تمرین فاتحان خیبر نشان داد که ایران آماده هرگونه تلافی است
دکتر حسین اصغری ثانی در گفت وگو با ای بی اس نیوز ، ارزیابی خود را از وقایع اخیر در مرز ایران و جمهوری آذربایجان بیان کرد و گفت: حوادثی که پس از بهار عربی در خاورمیانه عربی رخ داد ، نفوذ ایران را در منطقه افزایش داد. بنابراین ، طبیعی بود که رژیم صهیونیستی از افزایش قدرت و نفوذ ایران احساس خطر کند ، بنابراین اسرائیل نیاز به ایجاد نوعی توازن قوا در منطقه داشت و به همین دلیل ، به گفته خود صهیونیست ها ، نقشه راه در این رابطه
انتهای پیام
این تحلیلگر مسائل بین الملل ادامه داد: در آن زمان ایران هشدارهای جدی در مورد تغییرات ژئوپلیتیک در منطقه داد ، اما ترکیه و آذربایجان این هشدارها را چندان جدی نگرفتند. از سوی دیگر ، آذربایجان به کمک رژیم صهیونیستی با دادن آسمان و زمین های خود به اسرائیل برای حمله به ایران پاسخ داده است.
این تحلیلگر امور بین الملل با اشاره به اینکه تنش ها بین ایران و آذربایجان تشدید می شود.
ای بی اس نیوز / خراسان رضوی یک تحلیلگر امور بین الملل با اشاره به برگزاری رزمایش های خیبر ایران در مرزهای شمال غرب گفت: جمهوری اسلامی مصمم است از تغییرات ژئوپلیتیکی در مناطق شمالی جلوگیری کند.
وی گفت: از همه مهمتر تصمیماتی است که آذربایجان برای تغییر ژئوپلیتیک منطقه گرفته است و مطمئناً اگر این اتفاق بیفتد به ضرر امنیت و منافع ملی ما خواهد بود. ریشه تنش های اخیر بین ایران و آذربایجان مواردی است که گفته شد. بنابراین می توان گفت که بخش عمده ای از دلایل تنش ها رژیم صهیونیستی است که از هیچ گونه دشمنی با ایران صرف نظر نکرده است.
وی با اشاره به تمرین فاتحان خیبر گفت: نکته این است که علی اف و اردوغان نه تنها به چنین مانور سریع و پاسخی قاطع از سوی ایران فکر نکرده اند ، بلکه به نظر من کشورهای قدرتمندی مانند روسیه ، ایالات متحده کشورها ، اتحادیه اروپا و سر و صدا. ” بین المللی ها نیز شگفت زده شدند.
اصغری با بیان اینکه صهیونیست ها در میدان به ایران نیز فشار می آوردند ، گفت: ترور شهید فخری زاده و شهید سردار سلیمانی نمونه هایی از فشارهای رژیم صهیونیستی بر ایران در میدان است. همچنین بخشی دیگر از فشاری که رژیم صهیونیستی بر ما وارد کرده است ، نزدیک شدن به مرزهای ما است.
وی افزود: “با توجه به اظهارات علی اف در مورد آماده سازی همکاری های منطقه ای آذربایجان با ایران ، روسیه و ترکیه ، به نظر می رسد که حداقل آذربایجان این پیام را از آذربایجان دریافت کرده است. ایران با برگزاری رزمایش فاتحان خیبر ، اما در مورد جمهوری آذربایجان تا چه اندازه منتظر تحولات آینده تا حدی است که بتواند از ترکیه جدا شود و تا چه میزان می تواند در برابر فشارهای رژیم صهیونیستی مقاومت کند.
تحلیلگر امور بین الملل افرود: در جریان تمرین فاتحان خیبر دو نکته ترسیم شد. اولین نکته انتقال سریع تجهیزات به شمال غرب کشور بود که فکر می کنم همه کشورها به ویژه آذربایجان و ترکیه را شگفت زده کرد. نکته دوم حجم عظیم تجهیزات بود که دو کشور را بیشتر شگفت زده کرد. میزان تجهیزات مورد استفاده فاتحان خیبر بیشتر از یک مانور بود.
این تحلیلگر امور بین الملل افزود: طی دو یا سه سال گذشته صهیونیست ها گام های مختلفی را برای رسیدن به این هدف برداشته اند. در قسمت اول این اقدامات ، اسرائیل برخی از کشورهای منطقه ، به ویژه کشورهای کوچک را گرد هم آورد و یکی از نمونه های آن عادی سازی روابط امارات و اسرائیل بود. اسرائیل همچنین بارها تلاش کرده است تا روابط خود را با کشورهایی مانند قطر ، بحرین ، عربستان سعودی ، کویت و عراق عادی کند. این بخشی از نقشه راه اسرائیل برای فشار بر ایران بود که در درجه اول سیاسی بود.
وی افزود: متأسفانه به دلایلی آذربایجان همسایه خوبی برای ایران نبوده است. روابط سیاسی و اقتصادی گسترده ای بین جمهوری آذربایجان و اسرائیل برای مدت طولانی برقرار شده است. در جنگهای قبلی بین آذربایجان و ارمنستان ، بخشی از آذربایجان توسط ارتش ارمنستان اشغال شد و آذربایجان در این جنگها شکست خورد. اما در جنگ اخیر ، آذربایجان با کمک سلاح ها و مشاوران اسرائیلی و همچنین با کمک ترکیه توانست بخشی از قره باغ را آزاد کند.
اصغری ادامه داد: رزمایش فاتحان خیبر نشان داد که ایران آماده هرگونه پاسخی است و کیفیت و کمیت تجهیزات مورد استفاده در تمرین فاتحان خیبر نشانه عزم جدی جمهوری اسلامی برای جلوگیری از ژئوپلیتیک است. تغییرات در مناطق شمالی. “امیدوارم آذربایجان و ترکیه این پیام را دریافت کرده باشند و مانوری که در نخجوان برگزار می شود مصرف داخلی بیشتری برای این دو کشور داشته باشد.