مدیرکل تعرفه گمرکی اعلام کرد؛
مدیرکل دفتر تعرفه گمرکی گفت: گمرک با ارائه تسهیلات ویژه برای واحدهای تولیدی تلاش می کند نقش سازنده و مثبتی در چرخه تامین کالا و قطعات واحدها ایفا کند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، عبدالرضا غلامی در این دیدار ضمن تشریح آخرین قوانین، مقررات و تسهیلات گمرکی در صنعت خودروسازی و قطعهسازی، اظهار کرد: گمرک نیز تلاش میکند تا کار را سادهسازی و سرعت بخشد. تشریفات گمرکی واحدهای تولیدی و با ارائه تسهیلاتی از جمله ضمانت نامه بانکی، ترخیص اعتباری کالا، بررسی پرونده های مربوطه با سرعت بیشتر و تامین انبارهای اختصاصی واحدهای تولیدی به تولید کشور کمک می کند.
وی گفت: گمرک در تلاش است با پیگیری تفاهم نامه ای با سازمان ملی استاندارد، تسهیلات ویژه کالا، قطعات و قطعات را از خودروسازان و قطعه سازان دریافت کند تا واحدها پس از تولید محصول نهایی خود مشمول استاندارد شوند و یا گواهی استانداردی که برای آن دریافت می کنند می تواند دفعه بعد برای این کالاها استفاده شود.
غلامی تصریح کرد: تمام تلاش گمرک بر این است که در شرایط سخت اقتصادی کنونی تمامی اقدامات ممکن را در اجرای قوانین و مقررات صادراتی و قوانین گمرکی برای کمک به بخش تولید انجام دهد.
این مسئول گمرکی با اشاره به مشکلات مختلف واحدهای تولیدی گفت: یکی از بزرگترین مشکلات قطعه سازان این است که نمی توانند تمامی اقلام خود را با سهولت 90 درصدی ترخیص کنند.
در بحث ترخیص 90 درصدی گمرک مقرر شده است که کلیه کالاهای مواد اولیه و واسطه ای موجود در گمرک و مدارک ذینفع خارجی در اختیار واردکننده و تولیدکننده باشد 90 درصد ترخیص کالا از گمرک خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین در زمان ترخیص کالاها و اقلام خود از گمرک باید کد ارز یا کد ساتنا را از طریق بانک دریافت و به گمرک ارائه کنند که معمولا این امکان وجود ندارد و در این راستا گمرک انجام می شود. هماهنگی کردند و توانستند برخی از کالاهای خود را با تخفیف 90 درصدی ترخیص کنند.
غلامی خاطرنشان کرد: در بحث تعرفه گمرک با ارائه کد ملی کالاهای تولیدی قطعه سازان و همچنین قطعات و قطعات وارداتی به تولیدکنندگان کمک می کند.
وی افزود: ارائه تسهیلات به واحدهای حمایتی به گونه ای که محصولات نهایی و قطعات وارداتی آنها مشمول تشریفات و تفاسیر مختلف گمرکی نشود، از دیگر تلاش های گمرک برای حمایت از مقوله تولیدی است.
مدیرکل دفتر تعرفه گمرکی گفت: امنیت و اقتدار کشور قطعا در گرو تلاش بی وقفه فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان است و اگر تولید و اشتغال نباشد امنیت هم وجود نخواهد داشت. بر این اساس ما نیز خود را متعهد به حمایت از تولید می دانیم که در شرایط فعلی سختی ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد.
وی با تاکید بر اینکه اصلاحیه جدید قانون قاچاق باید توسط حوزه های بازرگانی واحدها و ماموران ترخیص کالا به دقت مورد بررسی قرار گیرد، خواستار استعلام تعرفه از واحدهای تولیدی قبل از سفارش کالا شد زیرا در صورت عدم دسته بندی مناسب احتمالا مشکوک است. از “قاچاق”.
غلامی افزود: موضوع «به نام دیگر» از دیگر مشکلات موجود است. به این ترتیب اگر کالایی اظهار شده باشد اما نام آن با کالای موجود متفاوت باشد به ظن قاچاق قابل توقیف است.
وی یادآور شد: برای طبقه بندی کالاها و همچنین اجزا و قطعات ضوابطی وجود دارد که با استفاده از سیستم طبقه بندی HS انجام می شود و برخی واحدها مواد اولیه را وارد می کنند که باید برای طبقه بندی به آزمایشگاه های استاندارد ارسال شود.
این کارمند گمرک از ایجاد ردیف تعرفه ملی برای بسیاری از محصولات نهایی خبر داد و گفت: این بخشی از تلاش گمرک برای کاهش بروکراسی اداری و افزایش شفافیت برای کمک به واحدهای تولیدی کشور است.
از مشاوره بخش خصوصی برای تعیین قیمت کالاها استفاده کنید
در این نشست امیرحسین جلالی، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور، گفت: یکی از خواسته های تولیدکنندگان این است که وقتی موضوع «تردید در تعرفه» به گمرک می رسد، ترخیص کالا با تعرفه اعلام شده مجاز است. و سپس تشریفات باید انجام شود تا واحدها با خواب تولید مواجه نشوند.
وی گفت: پس از آن در صورت نیاز مابه التفاوت مربوط به مابه التفاوت تعرفه توسط واحدها پرداخت می شود در غیر این صورت از زمان رسیدگی به اختلاف تعرفه تا زمان ترخیص کالا از گمرک حداقل سه تا چهار هفته زمان می برد. که در شرایط سخت اقتصادی کنونی به ضرر تولید کشور است.
جلالی ابراز امیدواری کرد: با تهیه دفترچه تعرفه، از دیدگاه ها و نظرات تولیدکنندگان و انجمن های صنفی در تعیین تعرفه کالاها استفاده شود.
این عضو هیئت مدیره انجمن قطعه سازان همگن برآورد می کند که رعایت این دو نکته باعث کاهش سپرده کالای قطعه سازان در گمرکات کشور بین 20 تا 30 درصد می شود.
بر اساس این گزارش، تقاضا برای حمل و نقل یک طرفه قطعات با فناوری پیشرفته و حساس خطوط تولید، ایجاد انبارهای اختصاصی برای واحدهای تولیدی، عدم دسترسی کافی به کارشناسان مجازی گمرک، رها شدن برخی کالاها و مواد اولیه مشکلات ارزش گذاری کالا، تعطیلی گمرک در روزهای پنج شنبه (در حالی که خطوط تولید نیازمند ترخیص کالا از گمرک در روزهای هفته و تعطیلات رسمی است)، تغییر برخی تعرفه ها توسط گمرک، اعلام نادرست تعرفه توسط برخی تجار به منظور پرداخت سود کمتر و گمرکات. وظایف (که باعث آسیب به تولید ملی می شود) و غیره از دیگر مشکلات مطرح شده در این جلسه از سوی تولیدکنندگان بود.