومی ستاد دیه کشور، سید اسدالله جولایی در تشریح آمار جرایم غیرعمد بازداشتی در کشور گفت: ۷۹ نفر از هموطنان به دلیل مشکلات شبه عمد یا غیرعمد پرداخت دیه در زندان به سر می برند.
رئیس هیئت مدیره ستاد دیه گفت: شرایط سخت معیشتی، افزایش قوانین و مقررات محدودکننده و افزایش دامنه جرایم مالی، دستگاه های ستاد دیه در سراسر کشور را به تخلیه بدهکاران و به عبارتی گرفتارانی که در حال صدور چک و امضای سفته هستند، سوق داده است. پذیرش ضمانت نامه های بانکی و متأسفانه تعهدات انجام نشده، مهریه و نفقه باید با محوریت شناسایی افراد واجد شرایط و بررسی دلایل آزادی آنها باشد.
جولایی گفت: در سطح استان با وجود اینکه زنجان، بوشهر، اردبیل، ایلام و اصفهان به دلیل تصادف زندانی دیه ندارند، اما استان هایی مانند فارس با 41 مددجو و البرز با 30 بدهکار بیشترین میزان را دارند. از بازداشت شدگان غیرعمد
رئیس ستاد دیه کشور گفت: از جمعیت 4 هزار و 227 نفری بازداشتی جرایم غیرعمد در کشور، تنها 2.5 درصد به دلیل حوادث کارگاهی، تصادفات رانندگی یا مشکلات شبه عمد دیه بدهکار هستند.