07:30 – 17 سپتامبر 1403
با نزدیک شدن به روزهای پایانی فصل تابستان، بازار مسکن شاهد کاهش تدریجی حجم معاملات خواهد بود و به نظر می رسد این روزها سایر خریداران و متقاضیان مسکن منتظر سیاست های جدید مسکنی هستند که دولت در پیش خواهد گرفت. چه سیاست هایی باید به گونه ای اجرا شود که بتواند بازار مسکن را تثبیت کند که منجر به رونق و ثبات قیمت شود.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی، متوسط قیمت هر مترمربع معاملات ساختمان مسکونی شهر تهران طی مرداد ماه نسبت به ماه قبل 1.2 درصد رشد نشان می دهد. در این ماه از 22 منطقه شهر تهران، 9 منطقه رشد ماهیانه منفی داشته اند.
رشد نقطه به نقطه قیمت هر مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در تهران در مرداد 1403 هجری شمسی به 16.8 درصد رسید که نسبت به رشد این مولفه در مدت مشابه سال قبل حکایت از کاهش چشمگیر دارد. .
لازم به ذکر است رشد مسکن در مردادماه نسبت به ماه مشابه سال قبل 77.4 درصد بوده است. متوسط قیمت یک مترمربع زیربنای واحدهای مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران به 885 میلیون ریال رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 1.2 و 16.8 درصد افزایش نشان می دهد. .
این منطقه شاهد افزایش بی سابقه قیمت مسکن بود
در بین مناطق 22 گانه شهرداری تهران، بیشترین میانگین قیمت هر متر مربع زیربنای مسکونی در گردش معادل حدود 1800 میلیون ریال مربوط به منطقه یک و کمترین آن با حدود 410 میلیون ریال مربوط به منطقه 18 بوده است.
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در مردادماه سال جاری در شهر تهران بر اساس سن ساخت، حاکی از آن است که واحدهای تا 5 سال ساخت با سهم 27.6 درصدی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. بنابراین از مجموع 3782 واحد مسکونی در تیراژ واحدهای با مدت ساخت تا 5 سال با سهم 27.2 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند. سهم اعلامی نسبت به مرداد ماه سال قبل 0.1 واحد درصد افزایش داشت و تحلیل شاخص اجاره بهای مسکن در شهر تهران و کل مناطق شهری در مرداد ماه 1403 نشان دهنده رشد 5.3 درصدی شاخص های مذکور نسبت به قبل است. ماه
در نتیجه آمارها حاکی از کاهش تعداد معاملات مسکن در مردادماه نسبت به تیرماه است. قیمت حدود 2 میلیون تومان نسبت به خرداد ماه، قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در خرداد به 85 میلیون تومان، در تیرماه به 87 میلیون تومان و در مردادماه به 88 میلیون و 850 هزار تومان رسید. که حکایت از افزایش 3 میلیون تومانی قیمت مسکن در دو ماه گذشته دارد.
مسکن در رکود تورمی است
در همین رابطه داود بیگی نژاد، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه بازار مسکن در حال حاضر در شرایط رکود تورمی به سر می برد، گفت: در حال حاضر بازار مسکن در شرایط رکودی به سر می برد. وی بیان کرد: تحولات بازار مسکن حاکی از آن است که قیمت ها در کف بازار نیز رو به رشد است اما در حال حاضر خریدار در این بازار وجود ندارد و همین موضوع باعث کاهش سرعت معاملات مسکن شده است.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در خصوص بازار خرید ملک در تهران گفت: متاسفانه شاهد کندی بازار هستیم و خریدار واقعی و مطمئنی در بازار وجود ندارد. بیشتر معاملاتی که در تابستان انجام شد برای تسویه رهن و اجاره بود.
وی با بیان اینکه تمایل مردم به خرید آپارتمان تا 5 سال افزایش یافته است، گفت: در سال های گذشته بیشتر اعداد خرید مربوط به واحدهای نوساز بوده است، اما اکنون شاهد آن هستیم که تهرانی ها اقدام به خرید آپارتمان هایی کرده اند که به همین دلیل است. چندین ساله که می تواند در دراز مدت ما را دچار مشکل کند.
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران، وضعیت فعلی بازار مسکن را ناشی از کمبود قدرت خرید دانست و گفت: در حال حاضر قیمت ها به قدری بالاست که فروشنده نمی تواند ملک را با قیمت کمتری بفروشد. از آن.” خریدار نمی تواند این مبلغ را بپردازد.
در ماه جولای 3500 قرار مسکونی ثبت شده است
بیجی نژاد در خصوص آمار خرید و فروش ملک گفت: آخرین آمار رسمی ما مربوط به تیرماه 1403 هجری شمسی است که حدود 3550 قرارداد داشتیم که نسبت به ماه قبل 8 درصد کاهش داشته است و این روند برای معاملات انجام شده است. مانند مرداد ماه است. بنابراین دولت باید تدابیر لازم را برای کنترل قیمت ها و افزایش قدرت خرید متقاضیان مسکن فراهم کند.
به گفته وی، منطقه 5 در خرید و فروش پیشتاز است و پس از آن مناطق 10، 2 و 4 قرار دارند. وی گفت: اگر برنامه های دولت برای افزایش تولید مسکن به مرحله اجرا و بهره برداری برسد، می توان امیدوار بود که بازار مسکن در آینده به سمت رونق هدایت شود و بازار از وضعیت سرمایه خارج شود.
بازار مسکن از حالت مصرف خارج شده است
السراری کارشناس بازار مسکن در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، توضیح داد: در حال حاضر بازار مسکن در دست دلالان است و همین موضوع باعث شده مسکن از حالت مصرف خارج شود. وی گفت: برنامه ریزی دولت برای بازار مسکن باید به گونه ای باشد که قدرت خرید متقاضیان افزایش یابد و از سوی دیگر با رشد تولید مسکن، عرضه و تقاضای مسکن متعادل شود. ادامه سیاستهای ملی تحرک مسکن میتواند منجر به رونق مسکن و کندی رشد قیمت مسکن در آینده شود.
بر اساس این گزارش، آمار تحولات بازار مسکن حاکی از کاهش توانایی متقاضیان مسکن برای خرید واحدهای مسکونی نوساز است ممکن است. شاید
خبرنگار: کبری عزیزم