11:09 – 23 جولای 1403
همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در خصوص اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم برای افزایش ظرفیت تولید برق گفت: با آغاز به کار دولت سیزدهم، وزارت نیرو کوتاه مدت، میان مدت را اجرا کرد. و برنامه ریزی های بلندمدت برای اینکه بتوانیم یک سری برنامه ها را اجرا کنیم اجازه دهید ابتدا تعارضاتی را که به وجود آمد کنترل کنیم و سپس آن را کاهش دهیم.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو در همین راستا ادامه داد: علاوه بر برنامه های سالانه و چهارساله ای که در قالب برنامه های کوتاه مدت و میان مدت اجرا کردیم، سعی کردیم برنامه های بلندمدت نیز داشته باشیم. -برنامه ای برای آینده صنعت برق طی بیست سال آینده که بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر تاکید ویژه ای دارد. از ابتدای مهر ماه 1400 هجری شمسی برنامه های کوتاه مدت شامل 100 اقدام اجرایی را آغاز کرده و به گونه ای عمل کرده ایم که بتوانیم تابستان سال 1401 هجری شمسی را کنترل کنیم و با کاهش نارضایتی شرایط خوبی را برای مصرف کنندگان ایجاد کنیم.
الحایری با توجه به جزئیات 100 اقدام راهبردی برای عبور موفقیت آمیز از قله سال 1401 افزود: این 100 اقدامی که برای سال 1401 شناسایی و برنامه ریزی لازم برای آن ها انجام شد، نظارت بر بخش های تولید، توزیع و مصرف بود و خوشبختانه در نتیجه این اقدامات توانستیم تابستان سال 1401 هجری قمری را بدون مشکل پشت سر بگذاریم. برنامه دوم در قالب 140 اقدام از ابتدای سال 1401 شمسی ایجاد شد و با اجرای این 140 اقدام که برنامه های تولید، مصرف و توزیع برق را بر عهده داشت، توانستیم حداکثر بار سال 1402 را پشت سر بگذاریم.
وی در خصوص پیک بار امسال و اقدامات انجام شده برای عبور موفق از آن نیز گفت: تا ابتدای پیک بار امسال ظرفیت تولید برق کشور با 9 هزار و 500 مگاوات افزایش نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به بیش از 93 هزار مگاوات رسید. مگاوات وارد شده است و با آنها 180 اقدام استراتژیک برای تجاوز موفقیت آمیز از اوج بار تابستانی که ما تجربه می کنیم، تدوین شده است. بخش مدیریت مصرف و بخش توزیع، که در آن تمرکز ویژه بر نقاط حساس شبکه انتقال برق بود.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه 60 نقطه حساس در شبکه انتقال به منظور ترمیم نقاط ضعف شبکه انتقال انرژی شناسایی شده است، تصریح کرد: ظرف چند ماه و قبل از شروع فصل گرما امسال ضمن کنترل گروهی از پروژه های حیاتی که برنامه ریزی کرده بودیم، موفق شدیم نقاط ضعف را از بین ببریم. اجرای هر یک از این پروژه ها که در بخش انتقال به عنوان پروژه های حیاتی معرفی شده اند، معمولاً حدود دو تا سه سال طول می کشد، اما با تمرکز بر این موضوع، توانسته ایم بخش قابل توجهی از این برنامه ها را با موفقیت به پایان برسانیم.
الحایری در این خصوص توضیح داد: به دلیل اینکه در دو سال گذشته تمرکز زیادی روی تولید برق داشتیم، این امر باعث شد گلوگاه هایی در شبکه انتقال پدیدار شود و پس از اقدامات انجام شده، پیش از این 60 نقطه بحرانی از شبکه انتقال برق حذف شد. تابستان. سال جاری تموم شده و الان مشکلی در قسمت حمل و نقل نداریم.
معاون وزیر برق و نیرو با اشاره به آمادگی 100 درصدی نیروگاه های حرارتی برای تامین برق در تابستان سال جاری، افزود: در تابستانی که شروع کردیم، از نظر ظرفیت تولید، تمامی نیروگاه های حرارتی کشور دارای برنامه های تعمیرات خود را به اتمام رسانده و 100% آماده تامین برق هستند. نیروگاه های جدیدی که قرار بود به بهره برداری برسند نیز با پیگیری های انجام شده در حال بهره برداری هستند و لذا آمادگی کامل در واحد تولید وجود دارد.