در سند توسعه بخش تعاون، پیشبینی شده است که سهم تعاونیها در اقتصاد ملی سالانه 2 درصد افزایش یابد، بنابراین لازم است متولیان امر با توسعه بخش تعاون و تغییر قوانین مربوط به آن، همکاری و ایجاد کنند. هم افزایی
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس سیاست های کلی اصل 44 مقرر شد تا پایان برنامه پنجم توسعه، سهم تعاونی ها در اقتصاد کشور به 25 درصد برسد اما به دلایل متعدد از جمله عدم اعتماد بخش تعاون، عدم اجرای قانون و برخی مصوبات آن و عدم اولویت تخصیص. بخش تعاون، دولتی بودن اقتصاد و …، بخش تعاونی نتوانسته به وضعیت واقعی خود برسد و آمارها حاکی از آن است که سهم تعاونی ها در اقتصاد در حال حاضر بین 5 تا 8 درصد است.
با وجود توانمندی های اقتصادی و اجتماعی فراوانی که از نظر قانونی برای توسعه و تقویت بخش تعاون و ارتقای جایگاه آن در قوانین بالادستی کشور در نظر گرفته شده است، چشم انداز رونق بخش تعاونی آنچنان که باید مطابق با توانمندی ها پیشرفت نکرده است. جنبه های کیفی این بخش و سهم 25 درصدی برنامه ریزی شده بخش تعاون در برنامه پنجم محقق نشد تا جایی که کارشناسان معتقدند بخش تعاون برای دستیابی به این سهم مغفول مانده است.
دولت سیزدهم با احیای سند توسعه بخش تعاون و تصویب اصلاحیه سند گام بلندی در جهت اشتغال زایی و افزایش جایگاه تعاونی ها در اقتصاد برداشت.
مهدی مسکنی – معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این خصوص اعلام می کند: در این سند تعداد دستگاه ها و وزارتخانه هایی که باید در احیای بخش تعاون مشارکت داشته باشند افزایش یافته است به طوری که بخش تعاون به آن رسیده است. سهم 25 درصدی آن در اقتصاد است.
وی با بیان اینکه بر اساس این سند سالانه سهم تعاونی ها در اقتصاد ملی باید 2 درصد افزایش یابد، افزود: در گذشته به موضوع تعاونی در اقتصاد توجه نمی شد اما دولت سیزدهم تصمیم گرفت. بار اقتصاد مردمی در ساحل به منظور احیای بخش تعاونی برای دستیابی به توسعه تعاونی ها، ایجاد اشتغال و صادرات آنها.
مجتبی محلاتی، فعال تعاونی در این خصوص در گفت وگو با ای بی اس نیوز، مزیت های تشکیل تعاونی در کشور را برشمرد و گفت: تعاونی ها فضل نجات اقتصاد هستند و اگر ایمان و اعتماد به بخش تعاونی وجود داشته باشد. علاوه بر کنترل تورم باعث ایجاد اشتغال در کشور می شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت دستیابی به سهم 25 درصدی تعاونی در اقتصاد ملی وجود دارد، تشکیل تعاونی های عمران و عمران شهری را یکی از راهکارهای مردمی سازی اقتصاد عنوان کرد.
محلاتی توزیع عادلانه ثروت و درآمد را از دیگر ویژگی های بخش تعاونی برشمرد و گفت: توانمندسازی تعاونی ها برای رقابت با سایر بخش ها برای انجام پروژه های بزرگ زیربنایی و اولویت دادن به واگذاری با بخش تعاونی در افزایش سهم موثر است. بخش تعاونی
این فعال تعاونی با بیان اینکه اقتصاد تعاونی باعث ایجاد عدالت اجتماعی می شود، گفت: تشکیل تعاونی های جهانی و منطقه ای بر اساس مزیت های نسبی برای تصاحب طرح ها و مشاغل قابل واگذاری به افزایش سهم بخش تعاونی کمک می کند.
در حال حاضر 101 هزار تعاونی فعال در کشور در حال فعالیت هستند و سهم فعلی بخش تعاون در اقتصاد بین 5 تا 8 درصد گفته می شود. بر اساس ماده 44 قانون اجرایی سیاست های کلی، سهم 25 درصدی برای بخش تعاون در نظر گرفته شده است که برای دستیابی به این سهم باید ظرفیت ها و بسترهای قانونی فراهم شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، با توجه به رویکرد جدی دولت در واگذاری کسب و کار به مردم، رشد و توسعه تعاونی ها و رویکرد وزیر تعاون برای افزایش سهم بخش تعاون، مدیران باید اهداف را اجرایی کنند. برای توسعه بخش تعاونی برنامه ریزی شده و قوانین مربوطه اصلاح شود و بدین ترتیب همکاری و هم افزایی لازم حاصل شود و چشم انداز ارتقای سهم تعاون در اقتصاد ترسیم شود.
انتهای پیام