تلاش دولت سیزدهم برای افزایش حجم مبادلات تجاری با تاجیکستان
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه از پنج شرکت ایرانی فعال در سد و نیروگاه راغون در تاجیکستان حمایت می کنیم، گفت: دولت سیزدهم در تلاش است تا حجم مبادلات تجاری با کشورهای دوست مانند تاجیکستان را افزایش دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر محرابیان در بازدید از سد و نیروگاه راغون تاجیکستان که بخش هایی از این پروژه بزرگ توسط پیمانکاران ایرانی در حال ساخت و توسعه است، اظهار کرد: نیروگاه راغون در تاجیکستان مرتفع ترین سد جهان است. جهان با ظرفیت ذخیره آب 14 میلیارد متر مکعب و شش واحد نیروگاهی به ظرفیت 600 مگاوات.
وی افزود: تاکنون دو واحد از این نیروگاه به بهره برداری رسیده و پیش بینی می شود در مجموع سه هزار و 600 مگاوات برق تولید کنند.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه پیمانکاران ایرانی در اجرای این سد نقش فعالی داشتند، افزود: با توجه به ادامه روند ساخت و تکمیل این پروژه، خدمات شرکتهای سامانههای فنی مهندسی ایرانی همچنان در حال استفاده است.
محرابیان هدف از این بازدید را بررسی وضعیت شرکت های ایرانی فعال در این پروژه بزرگ بین المللی دانست و تاکید کرد: حمایت از شرکت های ایرانی و تقویت سطح همکاری و فعالیت آن ها در تاجیکستان و سایر کشورهای همسایه در دستور کار سیزدهمین دوره است. ملاقات. دولت.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به برگزاری شانزدهمین کمیسیون مشترک همکاری ایران و تاجیکستان که از پنجم تا هشتم ژانویه در تاجیکستان برگزار شد، اشاره کرد و یادآور شد: کشور دوست ما تاجیکستان یکی از کشورهای مهم در آسیای میانه و در شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان مذاکرات بسیار خوبی را برای تقویت سطح همکاری بین شرکت های ایرانی انجام داد.
وزیر نیرو در این خصوص افزود: افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای منطقه یکی از اهداف اصلی دولت است و برای تحقق این امر حمایت از شرکت های منطقه ضروری است.بخش خصوصی ایرانی تاسیس شده در کشورهای منطقه “
محرابیان در ادامه به دیدار با نخست وزیر تاجیکستان اشاره کرد و افزود: مذاکرات بسیار خوبی برای افزایش سطح روابط به ویژه در خصوص فعالیت شرکت های ایرانی در نیروگاه و سد راغون صورت گرفت که امیدواریم شاهد نتایج مثبتی از این مذاکرات باشیم. در آینده ی نزدیک.
وی در پایان سخنان خود بر ضرورت تسهیل روابط پولی و بانکی دو کشور تاکید کرد و گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که در این زمینه پیگیری خواهیم کرد بحث تعاملات بانکی و مالی با تاجیکستان است. تا بتوانیم زمینه همکاری برای شرکت های ایرانی در کشور ایجاد کنیم. تقویت تاجیکستان
نقش موثر شرکت های مهندسی ایرانی در فرآیند ساخت نیروگاه راغون در تاجیکستان
در ادامه علی موسوی رحیمی مدیرعامل شرکت سد و تونل آریانا در این بازدید گفت: سد و نیروگاه راغون یکی از بزرگترین پروژه های عمرانی دنیاست که 70 کیلومتر تونل زیرزمینی دارد و در دو فاز ساخته شده است.
موسوی رحیمی ادامه داد: فاز اول این پروژه که شامل دو نیروگاه 600 مگاواتی است به بهره برداری رسیده و فاز دوم آن همچنان در حال ساخت است.
وی با اشاره به اینکه حجم سد راغون 75 میلیون مترمکعب است، افزود: عرض پی های این سد 1.5 کیلومتر است و پیش بینی می شود 3 هزار و 600 مگاوات برق تولید کند.
وی در خصوص نقش شرکت های فناور و مهندسی ایرانی در روند ساخت این ابرپروژه گفت: در حال حاضر پنج شرکت اصلی ساخت این سد و نیروگاه را برعهده دارند که یکی از ایران و چهار شرکت ایرانی دیگر است. شرکت های تابعه در این پروژه همکاری می کنند و صدها مهندس و کارگر ایرانی را در تاجیکستان به کار گرفته اند.
موسوی رحیمی با تاکید بر نقش موثر شرکت های خصوصی فعال در کشورهای همسایه و منطقه در افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور، خاطرنشان کرد: ظرفیت تجارت بین کشورهای همسایه و منطقه بر اساس موقعیت شرکت های بخش خصوصی و فنی و فنی صادرات خدمات مهندسی بالغ بر 50 میلیارد دلار است. هر ساله برآورد می شود عزم جدی دولت برای حمایت از این شرکت ها باعث می شود تا از این ظرفیت ها در سطح قابل قبولی بهره برداری شود.
وی در آخرین بخش از سخنان خود به تاثیر مثبت نقش شرکت های فناوری و مهندسی ایرانی در کشورهای منطقه بر افزایش اعتبار ملی کشور اشاره کرد و گفت: ساخت و تکمیل پروژه های سد، تونل، راه و نیروگاه. در کشورهای منطقه که به لطف ظرفیت و استعداد نیروهای ایرانی می تواند اعتبار ملی کشور را در سطح بین المللی افزایش دهد.
انتهای پیام