گروه های حمله سایبری در روسیه نیز هر روز در حال افزایش هستند و به بیش از 250000 کاربر در هر گروه می رسند. مهاجمان سایبری در تلگرام به اهداف روسیه اشاره می کنند. حدود یک چهارم گروههای تلگرامی که توسط Checkpoint Research مورد بررسی قرار گرفتهاند، تلاش میکنند متخصصان فناوری اطلاعات، هکرها و دیگر کارشناسان فناوری را برای شرکت در حملات آنها به مردم و وبسایتهای روسیه فریب دهند.
به گفته اویدید وانونو، مدیر تحقیقات آسیبپذیری محصولات در چک پوینت، تلگرام به خط مقدم دیجیتال جنگ روسیه و اوکراین تبدیل شده است و مردم به صورت آنلاین طرفداری میکنند. افرادی در سراسر جهان هستند که منابع را برای حمایت از روسیه یا اوکراین سازماندهی و بسیج می کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، چک پوینت ریسرچ در گزارشی اعلام کرد این اپلیکیشن که به کاربران اجازه می دهد بدون ردیابی توسط گروه های شخص ثالث در چت های گروهی شرکت کنند و پیام های مستقیم ارسال کنند، به منبع اطلاعات نادرست تبدیل شده است.
absnews
برخی از کلاهبرداران از احساسات خود در مورد بحران سوء استفاده می کنند و از مردم اوکراین پول می خواهند. Checkpoint Research به چنین درخواست هایی مشکوک است و گروه های سازمان دهنده چنین درخواست هایی را تقلبی می دانند. حدود چهار درصد از گروههای تلگرامی که توسط Checkpoint Research مورد بررسی قرار گرفتند، به دنبال جمعآوری سرمایه برای یکی از طرفهای متخاصم بودند که بسیاری از آنها مشکوک به نظر میرسیدند.
وانونو گفت: «در مجموع، گروههای تلگرامی پیرامون جنگ روسیه و اوکراین از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین 6 برابر شده است. اکیداً به همه توصیه می کنیم که در مورد فعالیت تلگرام خود و افرادی که با آنها تماس می گیرند بسیار مراقب باشند. افرادی در تلگرام هستند که به دنبال سوء استفاده از طرفداران اوکراینی یا روسی هستند.
طبق بررسی چک پوینت، گروه های کاربرانی که در تلگرام از جنگ صحبت می کنند در این اپلیکیشن روزانه چند صد برابر شده و در هر گروه به ۲۰۰ هزار کاربر رسیده است.
همچنین حدود 71 درصد از گروه های مورد بررسی این شرکت امنیت سایبری به اطلاعات جنگ اختصاص دارند که صحت آن توسط منابع خبری واقعی تایید نشده است. این گروهها که داستانهای متفاوتی از یک خبر میگویند، در دو هفته گذشته رشد چشمگیری داشتهاند. اخبار تایید نشده نوعی سلاح روانی برای تضعیف روحیه و تأثیرگذاری بر مردم است.
محققان امنیت سایبری می گویند اپلیکیشن پیام رسان رمزگذاری شده تلگرام به خط مقدم دیجیتال جنگ روسیه و اوکراین تبدیل شده است.
به گزارش فاکس بیزنس، چک پوینت ریسرچ به کاربرانی که نمیخواهند قربانی کلاهبرداری شوند، توصیه کرد که از کلیک بر روی لینکهای ناشناس خودداری کنند، مراقب درخواستهای مشکوک باشند، از ارسال پول به منابع ناشناس خودداری کنند و فقط اخبار را از منابع معتبر دریافت کنند.
برخی از گروههای تلگرام رمزگذاری نشده حملات سایبری را برای هدف قرار دادن روسیه هماهنگ میکنند، در حالی که برخی دیگر به مرکزی برای اطلاعات، اخبار و داستانهای جنگی تبدیل شدهاند و به دنبال پول برای حمایت از اوکراین یا ارتکاب کلاهبرداری هستند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز