18:21 – 27 سپتامبر 1403
سعید توکلی معاون وزیر نفت در امور گاز در اولین جلسه اداره تامین انرژی در زمستان 1403 هجری شمسی افزود: با توجه به عدم تعادل در تولید و مصرف انرژی در کشور، همکاری بین دستگاه های متولی این امر صورت گرفت. موضوع می تواند از بحران های آینده جلوگیری کند، بنابراین به این معنی است که اقدامات و اقداماتی نیز مورد انتظار است.
وی ضمن تشریح وضعیت موجود در بخش تولید و فرآوری گاز و برنامههای در حال انجام برای دستیابی به حداکثر تولید، ادامه داد: تمام تلاش مجموعه صنعت نفت و بهویژه شرکت ملی گاز ایران در جهت افزایش ضریب اطمینان پالایشگاهها و حمل و نقل گاز است. امکانات
معاون وزیر نفت و گاز با اشاره به تلاش شبانه روزی کارکنان در نگهداری و تعمیرات به موقع تجهیزات و خطوط لوله شرکت ملی گاز ایران در راستای خدمات رسانی بهینه برای تمامی بخش ها در فصل زمستان گفت: امور خاطرنشان کرد: از آنجایی که گاز نقش اصلی را در سبد انرژی کشور ایفا می کند، استفاده از همه ظرفیت های کشور در تولید پایدار ضروری است.
توکلی با تشریح اقدامات کوتاه مدت و برنامه های بلندمدت صنعت گاز برای رفع موانع و مشکلات موجود گفت: بهبود مصرف گاز در کشور نیازمند هماهنگی و عزم ملی است که جز با مدیریت بهینه گاز محقق نمی شود. مصرف در همه بخشها و اجرای دقیق قوانین موجود از جمله مبحث 19 مقررات ملی ساختمان قابل دستیابی است.
وی در خصوص برگزاری اولین جلسه کمیته سوخت زمستانی این شرکت افزود: برنامه ریزی و هماهنگی برای انتقال حداکثر حد گاز با نزدیک شدن به نگهداری پایدار شبکه در فصل سرد سال و افزایش سطح گاز داخلی – همکاری سازمانی جلوگیری از ایجاد موانع در ارائه خدمات به مردم از مهمترین محورهای این نشست بود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره سه اقدام مهم در زمینه بهبود مصرف گاز گفت: با راه اندازی بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بورس انرژی و آغاز معاملات گواهی صرفه جویی گاز و اقبال سرمایه گذاران از این امر. این پروژه برای آنها امکان پذیر خواهد بود تا اطلاعات و اطمینان بیشتری نسبت به طرح های بهبود مشارکت و بهره مندی از آن کسب کنند.
توکلی همچنین به همکاری ایران و روسیه در قالب تفاهم نامه انتقال گاز از روسیه به ایران اشاره کرد و گفت: اجرای این قرارداد علاوه بر افزایش چشمگیر سهم ایران، ایران را در آینده به قطب گازی منطقه تبدیل می کند. در تجارت جهانی گاز
ناوگان حمل و نقل سوخت در حال تقویت است
در این جلسه محمدصادق عظیم فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به تشریح وضعیت سوخت مایع در کشور و تامین انرژی لازم در فصل زمستان پرداخت بر این اساس افزایش خواهد یافت.
وی افزود: با توجه به اینکه 70 درصد حامل های انرژی در جنوب کشور تولید می شود و 80 درصد مصرف آنها در شمال کشور است، باید حمایت های قابل قبولی از تامین و انتقال انرژی در کشور صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به لزوم تقویت ناوگان حمل و نقل سوخت کشور اشاره کرد و گفت: برای جبران این کمبودها برنامه ریزی شده است و برای رفع این مشکل نیازمند همکاری همه دستگاه های متولی هستیم. “.
اعتماد ور در خصوص تاثیر وسایل نقلیه بر آلودگی محیط زیست افزود: آمار اصلی آلودگی هوا به روش و حجم مصرف سوخت وسایل نقلیه موتوری در کشور مربوط می شود و مراجع ذی صلاح باید برای رفع این مشکل اقدامات جدی انجام دهند.
دانستن وضعیت گاز طبیعی در کشور ضروری است
حسینعلی حاج دلیجانی نایب رئیس کمیسیون نود مجلس نیز در این جلسه برگزاری جلسه هماهنگی تامین سوخت زمستانی توسط مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران را اقدامی ارزشمند دانست و بر اطلاع رسانی شفاف و دقیق در خصوص وضعیت گاز کشور و تاثیر آن بر معیشت شهروندان
وی به اهمیت برنامه ریزی و هماهنگی بین دستگاه ها در این زمینه اشاره کرد و گفت: هماهنگی بین دستگاه ها و برگزاری نشست تخصصی بین وزارتخانه های نفت و نیرو به نمایندگی از دستگاه های اجرایی با اعضای کمیته های مربوطه در مجلس نمایندگان . این امر برای اطمینان از حداکثر تولید گاز در زمستان و حفظ پایدار آن کاملا ضروری است.
نایب رئیس کمیته 90 شورای اسلامی افزود: کسب اطلاعات شفاف از وضعیت مصرف انرژی به ویژه گاز در کشور و اهمیت آن در زندگی و اقتصاد هموطنان، علاوه بر عادلانه بودن، بسیار حائز اهمیت است. توزیع انرژی در کشور و فرهنگ سازی لازم برای مصرف بهینه انرژی انجام شود.
حاجدلیجانی به اهمیت توجه دقیق به کنترل مصرف انرژی در ادارات و مراکز دولتی اشاره کرد و بر اجرای وظایف تعیین شده در قانون برنامه هفتم تاکید کرد و اظهار داشت: در این برنامه دستورالعمل ها و دستورات خاصی برای دستگاه های مختلف در نظر گرفته شده است. به موضوع عدم تعادل انرژی در کشور پرداخته و قرار است یکی از آنها در حوزه ذخیره سازی گاز سرمایه گذاری کند.
بر اساس این گزارش، سعید التوکلی نیز در اولین جلسه کمیته سوخت این شرکت در سال 1403 هجری شمسی، با تاکید بر لزوم حفظ جریان پایدار گاز در کشور اعلام کرد: هدف از برگزاری این جلسات پیش بینی و پیش بینی است. شناسایی چالش ها و چالش ها ارائه راه حلی برای حفظ جریان ثابت گاز برای به حداکثر رساندن زمستان و تعامل و هم افزایی در درون سازمان به منظور بهبود عملکرد.
وی افزود: همه بخشهای پالایش، حملونقل و توزیع باید ضمن بررسی موانع و مشکلات، برای تسهیل حداکثر گازرسانی به مردم کشور و بخش مولد اقتصاد در ماههای سرد سال تلاش کنند تا اقدامات اساسی را انجام دهند. عملیات اصلاح اساسی همچنین مشکلات قبلی که در سال های گذشته باعث توقف فرآیند گازرسانی شده بود باید در بخش های مختلف عملیاتی بررسی و رفع شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز وضعیت بخش تولید و پالایش گاز در مجتمع گاز پارس جنوبی را بررسی کرد و ادامه داد: انتقال گاز به حداکثر سطح با نزدیک شدن به پایداری شبکه در دوره پیک مصرف در فصل زمستان است. یک وظیفه ملی و حیاتی است و دولت باید مدیران مربوطه را در تمامی بخش ها مدیریت کند که طبق دستورات صادره در این خصوص، با برنامه ریزی منسجم، ضریب اطمینان تسهیلات را افزایش دهند.
بر اساس این گزارش، در این جلسه اعضای کمیته ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات و برنامه های پیش بینی شده در حوزه کاری خود، آمادگی دستگاه های ذیربط را برای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان اعلام کردند.
این جلسه با حضور نایب رئیس کمیسیون 90 مجلس شورای اسلامی، معاون امور عمرانی و عمران و توسعه شهری و روستایی وزیر کشور، مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و معاون وزیر نیرو در امور برق و نیرو برگزار شد. انرژی. معاونت برنامه ریزی وزارت نفت و مدیران ذیربط شرکت ملی گاز ایران، مدیرکل امور نیرو را برگزار کرد.