14:59 – 07 نوامبر 1403
جبارعلی ذاکری در این جلسه بر تعامل راه آهن با شرکت های خصوصی در صنعت ریلی تاکید کرد و گفت: برای بقای صنعت ریلی باید تحولی در راه آهن ایجاد شود.
وی افزود: ضعف اقتصاد بخش مسافری راه آهن به دلیل کاهش قیمت بلیت در بخش مسافری، تمایل شرکت های خصوصی به سرمایه گذاری را کاهش داده است، زیرا سرمایه گذاری در حوزه ریلی برای آنها به صرفه نیست.
ذاکری خاطرنشان کرد: پس از کاهش تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در صنعت ریلی، تعداد واگن های سواری در سال های اخیر از 2200 دستگاه به کمتر از 1000 دستگاه کاهش یافت.
مدیرعامل راه آهن گفت: باید خدمات بهتری را با قیمت مناسب به مردم ارائه کنیم اما پایین بودن تعرفه صنعت ریلی باعث می شود که نتوانیم خدمات مناسب ارائه کنیم که این امر نارضایتی مردم را به دنبال دارد.
برنامه ریزی قطارهای باری ظرفیت حمل و نقل بار در شبکه راه آهن را افزایش می دهد
ذاکری با تاکید بر اینکه افزایش بهره وری در راه آهن منوط به زمان بندی قطارهای باری است، گفت: اگر تنها 60 درصد قطارهای باری برنامه ریزی شود، ظرفیت حمل کالا در شبکه ریلی افزایش می یابد.
مدیرعامل راه آهن اضافه کرد: همه اجزای صنعت ریلی مانند یک زنجیره به هم پیوسته اند، بنابراین افزایش تعامل و همکاری شرکت های ریلی با یکدیگر ضروری است.
وی گفت: بقای صنعت ریلی در گرو تصمیم گیری درست است و تصمیمات ما در راه آهن باید به گونه ای باشد که کل سیستم ریلی از این تصمیم منتفع شود.
مدیرعامل راه آهن ابراز امیدواری کرد: با مشارکت جمعی شرکت های خصوصی مسائل و مشکلات صنعت ریلی برطرف شود.
در این جلسه مدیران عامل شرکت های لکوموتیودار نیز صنعت ریلی را موتور توسعه و پیشرفت کشور دانستند و گلوگاه در شرایط کنونی حمل و نقل ریلی را لکوموتیو و نیروی کششی آن دانستند و بیان کردند. نیاز به غلبه بر وضعیت فعلی با بهبود وضعیت ناوگان موجود با تاکید بر بهره وری حداکثر.
در این جلسه پایین بودن نرخ بازده سرمایه در صنعت ریلی نسبت به جاده که با وجود مصرف کم سوخت در حوزه ریلی، رقابت راه آهن را با جاده غیرممکن می کند، از جمله مشکلات صنعت ریلی عنوان شد. .
احیای مشوق های سرمایه گذاری مقرر در قانون، اصلاح ساختار قراردادهای بهره برداری لکوموتیو، توسعه مراکز تعمیرات متناسب با نیاز و وضعیت فعلی ناوگان کششی، استفاده حداکثری و مناسب از لکوموتیوهای بخش خصوصی با در نظر گرفتن سازوکار مناسب برای خرید لوکوموتیو جدید و اولویت حمل بارهای دوستدار راه آهن که دارای ظرفیت حمل است، از جمله پیشنهادات لکوموتیو داران برای بهبود وضعیت فعلی صنعت ریلی است.