تمایل ایران برای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در زمینه فناوری هسته ای
وی بیان کرد: همانطور که می دانید قدرت یک کشور در گرو اقتصاد است و نمی توان نقش اقتصاد را در قدرت کشور نادیده گرفت و باید توجه داشت که مولفه های زیادی در این نوع قدرت دخیل هستند. این مؤلفه ها در طول قرن گذشته از منابع طبیعی، زمین و منابع انسانی به نوآوری به طور کلی و همچنین نوآوری فناوری تغییر کرده اند و به عبارت دیگر نقش فناوری مولفه های اقتصادی را تغییر داده است.
وی ادامه داد: نظام استکباری همواره تلاش کرده است از این قدرت استفاده کند و از سوی دیگر مانع استفاده کشورهای دیگر از مزیت های فناوری شود و اکنون نیز با قوت موضوع جلوگیری از انتقال فناوری ها و دسترسی به فناوری ها را دنبال می کند. کشورهای مختلف جهان به فناوری هایی که مزیت ایجاد می کنند محدود می کند.
تاثیر فناوری هسته ای در حل چالش آب
وی در ادامه بر اهمیت ساخت راکتورهای هسته ای تاکید کرد و گفت: باید توجه داشت که عمر مفید راکتورها 50 تا 70 سال است به همین دلیل اکنون در حال طراحی راکتورهای بومی هستیم.
در حاشیه این برنامه میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی از آزمایشگاه های تولید رادیوداروها و حسگرهای هسته ای و راکتور تحقیقاتی شهید فخری زاده سازمان انرژی اتمی بازدید کردند.
وی ادامه داد: برنامه هسته ای ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل جنگ تحمیلی دچار رکود شد، اما پس از مدتی با رهبری ریاست عالی رآکتور تحقیقاتی تهران دوباره کار خود را از سر گرفت و در این سال ها جمهوری ایران توانست در زمینه های مختلف فناوری هسته ای به بلوغ برسد.
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری هسته ای در تشریح چالش غذایی در جهان بیان کرد: بحران اوکراین نشان داده است که چالش عمده دنیا به دلیل تغییرات آب و هوایی در حوزه غذا رخ داده است و باید این چالش ایجاد شود. میدانیم که جمهوری اسلامی ایران دارای گونههای گیاهی مقاوم به کمآبی و آب شور و همچنین تغییرات آب و هوایی است و اکنون میتوانیم از روش جهش برای سازگاری گیاهان و محصولات کشاورزی به گونهای استفاده کنیم که اثربخشی خود را حفظ کنند. علاوه بر این دستاوردهای خوبی در زمینه مبارزه با آفات داشته ایم و توانسته ایم آفات را در سطح وسیعی عقیم سازی کنیم و با کمک فناوری هسته ای، حفظ گیاهان را افزایش داده و با پرتودهی به غذا؛ آنها را طولانی تر نگهداری کنید و ایمنی مواد غذایی را بهبود بخشید.
فرصتی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با کشورهای مسلمان
وی تصریح کرد: امروز جهان اسلام از منابع انسانی و طبیعی عظیمی برخوردار است اما در حوزه تاثیرات اقتصادی نقشی متناسب با ظرفیت های موجود ندارد.
دانشگاهیان و شخصیت های برجسته جهان اسلام که برای شرکت در سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در ایران حضور دارند. از آخرین اقدامات و دستاوردهای سازمان انرژی اتمی ایران بازدید کردند.
وی خطاب به شخصیت های برجسته جهان اسلام گفت: جمهوری اسلامی آمادگی دارد تجربیات خود را در زمینه فناوری هسته ای در اختیار کشورهای دوست و مسلمان قرار دهد زیرا معتقدیم دیپلماسی علمی می تواند عامل وحدت کشورهای مسلمان باشد. فناوری هسته ای در ایران گسترش یافته و درهای کشورمان به روی کشورهای مسلمان در این زمینه باز است.
