تقویت جایگاه ایران با تبدیل نفت خام به محصولات غیر تحریمی/تعامل با شرکت های دانش بنیان
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) گفت: هرچه بتوانیم نفت خام را فرآورده کنیم یعنی صنعت پالایش را توسعه دهیم، بیشتر وارد بازار مو می شویم و این موضوع موقعیت استراتژیک ما را در دنیا برای مقابله با محدودیت های بین المللی ارتقا می دهد. . از جمله تحریم ها. .
سپهدار انصارینیک – مدیرکل پتروشیمی بندر امام – در حاشیه حضور در خبرگزاری ای بی اس نیوز، با اشاره به اولین قانون حمایت از تولید و اثرات آن بر صنعت پتروشیمی، گفت: این قانون به این دلیل است که ما قانون برتری به نام داریم. قانون ملی مناقصات و رقابت وجود داشته باشد و مشارکت شرکت ها در مناقصه ها تدوین شود تا فضا برای ورود دانش بنیان ها باز شود.
وی افزود: به دلیل اینکه شرکت های دولتی و غیردولتی بدون توجه به روند مناقصه می توانند با شرکت های دانش بنیان که برای اولین بار در کشور محصول طراحی می کنند، قرارداد ببندند و این شرکت می تواند خودکفا باشد و در آینده به تولید ادامه دهد. . بده، این قانون ارزشمند لازم الاجرا شده است.
تعامل با کسب و کارهای دانش بنیان
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) گفت: در بسیاری از شرکت های پتروشیمی از جمله پتروشیمی بندر امام از این قانون استفاده شده و توانسته ایم با شرکت های دانش بنیان که برای اولین بار محصولات خود را عرضه می کنند تعامل داشته باشیم.
انصارینک با اشاره به چالش های صنعت پتروشیمی در حوزه سیاست گذاری و زیرساختی تصریح کرد: چالش های صنعت پتروشیمی به چند بخش تقسیم می شود. این چالش ها شامل سیاست گذاری و قیمت گذاری بر اساس نرخ ارز آزاد و نرخ تهیه شده توسط بانک مرکزی است.
وی با بیان اینکه سیاستهای پولی گاهی اوقات میتواند سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی را کاهش دهد، گفت: میتوانیم در آینده شتاب بیشتری برای توسعه صنعت پتروشیمی داشته باشیم که تأثیر مستقیمی بر صنایع بالادستی دارد و مسیر درست را طی کنیم، ضروری است. وی با بیان اینکه فشارها بر قیمت ها و نرخ ها دولت تصمیم به بررسی گرفت، گفت: باید آزادی عمل بیشتری به حوزه پتروشیمی داده شود، این سوال منجر به بازگشت ارزش تولید به این شرکت می شود.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) با بیان اینکه از این طریق شرکت های پتروشیمی می توانند ارزش افزوده را در سرمایه گذاری و توسعه معرفی کنند، گفت: این چرخه منجر به صرف سرمایه در بدنه دولت می شود، بنابراین اگر دولت به شرکت های پتروشیمی اجازه دهد در صورت فروش از ارزش افزوده استفاده کنند. به سمت صنعت پتروشیمی می رود و به دست گروه های سودجو نمی افتد که گاهی اتفاق می افتد، این موضوع به رونق صنعت نفت نیز کمک می کند.
ارزش افزوده تولید را به بنگاه های اقتصادی برگرداند
به گزارش انصارینیک، باید توجه داشت که ارزش افزوده حاصل از تولید باید به بنگاه های اقتصادی برگردد و می توان تصور کرد که پتروشیمی ها از رانت استفاده می کنند، در حالی که اینطور نیست چرا که پتروشیمی ها ارزش افزوده تولید می کنند و موتور محرکه اقتصاد کشور هستند. و اگر ارزش افزوده وارد صنعت پتروشیمی شود به صنعت نفت برمی گردد.
وی توسعه صنعت نفت را به معنای اشتغال بیشتر دانست و افزود: اگر معطل کنیم و فرصت ها را از دست بدهیم جامعه فقیر می ماند، باید توسعه را هم در پایین دست و هم در بالادست ایجاد کرد.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی(ره) با بیان اینکه در صورت کاهش فشار بر صنعت پتروشیمی، پتروشیمی ها قدرت سرمایه گذاری بیشتری در حوزه پایین دستی خواهند داشت، یعنی می توانند محصولات اساسی را به محصول نهایی بیشتری تبدیل کنند، گفت: این موضوع می تواند اشتغال زایی بیشتری داشته باشد. .
انصارینیک با بیان اینکه پتروشیمی ها حتی در حوزه بالادستی که شامل نفت و گاز می شود نیز می توانند روی میادین کار کنند، چرا که مقیاس اقتصادی پتروشیمی ها به گونه ای است که در حوزه های نفت و گاز سرمایه گذاری می کنند، گفت: دستیابی به این اتفاقات منجر به توسعه میادین می شود. توسعه دارایی های دولت و حاکمیت افزایش می یابد و این موضوع می تواند نقش صنعت پتروشیمی را در خلق ثروت بیشتر نشان دهد.
