به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سیدمحمدهادی سبحانیان رئیس سازمان امور مالی با طرح این سوال که آیا در کشور غنی از منابع نفتی ایران، مردم باید مالیات پرداخت کنند، گفت: اگر کشور را به خانواده، خانواده مقایسه کنیم. اعضا می توانند کار کنند و از کار خود درآمد کسب کنند تا به امور روزمره، آموزش، بهداشت و اوقات فراغت اختصاص دهند. یا اگر ثروتشان را به دست آورند می توانند خرج کنند. اما آیا عقل سلیم حکم می کند که ثروت خود را بفروشیم و صرف هزینه های جاری زندگی کنیم یا باید هزینه های جاری را با درآمد فعلی خود بپردازیم؟
وی ادامه می دهد: عقل سلیم حکم می کند که به اندازه درآمد خود هزینه های خود را تامین کنیم و قالیچه زیر پای خود را برای غذا نفروشیم. زیرا اولاً این ثروت تمام می شود، در حالی که احتمال افزایش هزینه های زندگی وجود دارد. بنابراین ما نباید از ثروت خودمان برای مخارج زندگی استفاده کنیم، بلکه باید از این ثروت برای افزایش دارایی یا ارث فرزندانمان استفاده کنیم..
رئیس سازمان امور مالی کشور با بیان اینکه نفت ثروت همه ایرانیان، نسل کنونی و نسل آینده است، افزود: این نفت سهم فرزندان ماست که باید برای توسعه و پیشرفت سال ها و دهه ها هزینه شود. . آیا عقل سلیم حکم می کند که امروز این نفت را بفروشیم و صرف هزینه های جاری کشور کنیم؟ در عین حال عرضه نفت در دست ما نیست، بلکه در اختیار مقامات بین المللی و اوپک است که می توانند تاثیرگذار باشند. آن را از طریق تحریم.
ما نباید درآمد فعلی کشور را از فروش ثروت خود به دست آوریم
سبحانیان خاطرنشان کرد: بنابراین نباید درآمد فعلی کشور را از فروش ثروت به دست آوریم و به جریانی تکیه کنیم که دست ما نیست. چه کشور ما نفت داشته باشد چه نداشته باشد، باید به درآمد ثابتی که داریم تکیه کنیم که از فروش ثروت ما به دست نمی آید..
وی ادامه می دهد: منطق دیگر این است که مثلاً همه ساکنان یک ساختمان باید به اندازه سهم خود برای تامین هزینه های آن ساختمان هزینه کنند; اگر واحدی این کار را نکند به این معناست که سهم خود را پرداخت نکرده است. این چیزی است که عدالت مالیاتی ایجاب می کند. ما نمی توانیم در کشوری زندگی کنیم که امنیت، سلامت، بهداشت عمومی و آموزش تضمین شده باشد، اما یک نفر نخواهد سهم خود را بپردازد. در هر جای دنیا یکی از زشت ترین کارها این است که کسی سهم خود را از اداره کشور نپردازد..
رئیس سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: عدالت مالیاتی نیز حکم می کند که اگر فردی ثروتمندتر باشد، از امکانات کشور بیشتر استفاده کند و بر اساس اصل ظرفیت مشارکتی، مالیات بیشتری بپردازد. اما اگر فردی در وضعیت معیشتی پایین تری قرار دارد، نباید مالیات بدهد. این یک قاعده است که در تمام دنیا تعریف شده است. از آنجایی که همه باید مشارکت کنند، دولت ها باید سطحی از معافیت را برای افراد کم درآمد ارائه کنند..
هدف ما مالیات بر غلات درشت است
سبحانیان با بیان اینکه هدف ما مالیات بر غلات درشت است، گفت: غلات درشت آنهایی هستند که گردش مالی بسیار بالایی دارند، یعنی دهک ها و صدک های درآمدی بالایی دارند. از سوی دیگر، افرادی که ممکن است درآمد چندان بالایی نداشته باشند، نباید در تیررس نظام مالیاتی قرار گیرند و نظام مالیاتی نباید آنها را سربار کند. این موضوع جزء قانون شده و بخشی نیاز به یک چارچوب قانونی دارد که در آن کل مالیات بر درآمد افراد را در دولت سیزدهم تدوین کرده و به مجلس فرستاده ایم که در همین منطق بررسی می شود.
وی بیان کرد: در نظام سازی نظام مالیاتی پیشرفت های خوبی حاصل شده است و همچنان در حال جلوگیری از فرار مالیاتی هستیم که در این دولت با سرعت بیشتری به ثمر خواهد نشست. فرار زمانی اتفاق می افتد که سلیقه شخصی بر سیستم هوشمند غلبه کند. بنابراین ما باید به سمت سیستم سازی حرکت کنیم تا مالیات استانی عادلانه به دست آوریم..
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور وضع قوانین در حوزه مالیاتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در صورتی که فراریان مالیاتی به تعهدات خود عمل نکنند قطعا ضمانت اجرا و جریمه های نزدیک به آنان وصول می شود. علاوه بر این، روابط خوبی با فعالان اقتصادی داریم.
این مسئول اضافه کرد: قانون پایانه فروشگاه ها یکی از مهم ترین قوانینی است که منجر به نظام مند شدن مالیات بر ارزش افزوده می شود. ما دلیلی برای جریمه نداریم در حالی که مودیان باید به وظایف خود عمل کنند.
وی با بیان اینکه باید به مودیان خود احترام بگذاریم، گفت: مالیات دهندگان برای اداره کشور به ما مالیات می دهند. یکی از مهمترین مصادیق این احترام، توسعه مراکز خدماتی در سراسر کشور است. همکاران ما در کلاس های مختلف حضور دارند و باید پاسخگوی نیاز مردم باشند. ما همچنین یک مرکز پاسخگویی برای نه ایجاد کرده ایم 1526 که همه می توانند سوالات یا شبهات خود را از این طریق مطرح کنند و ما به آنها پاسخ خواهیم داد.
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: بیش از 100 هزار میلیارد تومان در ده اولین ماه سال جاری به شهرها و روستاهای سراسر کشور اختصاص دارد و به توسعه و عمران شهرها و روستاهای سراسر کشور اختصاص دارد. بیشتر از 27 هزار میلیارد تومان مالیات به حوزه سلامت اختصاص یافته است که بدیهی است یک درصد از ارزش افزوده پرداختی شهروندان به سلامت آنها اختصاص دارد. بیشتر از 7000 میلیاردها تومان برای ورزش هزینه شده است. اینها مواردی است که در ارتباط با مصرف مالیات است که مردم باید از آن آگاه باشند..
absnews