وی افزود: فناوری هسته ای کاربردهای بسیاری در سلامت دارد، از این رو جمهوری اسلامی ایران در تولید رادیودارو موفقیت چشمگیری داشته است و با وجود تحریم ها و اختلالات ایجاد شده، بیش از 50 رادیودارو در ایران تولید شده است که در سال 200 مورد استفاده قرار می گیرد. مراکز درمانی و هم اکنون بیش از یک میلیون بیمار از خدمات فناوری هسته ای برای تشخیص و درمان استفاده می کنند و ایران قادر به صادرات رادیوداروها و محصولات تولیدی در زمینه درمان و پیشگیری است. ساخت مدرن ترین مرکز یون درمانی نیز در حال انجام است و به زودی افتتاح می شود و در خدمت ایرانیان قرار می گیرد.
کاربرد فناوری هسته ای در حوزه سلامت
وی بیان کرد: یکی از بزرگترین چالش های امروز دنیا؛ چالش آب این است که استفاده از فناوری هسته ای چه در زمینه مدیریت منابع آب و چه در زمینه کشف منابع اعماق دریا، نمک زدایی آب و تصفیه فاضلاب به نتایج خوبی رسیده است و جالب است که گزینه ها و روش های دیگر جایی ندارند. در مواجهه با فناوری هسته ای
وی تصریح کرد: در حوزه انرژی یکی از پاک ترین و قابل اطمینان ترین محصولات انرژی هسته ای است. امروزه حدود 450 راکتور در سراسر جهان وجود دارد که 400 گیگاوات برق تولید می کنند و ظرف 20 سال آینده این ظرفیت به 600 گیگاوات افزایش خواهد یافت. با توجه به بحران اوکراین، نیاز به استفاده از انرژی هستهای بیش از پیش مشهود شده و در سطح بینالمللی نزدیک میشود، همچنین از نظر پایداری، دوام و تمیزی تغییر کرده است، تولید برق از منشاء هستهای مزایای بسیاری دارد و 10 تا 20 درصد انرژی مورد نیاز کشور از طریق انرژی هسته ای تامین می شود. خوشبختانه کشورمان در زمینه تولید انرژی هسته ای فعالیت بسیار خوبی داشته است و هم اکنون 1000 مگاوات برق پایدار در حال ورود به شبکه نیروگاه اتمی بوشهر است و برای ساخت 2 راکتور جدید نیز برنامه ریزی شده است. حداکثر تا 4 سال آینده انرژی هسته ای پایدار به سبد انرژی ایران اضافه می شود و در نظر داریم تا 20 سال آینده این ظرفیت را افزایش دهیم.
ما به بلوغ فناوری هسته ای رسیده ایم
انتهای پیام
به گزارش ای بی اس نیوز، جواد کریمی ثابت، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فناوری هسته ای ضمن خیرمقدم به حاضران در این مراسم گفت: فرا رسیدن سالروز پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) را خیر مقدم می گویم. ) و هفته وحدت.
کریمی ثابت گفت: موضوع فناوری های راهبردی در جمهوری اسلامی ایران شناسایی شده و در حال پیگیری است. فناوری هستهای یکی از کارآمدترین و مهمترین موضوعات به حساب میآید و کارایی فناوری هستهای توانایی جذب سایر فناوریها را تسهیل میکند و باید دانست که فناوری هستهای را نمیتوان خرید و باید با استفاده از ظرفیت جذب در کشورها توسعه یابد. ایجاد و درک آن طبقه بندی شده فناوری هسته ای یکی از فناوری های مهم، کارآمد و محرک است و نقش مهمی در حل 4 چالش اساسی انرژی، آب، غذا و سلامت ایفا می کند و به یقین می توان گفت که جایگزینی برای آن وجود ندارد. .
مزیت تولید انرژی هسته ای پاک
نقش فناوری هسته ای در حل بحران جهانی غذا