وی گفت: در 10 سال گذشته این رویکرد وجود داشت که ایران کشوری است که مزیت فروش نفت خام را دارد و صنایع پتروشیمی با سوخت مایع مزیت رقابتی ندارند و باید تعطیل شوند. دیگر چنین اعتقادی نیست
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) ادامه داد: هر چه بتوانیم نفت خام را فرآوری کنیم، یعنی صنعت پالایش را توسعه دهیم، وارد بازار مویرگی خواهیم شد و این موضوع موقعیت استراتژیک ما را در دنیا برای مقابله با بین المللی ارتقا می دهد. محدودیت های. از جمله تحریم ها.
انصارینیک با بیان اینکه اگر بخواهیم نفت خام بفروشیم باید یک کشتی 100 هزار تنی را به مقاصد بازارهای جهانی و بین المللی ببریم و پول را با وجود محدودیت ها و با راهکارهای فراوان جمع آوری کنیم، گفت: این در حالی است که در صنعت وجود ندارد. بن بست صنعت پتروشیمی و چالش ها از این طریق قابل حل است.
وی با تاکید بر اینکه راه حل خروج از این بن بست توسعه صنعت پالایش است، گفت: این صنعت می تواند نفت خام را فرآورده های مختلف کند و به جای کشتی های بزرگ، با کشتی های کوچک حمل شود.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) مزیت های دیگری را برشمرد و گفت: محصولات تولیدی وارد صنعت پتروشیمی می شود که می تواند بازار مویرگی با ارزش افزوده بالاتری را برای کشور ایجاد کند، بنابراین فروش نفت خام n منطقی نیست و توسعه پالایشگاه ها استراتژیک است. که این موضوع باعث توسعه اشتغال و افزایش عمق استراتژیک کشور می شود.
انصارینیک با بیان اینکه اخیرا معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده بود که اگر نفت خام را به فرآورده تبدیل می کردیم، تحریم ها تاثیر کمتری بر ما می گذاشت که کاملا صحیح است و باید به آن توجه شود، گفت: اگر دولت در عمل بتواند در در آینده می توان انتظار تحولات جدی در این زمینه را داشت.
مشکلی برای تامین مواد غذایی نداریم
وی با اشاره به مشکلات پتروشیمی ها در حوزه تامین مواد غذایی گفت: طی یک سال گذشته شاهد رشد عملکرد و تحویل گازهای مایع شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) یعنی تابستان بوده ایم. در سال 1401 حدود 35000 بشکه NGL دریافت کردیم که در تابستان 1402 این رقم به 70000 بشکه افزایش یافت که به معنای رشد دو برابری است.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی افزود: پالایشگاه هویزه در خلیج فارس نیز پس از 10 سال راه اندازی شد و فاز اول آن به بهره برداری تجاری رسیده است. ما در حال حاضر روزانه حدود 15000 بشکه NGL از این پالایشگاه دریافت می کنیم و امیدواریم با تکمیل طرح های بالادستی از طریق گروه خلیج پرسیک و شرکت مناطق نفت خیز جنوب، از باقی مانده عرضه اطمینان حاصل شود و بتوانیم به ظرفیت حدود 70 هزار بشکه در نظر گرفته شده برای این پتروشیمی برسد.
انصارینیک با بیان اینکه اگر بتوانیم بهره برداری از ذخایر مناطق نفت خیز جنوب را افزایش دهیم که در حال حاضر روند همین مشکل را نشان می دهد، گفت: در دو سال آینده می توانیم ظرفیت بندر پتروشیمی امام خمینی (ره) را تامین کنیم. یعنی دریافت حدود 200000 بشکه. بیایید به NGLها برسیم.
وی افزود: اگر این اتفاق بیفتد می توانیم رقم 9.5 میلیون تن را ثبت کنیم. در سال 1401 مقدار تولید معادل چهار میلیون تن بود که نسبت به چهار سال قبل تقریباً 400 هزار تن افزایش تولید داشتیم. و در سال اول 1402 حدود 2.5 میلیون تن تولید کردیم که نشان می دهد تا پایان سال می توانیم به 4.5 میلیون تن برسیم که نسبت به سال قبل 500 هزار تن افزایش تولید خواهد داشت.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) با اشاره به وضعیت صادرات و نرخ ارز این پتروشیمی گفت: میزان ارز در سال 1401 حدود 100 میلیون دلار بوده است و پیش بینی می شود در صورت بازگشت قیمت ها به حالت قبل، این رقم در سال جاری به 900 میلیون دلار خواهد رسید.
انصارینیک با اشاره به تولید ریفرمیت در پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) گفت: ما مسئولیت و رسالتی برای تولید بنزین نداریم، تولید بنزین یکی از وظایف پالایشگاه های کشور است. ما ریفرمت تولید می کنیم و به کشور تحویل می دهیم. صنایع پالایشی که طبق استانداردهای فعلی به بنزین تبدیل میشود و در سراسر کشور توزیع میشود.
وی با اشاره به بنزن و آروماتیک ریفرمیت تولید شده در پتروشیمی های بندر امام خمینی (ره) گفت: بر اساس استانداردهای جهانی و در سطح یورو 4 تعریف شده است و روزانه حدود یک میلیون لیتر به پالایشگاه ها تحویل می دهیم.
انتهای پیام