وزارت اقتصاد اعلام کرد: دولت یازدهم و دوازدهم در پایان 8 سال فعالیت خود بدهی های دولت را 5 برابر کردند و به دولت سیزدهم تحویل دادند.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزارت اقتصاد اعلام کرد: بررسی ارقام بدهی هایی که دولت یازدهم از دولت دهم تحویل گرفت نشان می دهد که در سال 1391 دولت یازدهم با بدهی 103 هزار میلیارد تومانی شروع به کار کرد. سیستم بانکی و پس از هشت سال بدهی به سیستم بانکی با افزایش 535 درصدی به 655 میلیارد تومان رسید.
بدهی دولت و بنگاه های دولتی به بانک مرکزی در شهریور 1392 معادل 34 میلیارد تومان بوده که در شهریور 1400 به 196 میلیارد تومان رسیده و 473 درصد افزایش یافته است. همچنین بدهی دولت به صندوق های بازنشستگی در سال 92 معادل 68 هزار میلیارد تومان بوده که با افزایش 559 درصدی در سال 1400 به 448 هزار میلیارد تومان رسیده است. بدهی بانک های دولتی به بانک مرکزی در شهریور 1392 معادل 55 میلیارد تومان بود که با افزایش 127 درصدی در شهریور 1400 به 127 میلیارد تومان رسید.
اما انضباط رفتار مالی دولت و موضوع تسویه بدهی های دولت از موضوعات مورد توجه دولت سیزدهم است و درج مصوبات لازم در رابطه با روند و سازوکار تسویه بدهی های دولت در قالب روش های مختلف. و روش ها در چارچوب لایحه برنامه هفتم توسعه و همچنین برنامه مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه کشور برای تحقق شعار سال تحت عنوان کنترل تورم. . و رشد تولید» این مشکل را نشان می دهد.
تلاش دولت سیزدهم کاهش بدهی های دولت و اقداماتی از جمله عدم استفاده از حقوق بانک مرکزی، کاهش کسری بودجه، مدیریت انتشار اوراق، ایجاد حساب واحد خزانه داری و ممنوعیت واریز منابع به حساب ها است. مؤسسات تأیید می کنند که این دولت خود به خود وارث بدهی می شود که به دولت بعدی واگذار نمی شود، زیرا آنچه به عنوان میراث از دولت قبل باقی مانده است، نه تنها بدهی، بلکه عدم انضباط مالی و بودجه ای بوده است. به همین دلیل است که دولت یازدهم و دوازدهم در پایان 8 سال فعالیت خود 5 بدهی دولت را افزایش دادند و به دولت سیزدهم دادند.