وی ادامه داد: از 64 بلایا یا بحران طبیعی در دنیا، همه آنها در ایران رخ داده است، اما مهمترین آنها سیل، زلزله و آتش سوزی است.
وزیر نیرو، سازمان هواشناسی را مرجع اولیه اعلام پیشبینیها و اخطارهای هواشناسی اعلام کرد و گفت: وضعیت قانونی پیشبینیهای هواشناسی بر عهده سازمان هواشناسی است و نیاز به اقدامات تخصصی و علمیتر در این زمینه است. تا در نهایت تحلیلی دقیق، صحیح و کاربردی انجام شود.
به گفته وی، وزارت نیرو ضمن بهره مندی از تجربیات گذشته و دانش به دست آمده در این سال ها، اقدامات مقابله با سیل را در دستور کار قرار می دهد.
وی با اشاره به تهیه اطلس ریسک خاطرنشان کرد: یکی از سرمایه های بزرگ وزارت نیرو داشتن نیروی انسانی آموزش دیده و متخصص است که می توان از آن در تهیه اطلس ریسک رودخانه ها استفاده کرد.
وزیر نیرو:
وزیر نیرو تصریح کرد: این پرونده باید با عنوان «برنامه توسعه و لایروبی رودخانه ها» به دولت ارائه شود. زیرا می تواند خسارت سیل را 40-50 درصد کاهش دهد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: اجرا نشدن طرح ملی یا همان طرح ملی که در ایران سابقه 61 ساله دارد و هیچ اقدامی صورت نگرفته، کار وزارت نیرو را سخت کرده است. . با توجه به مقصد سرزمین، برقراری ارتباط منظم بین مردم، فعالیت و فضا مهم است، در حالی که اکنون نه تنها به این رابطه منظم نزدیک نیستیم، بلکه از آن فاصله داریم. نامی بیان کرد: تاکنون بسیاری از کشورها طرح ملی آموزش را اجرا کرده اند، چین آخرین کشوری است که در این زمینه اقدام کرده است.
طرح ملی کشور دارای 45 پیوست بود که مهمترین آنها مربوط به آب و رودخانه بود.
محرابیان ادامه داد: پیشگیری در استان های کرمان، یزد و هرمزگان و انجام اقدامات لازم قبل از وقوع سیل در ماه های اخیر منجر به کاهش چشمگیر خسارات ناشی از آن شده است در غیر این صورت بدون شک کشور به طور جبران ناپذیری از خسارات وارده متحمل می شوند
وی افزود: سیل سال 2018 خسارت مالی و جانی زیادی به کشور وارد کرد و باعث تاخیر در پیشرفت پروژه های عمرانی و زیربنایی شد.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نیرو، علی اکبر محرابیان روز یکشنبه در نشست امور آب وزارت نیرو که با حضور محمدحسن نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، پیشگیری را امری ضروری دانست. مهمترین و اصلی ترین رکن کاهش میزان خسارات ناشی از بلایای طبیعی است.
absnews
وی اقدامات پیشگیرانه یادآور شد: لایروبی و توسعه آبراه ها بخشی از این اقدامات است. امروز حدود 170 هزار کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد اما گلوگاه ها و نقاط حادثه خیز بین 2 تا 3 هزار کیلومتر را شامل می شود که بعد از بحران به مسائل و چالش ها خواهیم پرداخت.
وزیر نیرو چیدمان سازه های پیوندی در دشت سیلابی را یکی دیگر از موضوعات کاهش خسارات سیل برشمرد و گفت: آمارها نشان می دهد که 8 هزار و 300 سازه پیوندی وجود دارد که سازمان نیازمند برنامه ریزی ملی است که ابتدا باید شناسایی و سپس اولویت بندی شود تا ساماندهی شود.
محرابیان بیان کرد: تلاش می کنیم با بهره مندی از پتانسیل و ظرفیت سازمان مدیریت بحران کشور از بروز خسارت در نقاط مختلف کشور جلوگیری کنیم.
محرابیان افزود: در مرحله اول پیش بینی های لازم انجام شده و برنامه های مختلفی برای انجام اقدامات قبل، حین و پس از سیل ترسیم می شود.
محرابیان طرح جامع کنترل سیلاب، دستورالعمل ماده 14، مدیریت خشکسالی و موارد دیگر را از جمله وظایف این وزارتخانه برشمرد و افزود: با بهره مندی از پتانسیل و ظرفیت سازمان مدیریت بحران کشور، تلاش می شود از خسارت به بخش های مختلف جلوگیری شود. کشور در زمان وقوع رویداد جلوگیری از سیل.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ضمن قدردانی از عملکرد وزارت نیرو در مدیریت آب در استان هایی مانند کهگیلویه و بویراحمد، گفت: وزارت نیرو یک وزارتخانه راهبردی و ارزشمند است و یکی از وزارتخانه ها محسوب می شود. وزارتخانه های مهم کشور »
محرابیان با بیان اینکه می توان از امکانات موجود برای لایروبی و ساماندهی رودخانه ها استفاده کرد، گفت: دیگر نیازی به لایروبی حدود 3 هزار کیلومتر از تنگه رودخانه ها در سال نیست، اما با ساماندهی 700 کیلومتر در سال می توان انتظار داشت که پس از حدود سه سال به به یک استاندارد قابل قبول برسد.
محمدحسن نامی با اشاره به تغییر اقلیم جغرافیایی و جوی در جهان، افزود: بر اساس تغییرات اقلیمی و اقلیمی، جهان تا 6 سال آینده با کاهش مواد غذایی مواجه خواهد شد، بنابراین لازم است در این زمینه جدیت گرفته شود. به مسئله آب نگاه کنید وی ادامه داد: هم اکنون روزانه شاهد انتشار میلیون ها تن گازهای گلخانه ای هستیم و هر چند سال یکبار سطح زمین نسبت به گذشته یک درجه گرم می شود.
وی گفت: سازمان مدیریت بحران برای مدیریت بحران ایجاد شد اما بهترین روش مدیریت بحران پیشگیری است. سال گذشته شاهد نمونه های موفقی در این زمینه بودیم که مثمر ثمر بود و آثار مثبتی داشت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز